Inlägg av Zaptagious

Inlägg som Zaptagious har skrivit i forumet

Som antagligen nordens mest inbitna C&C fan hade ett lägre betyg varit pinsamt

Förresten. Tekniskt sett har ju Mammoth Tanken sitt storykronologiska ursprung i Sovjetfaktionen i Red Alert, även om det kom efter Tiberian Dawn.

Kane såklart!

One vision! One purpose!

Skrivet av ValleyCountryFlash:

Men hallå, vi har ju fått Command and Conquer: Rivals. Vad mer begär ni egentligen?

Och nu Legions också! Vi C&C fans borde vara mätta nu.

Skrivet av Slashgibber:

Hopas det här uppmuntrar till att dom patchar spelen så att dom lirar bra på moderna maskiner, samt att dom tillåter Petroglyph att remastra hela serien.

I och med Steam-releasen gjorde dom en mängd förbättringar för att det ska funka bättre på moderna datorer, men det bådar även väl för att Ultimate Collection ska få patchas ytterligare enligt en pålitlig källa.

Tiberian Sun och Red Alert 2 står på tur för att remastras, men det är fortfarande osäkert om källkoden till de spelen faktiskt finns kvar.

Riktigt kul att se! Får hoppas att det leder till något mer än skräpmobilspel.

Betar av det sista på Cyberpunk, sen blir det väl lite Command & Conquer skulle jag tro.

Skrivet av Hipshot:

Hmm, jag har köpt alla cnc flera ggr om, känns det som, är bara intresserad av generals nuförtiden. Det är det enda jag inte har på steam bara på disk... kanske köper detta bara för att det är billigare än att typ köpa generals och ZH lösa haha.

Edit: Funkade felfritt på w7 iaf,

Strular det nån gång, så testa med GenPatcher

https://legi.cc/downloads/genpatcher/

Gillar du Generals kan jag rekommendera spelet Act of War: Direct Action. En obskyr och bortglömd liten juvel som känns som en spirituell uppföljare till Generals. Komplett med B:iga filmsekvenser. Kom även en uppföljare i form av Act of Aggression som dock i min mening inte var riktigt lika bra.

Skrivet av Hipshot:

Vet någon hur generals funkar på en ny dator? Ofta med sådana här samlingar så blir det vad det blir...

Your mileage may vary. Vissa verkar fått det funka felfritt medans vissa har fått diverse problem. C&C communityn brukar dock vara bra på att fixa till spelen.

Skrivet av Sebastian Lind:

Har aldrig riktigt spelat C&C så jag borde ju slå till på det här men... gah, hur ska man hinna med allt?!? Är alla C&C hyfsat fristående eller bör man spela dem i ordning? Jag har absolut inga problem med äldre spel så är även de äldsta fortfarande spelvärda eller är de för utdaterade? Någon erfaren skrivbordsgeneral som vet?

De två första spelen (Tiberian Dawn och Red Alert) har blivit remastrade. AI och pathfinding är väl dock sig likt. Om man har förbiseende med det så är det helt klart värt att köra igenom.

Det finns tre universum: Tiberium, Red Alert och Generals.

Tiberium universumet består av C&C1 (Tiberian Dawn), Renegade, Tiberian Sun, Tiberium Wars och Tiberian Twilight (dock så dåligt att fans inte erkänner spelets existens)

Sen har du Red Alert 1, 2 och 3. Dessa är dock mer eller mindre fristående från varandra rent storymässigt.

Generals är sitt egna lilla universum.

Det finns även en viss sammankoppling till Tiberium-universumet i första Red Alert (särskilt i Sovjet-kampanjen), men förutom detta är alla tre universum separata. Jag gjorde dock en egen kampanj till Red Alert (Remastered) för att spinna vidare på den tråden.

Alla Command & Conquer spel finns nu på Steam

Tjena på er, skrivbordsgeneraler. Tänkte bara upplysa om att C&C The Ultimate Collection nu finns på Steam, som inkluderar alla C&C spel som släppts.

https://store.steampowered.com/bundle/39394/Command__Conquer_...

Jim Vessella, producent för en mängd C&C titlar, berättar mer på C&C:s subreddit:

https://www.reddit.com/r/commandandconquer/s/sf72NnxkVd

Spelen ska nu ha bättre kompitabilitet och Tiberian Sun och Red Alert 2 kommer nu med en karteditor.

Welcome back, commander.

Skrivet av Majoren:

Känner lite tvärtom. För min del vore det nog idag otänkbart att orka spela igenom ett instängt tråkigt spel som t.ex. Twilight Princess eller Ocarina of time.

Ocarina of Time, tråkigt? De orden går inte riktigt ihop för mig, men jag respekterar din åsikt

Efter Tears of the Kingdom känner jag bara en större längtan efter gamla skolans Zelda som var mer linjärt, men hade mer minnesvärda ögonblick. Det är likadant med Metroid.

Har väl en del open world fatigue, men jag spelar hellre ett 10 timmars spel med mer fokus på story och unika design-element än ett 100 timmars spel som består av att bara göra samma grej om och om igen.

From the Ashes - En kampanj till C&C Red Alert Remastered

Hej på er! Vet inte hur många Command & Conquer fans det finns här men i ett par år nu har jag hållt på och gjort en kampanj till C&C Red Alert som utspelar sig efter Sovjet-kampanjen och bygger upp händelser som kopplar storyn till original-C&C (Tiberian Dawn). Har släppt uppdragen delvis, men nu är äntligen hela kampanjen färdig. Det finns 18 uppdrag att ta sig igenom. Har även gjort diverse filmer och grafik för lite extra inlevelse.

Finns på Steam Workshop och ModDB.

Ha det gött

Underbart!

Förstår inte dom som hellre hade sett en remake. Vad skulle vara poängen med det? Spelet är ju redan i världsklass. Behöver ju inte försöka uppfinna hjulet igen.

Skrivet av Bennii:

Oj, det var ju nästan sekund för sekund lika i klippningen. Tror definitivt inte att det är en slump. Kanske en liten hyllning till Diablo 2 av någon i teamet bakom filmen.

Nu klippte jag ju runt lite här och där i trailern så att det skulle passa, så det är ju inte en frame-by-frame likhet så sett. Men scenerna överlag är ju väldigt lika.

Tyckte trailern till Mario filmen påminde om Diablo 2 så gjorde en liten jämförelse

Slump eller inspiration?

Känns som minusgrejerna inte är så mycket dom kan göra åt. Har man inte de okomprimerade filerna så har man inte. Och ändrar man AI:n så kan det göra single-player kampanjerna ospelbara med hur de är scriptade.

Skrivet av Treatron:

Va det inte Dice-motorn som användes av Victory games när de utvecklade C&C som senare skulle bli ett free to play som senare lades ner? Tänker att det kan ha en koppling?

Jo det stämmer, men Frostbite-motorn fungerade väldigt dåligt för den typen av spel.

Skrivet av Turbodog:

Mjeh.. Jag tolkar det inte som nån hint alls, mer som att Elanaires ögon emoji betyder typ "oh najs" och sen säger att det blir ett bra år för att C&C Remastered släpps.

Så tänkte jag först också. Ett år med ett bra C&C är per definition ett bra år för C&C fans. Och en remaster är ett bra sätt att fira C&C:s 25 års jubileum på.

Men sättet som Elenarie faktiskt direkt citerar personens kommentar angående ett nytt C&C får det nästan kännas som något mer. Men ja, man ska ju inte läsa in sig för mycket på sånt där.

Dice teasar nytt Command & Conquer (?)

I en tråd på forumet Resetera angående Remastered-versionerna av Command & Conquer och Red Alert skrev en verifierad Dice medarbetare vid namn Elenarie endast ett kryptiskt "👀" som kommentar, varpå en annan användare konfronterade med: "You making a new C&C or what, stop with the eyes already >:|". Svaret tillbaka från Elenarie: "It's gonna be a good year. :)". Rekommenderar att ta detta med en nypa salt, men skadar ju inte att spekulera.

Tråd här:
https://www.resetera.com/threads/command-conquer-remastered-c...

Dice har ju inte beblandat sig med RTS överhuvudtaget, så om detta skulle visa sig ha någon substans är det troligare att vi får se ett C&C i Battlefield-stuk, vilket inte låter helt fel det heller. Eller rent utav Renegade 2.
Det var 14 år sen vi hade ett Battlefield med en helt futuristisk bakgrund, så varför inte kombinera med Tiberium-universumet? Eller skulle ni hellre vilja se ett Red Alert Battlefield?