Inlägg av h2o

Inlägg som h2o har skrivit i forumet

12

Aii! Ny Road Rash & Magic Carpet tack! Bangar inte heller på en ordentlig Theme Park... Rollercoaster Tycoon är bara inte lika kul som Theme Park var Heja Bullfrog!

Gammal nyhet visserligen... men blir ändå glad att den kommer upp, boken var en av mina absoluta favoriter som barn. Kom igen, man behöver bara titta på den här bilden

http://lh4.ggpht.com/_ode7QlzC0V0/SFqbj2UuKcI/AAAAAAAAAHo/lKf...

Skrivet av svendolph:
Skrivet av h2o:

AAlla spel jag har på Steam kan jag ju ladda ner, oavsett vilken dator jag är på och spela. Spelet tillhör mitt konto, inte själva datorn...

Då har inte h2o köpt Far Cry 2. Inte nog med 88% buggen som gör att man inte kan spela färdigt en viss kariär, du kan, även på Steamversionen, inte installera spelet mer än 3 ggr. Sug på den Ubisoft-tummen, Steam.

Nej det har jag verkligen inte köpt Tyckte inte om ettan speciellt mkt... tyckte det var ganska enformigt. Sen läste man recensioner av FC2 här på FZ och det lät inte som att man hade kul när man spelade. Vilket är ganska viktigt för min del. Sen att man inte kan installera HL2 utan internet uppkoppling... är du verkligen säker på det? Har för mig att jag kunde installera det utan internet (Va väl nere för någon anledning)... men visst, jag har aldrig behövt vända mig till Steams support så jag vet inte hur de beter sig. En kompis CS:Source blev knasat.. kommer inte ihåg exakta detaljerna men de ville ha ett foto på fodralet, skivan o cd key typ... vilket han skickade men sen fick ändå inte det aktiverat igen.

Sen kan ju ens Steam konto visserligen hackas, men jag vet inte hur stor risken är med tanke på att det finns bättre & säkert svårare saker de kan ta sig an än ett litet Steam konto. Anledningen till att jag är positiv till Steam är för att de fungerat väldigt bra för mig, visst måste priserna pressas ner så de är billigare än i butik innan det ska bli en ordentlig plattform för att övertyga flera kunder som i sin tur lockar flera företag. En av de bästa funktionerna är ju att man kan snacka me polarna via steam utan att behöva tabba in o ut ur spelet. Väldigt värdefullt sålänge man lirar ett Steam spel.

Steam är ju verkligen inte perfekt. Men det är ganska bra och är ju på god väg att bli ledande genom branschen... jämfört med alternativen tar jag Steam varje dag. Jag kan slå av och på Steam, inge starta upp automatiskt varje gång burken går igång om jag inte vill. Jag vet vart jag har det helt enkelt, litar väl på Valve som företag. Spel som kör SecuRom o annat skippar jag helt enkelt, jag vill veta vad jag installerar på datorn. Behöver ingen mjukvara från nåt företag som har seriös paranoia. För det är så de ser ut...

Skrivet av Schimpans:

Steam skinnar oss européer med 1 euro = 1$, trots inga produktionskostnader, inga transportkostnader och färre mellanhänder, så kostar spelen 30-50% mer än i butik. De kan ju dra åt helvete säger jag bara.

Totalt köpstopp från Steam från mig. Om man inte vill göra det pga de är svin, så är det ganska motiverande att spelet i butik kostar sisådär 150 spänn mindre än om man tankar ner det från dom.

Detta må vara sant men jag har faktiskt inte haft det problemet... fick betala i dollar som var låg... mitt Left 4 Dead var samma pris som i butik om inte 40kr billigare, men jag köpte det också på förhand med 10-15% rabatt, kommer inte ihåg hur mycket de var. Sen fick man det 2 dagar tidigare än butik också Köpte HL2: Episode Two i dollar också... kanske va för att jag körde via Paypal då? Kommer inte ihåg riktigt... va ett tag sen.

Med BBB's VDSL2 laddade jag iaf ner Left 4 Dead i ca 4,3Mb/s så de gick fort fort. Ruskigt bra, även om jag sitter på futtiga 3mbit up och knappt kan vara host för ett samtal för 4 pers på Skype längre... ska försöka övertala BBB att höja till 10mbit minimum istället för denna 3-10mbit skitsnacket de kör... galet att man hade 12/9 på äldre teknik medans det som ska klara 50/50 sitter på 40/3-10 och aldrig kommer över 4mbit upp. När ska de fatta att man behöver upload också? 3-4 datorer som ska dela på 3mbit up... patetiskt

Till SoniC: Varför skulle jag bli VAC bannad när jag inte fuskar? Ganska simpelt tycker jag... men visst, risken för avstängning finns väl. Precis som på WoW och många andra online-spel. Steam var ruskigt knackigt i början och jag var en av dem som hatade det. Turligt nog så har Valve förbättrat det väldigt mycket på senaste och jag tycker för tillfället att det är den solklart bästa DRM lösningen. Eller gillar inte du att kunna spela dina spel vart du än är utan att behöva pallra me dig skivorna? Stort + i min mening iaf...

Alltså, visst kan man se Steam som en sorts DRM... men det är ju faktiskt så sjukt mycket mer än så. Snarare att begränsa så utökar Steam min tillgänglighet för spelen jag har köpt. Alla spel jag har på Steam kan jag ju ladda ner, oavsett vilken dator jag är på och spela. Spelet tillhör mitt konto, inte själva datorn vilket betyder att jag kunde tex ladda ner Counter-Strike: Source hos min kusin i USA för att spela med hennes barn. Deras Steamkonton hade inte alla CS: Source men eftersom jag kunde spela från mitt egna konto var de ju inge problem.

Behöver ju inte ens ha med mig skivorna nånstans och även om skivorna själva går sönder eller om jag tappar bort cd-keyn så har mitt account fortfarande dem registrerade och jag kan spela dem ändå. Min gamla Half-Life skiva som jag köpte veckor efter releasen 1998 (Sjukt att det är så länge sen och att spelet fortfarande håller!) har fodralet blivigt så utnött att man inte ser sista två siffrorna riktigt ordentligt. Men som sagt, spelar ingen roll längre eftersom Steam håller reda på vilka spel jag har.

Sen att man kan köpa spel via Steam är också otroligt bra, (Även om Half-Life 2 Episode Two tog en evighet att ladda ner! Plus att när man omformaterat datorn och vill ominstallera måste man ladda ner spelet igen istället för att bara stoppa in skivan...) speciellt när de släpper ett sånt otroligt Demo som Left 4 Dead. Hur kunde jag inte köpa det efter ha testat de bästa demot någonsin? Visserligen lite tråkigt att man inte har en liten låda till samlingen... inte för att samlingen är stor men iaf!

Gaming tillhör nu Multiplayer & Co-op. Man vill spela med andra, mot andra, mot varandra, tillsammans mot AI. Gamla singleplayer dagarna är inte över, längtar fortfarande galet mycket tills Half-Life 2: Episode Three kommer ut då karaktärer man verkligen bryr sig om i vad som har utvecklats till en av de bästa Sci-Fi berättelserna någonsin. Men, det sagt så är det Multiplayer som gäller och med ett ordentligt verktyg som Steam (Visserligen är deras "Community" idé med Left 4 Dead kass, ge mig en ordentlig server browser som jag kan sortera med ping/antalet spelare osv osv.) så har man fortfarande kontroll över sin produkt.

Det är som att köra WoW på en crackad server... funkar inte eftersom det är så otroligt långt från det underbara originalet. Är spelet värt pengarna så betalar man, även efter 3 år med WoW. Istället för att köpa andra spel har pengarna gått dit och jag ångrar inte ett öre... förutom några hundringar när BC va det som gällde. Men då vare bara och ta en paus och komma tillbaka med WotLK

Nu blev det mycket skriva... men hela DRM grejen är dum. Är de så rädda för piraterna, använd Steam eller kom på något som gör spelet ännumer tillgängligt. Skräm inte bort kunderna, ärligt talat så tycker man ju att dessa stora företag borde ha några klipska människor som gör lite tester för att se va marknaden gillar... det är som att varje gång du startar din bil så måste du verifiera att det är du som äger den och blir det ett tekniskt fel.. ja då kan du inte ta bilen till jobbet och blir sen. Skulle vara helt oacceptabelt. Men när de gäller mjukvara så är det andra regler, eller?

Fan vad man är less på EA's bullshit på senaste. Kan de sluta vara spelmarknadens Hollywood som släpper produkt efter produkt av tråkiga, halvhjärtade spel bara gjorda för att tjäna pengar? Vad hände med att faktiskt underhålla sina fans, försöka göra nått nyskapande, något som helt enkelt håller i längden?

Ser att många här som jag älskar NFS 3: Hot Pursuit & Porsche Challange... de va riktiga bilspel det! Synd att ens PS pajade och man inte kunde lira NFS3 för väldigt länge sen ^^ Får väl ta mig en tur ut på nätet o se om man kan hitta det nånstans...

Skrivet av Ariath:

Mitt favoritrollspel kommer att förbli Baldur´s Gate med Tales of the Swordcoast. Jag håller även Might & magic VI - The mandate of heaven väldigt högt.

Du menar väl Might & Magic VII? Så sjukt bra lir, det första rollspelet som jag verkligen fastnade för totalt och fortfarande älskar. 8:an var bra den med men hade inte riktigt samma klass som 7:an och riktigt synd att 9:e versionen var så dålig... dags för en comeback kanske?

Skrivet av Lord Pingu:

Hm... något att ha?

Inte om du vill slippa att bli fast i den absolut bästa hl modden efter CS

NS äger otroligt hårt, spelat sen de först kom ut och kommer fortsätta så länge jag kan... synd som fan bara att Surftown servrarna försvann, de va sjukt bra grejer ju!

12