Inlägg av Baabzie

Inlägg som Baabzie har skrivit i forumet

Paradox släpper ett spel och sen så lägger de till mekaniker via DLCs en väldigt lång tid efteråt. Skapar konstiga scenarion där ett nytt spel som Victoria 3 kan kännas otroligt mycket mer grunt än något av de äldre spelen som EU4 och HOI4.

Tycker själv, att om spelet som släpps för fullpris är värt pengarna, att det bara är bra att de gör spelen mer komplexa och intressanta med DLC. Har fått för mig att de som spelar paradox spel har mer förståelse för hur mycket det kostar då de är medvetna om att de fortsätter att utveckla spelet. Ibland blir DLCt bra och ibland mindre bra men konceptet i sig är jag inte emot. Skulle vilja påstå att nya Hitman trilogin och Total War Warhammer spelen fungerar liknande.

Att betala i månaden blev ett alternativ till EU4 och HOI4 eftersom de har så otroligt mycket DLCs så det blir dyrt att komma in i det om man inte var med från början. Tror dock jag plockade upp exakt allt till EU4 för ca 500kr på humble bundle för några år sedan (kan minnas fel). HOI4 köper jag DLCna när de kommer och har aldrig kännt att det varit fruktansvärt med tanke på vad man får, även om man såklart hade föredragit billigare.

Skrivet av ClockWise:

On topic: Tycker det är så ledsamt. Det började med att massor med bolag kom med Day 1 patches, till att spelen inte fungerade vid släpp och man förbättrar över tid, till att nu rakt av säga innan release att spelet är trasigt. Känns mer och mer som att släppta spel egentligen hör hemma i Early Access i något år, eller rent av i en alpha, när de släpps.

Off topic: Jag har inte spelat Cities: Skylines, äger det första, och är lite sugen på att börja med ett sånt här spel. Men borde jag vänta in att 2:an fixas, köra 2:an redan nu, nöja mig med 1:an, eller kolla in något annat spel rent av?

Sitter på ett 2080ti och följde en guide på Reddit för att få bra fps och verkar för mig absolut vara spelbart. Första spelet laggar rätt mycket också när du får upp en stor stad men har inte kommit så långt i 2an för att jämföra.

Följde guiden innan jag ens började spela och det är knappast revolutionerande i att vara snyggt inställt hur det är nu.

Orkade inte klart med Hogwarts Legacy pga att det finns så mycket "filler content". RDR2 hade jag inga problem med dock då de enligt mig gör open world "på rätt sätt". Majoriteten av open world spel har ju 5-10 olika aktiviteter som skaparna spridit ut med jämna mellanrum men har du klarat en aktivitet så har du klarat alla av samma sort. Kan dock tycka visst gameplay I RDR2 bara kunde varit cutscenes (skyffla skit i epilogen) men de var inte tillräckligt mycket sådant för att jag skulle bli störd.

Skall sägas att jag har mer än en vän som inte gillat RDR2, och således inte spelade så länge, för att det är alldeles för långsamt så kan förstå den vinkeln med, smaken är som baken.

Open world spel som enligt mig gjort det rätt (dvs inte det här "filler content" som jag nämnde tidigare) är RDR2, Morrowind och i stor mån Elden ring. Klarar knappt av Hogwarts Legacy (bra på andra sätt), Far Cry, Assassins Creed och har även ett visst agg mot Witcher 3 (lyfts upp av annat än just open world).

Tänker att det kan vara bra för konkurrensen. Playstation vann väll förra generationen genom att ha "bättre" (folk var mer intresserade av) exklusiva titlar. De titlarna skulle kanske inte skapats utan försöket att sätta sig i ett form av monopol. Nu försöker Microsoft tillförskaffa sig kunder genom en billig subscription tjänst. I längden finns det nog mer positivt än vad folk tänker sig.

Ska tilläggas att jag själv är en PC-kille som skriker sig hes pga lack att vissa titlar bara kommer till konsolerna.

Jag är av den kontroversiella åsikten att spelet typ var ett 4/5 redan vid släpp om man inte hade haft någon hype. CDPR får skylla sig själva att de sålde det som något helt revolutionerande när det kändes som det inte var bäst på något. Med det sagt var det fortfarande ett väldigt bra spel.

Och då bortser jag från den katastrofala releasen på konsolerna.

Skrivet av keffkebab:

Fast det var ju en väldigt bra fråga, där de får chansen att sälja in sig?

Tyckte inte det var en dålig fråga, försökte bara besvara den.

Skrivet av Shadee:

För någon som tycker survivalgrinding (läs hacka träd, samla mat o.s.v.) snabbt blir långtråkigt och bara testat något enstaka MMO innan utan att fastna, varför ska jag köpa erat spel? Vad är det ni gör annorlunda från alla övriga spel på marknanden?

Alltså om du tycker genren är tråkig så kanske det helt enkelt inte är ditt typ av spel. Har själv inte spelat så många spel i genren men tycker spelet är kanon, inte minst hur kul det är att ge sig ut och upptäcka grejer.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Gällande magi:

Det finns en förmåga som ser till att man har medvind hela tiden. Bara slå ihjäl rätt boss så får man den.

Okej då är det bara så att jag inte kommit tillräckligt långt då!

Otroligt roligt spel och ni förtjänar all framgång! Har lagt ca 60 timmar i det redan och bara dödat andra bossen.

*Kommer det möjligtvis en magi (sådan man låser upp av bossarna) som gör att man kan vända vinden när man seglar? Tänker att det kan vara en okej balans att det tar ens "magislot" och med en cooldown. (kanske redan finns, som sagt bara dödat två bossar)

*Finns det planerat att kunna dela map markers? När jag själv har varit online och tömt en grotta så kan det bli lite förvirrande för en vän som kommer in att inte veta vilka grottor som redan är tömda. Vi har också en vän som började spela en vecka senare och när han skulle in i black forest så blev det lite förvirrande då jag och andra vänner redan hade tömt den närmsta på resurser och rensat grottorna. Jag gillar att saker och ting inte respawnar men skulle vara härligt att kunna dela informationen om vad som redan är "tömt" till en vän även om man själv inte är online.

*Potentiell möjlighet att uppgradera ens smelter så man kan lägga in fler ores på samma gång? (kanske redan finns bara att jag inte låst upp det än)

6/10, rätt på allt som var GTA3 och senare även om jag minns att jag spelade GTA2 som alldeles för liten hos någon polare..

Skrivet av omgponies:

6/10 men läste inte första frågan ordentligt så det är egentligen 7/10.

Läste också fel, slant sedan med musen och så blev det rätt iaf... xD

Skrivet av Anthrax:

PCMR sticker fram och är hejvilda av sig. Jag kan säga att jag njöt av avrenda stund när jag speladr God of War, TLoU-spelen, Uncharted, etc. Tänkte aldrig på att "oh shit låg fps jag får inte njuta!".

Spel är en upplevelse oavsett vad. Jag förstår folk som är competitive och kör CS etc. Då behövs all kräm man kan få där millisekunder räknas. Sitter man i soffan framför en 65tums OLED och lirar äventyr är det fan inte många som klagar på fps direkt.

Jag läser inte jättemånga recensioner, men av de få jag sett är det inte nämnt i recnesionen att ett spel fått sämre betyg endast pga fps. Som sagt, av det jag sett. Toppspelen på PS4 är topp ändå.

Hälsningar ngn som sitter på ett 3080 med Xiaomis 144Hz skärm.

Jag hade bara spelat Last of us remaken som gick i 60fps och jag hade hellre sett att tvåan såg ut som den och gick i 60fps än hur det var nu. Det jag saknar är valet. Men vad som känns okej varierar från spel till spel. Red dead 2 var något som jag tyckte var helt ok i 30fps även om jag såklart föredrar att lira det på pc i 60fps.

Skrivet av B-itta:

Testade själv och hade inte spelat nåt tidigare ur serien. Ohh jäkla vad krångligt det var. Aldrig känt mig så dum.

Ge inte upp. Dröjer ett gäng timmar innan man fattar vad man håller på med men blir väldigt kul när det sitter. Jag förstår definitivt inte allt och har spelat hundratals timmar av CK2 (är väl rätt dålig på sådant här xD). Som andra har sagt så är att titta youtube inte dumt.

Har alltid tyckt det känns rätt befängt att "alla" (många) spel säljs för samma peng då det är uppenbart att det kostat massivt olika för utvecklarna som gjort spelen samt att det man själv som konsument får ut från spelet varierar gigantiskt från titel till titel.

Hur kan tex ett nytt FIFA säljas för samma peng som Witcher 3 eller Red Dead Redemption 2?

(Okej spelar inte FIFA och har noll koll på vad kostnaden för att utveckla det faktiskt är men skillnaden år till år kan inte vara så stort?)

@Dohman: Jag gjorde nog mer eller mindre alla sidequests och om jag minns rätt så var jag ofta rätt kraftigt överlevlad för själva huvudstoryn. Sen gillar jag inte riktigt att en vakt på level 10 är bättre än ett livsfarligt monster på level 2 vilket modden också löser genom att ta bort alla levels.

Pga att modden gör om alchemy-systemet så blir det mer planerande här. Nu fylls inte alla drycker genom alkohol utan du brygger dem med ingredienser varje gång.

Det absolut bästa med modden är att det längre inte är så att du "bygger" Geralt kring att göra en sak som att använda svärd, magi eller drycker utan att du uppmuntras till att använda allt (och ofta krävs det att du gör det). Mer som Geralt i böckerna liksom.

@Dohman:

Fungerar kanon i början, eller för mig kanske till och med för svårt. Problemet är att du senare har för hög level. Modden tar bort alla levlar vilken inte bara löser detta bekymmer utan gör det även möjligt att spela alla quests i vilken ordning som. Nu är t.ex. inte vakter i Novigrod 4000x starkare än Gerald pga "påhittad siffra".

Du låser fortfarande upp olika skills när du använder dem så du känner fortfarande att du gör framsteg men på ett mer "tillgång till fler saker" sätt.

Jag har svårt att nu spela spelet utan "Enhanced Edition" modden.
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/3522

Även om jag tycker Witcher 3 är fantastiskt så tycker jag också det finns mycket i spelet som är rätt kasst. Det mest uppenbara för mig var att jag snabbt blev kraftigt överlevlad, tråkigt alchemy system och att "Witcher gearen" gjorde all annan loot rätt meningslös. Denna mod försöker rätta till dessa ting. Ändrar väldigt mycket men för mig gör det en mer "immersed" i rollen som Gerald.

Är lite motsatsen till de "quality of life" moddar som nämnts tidigare så nog inte för alla.

@kebbe: Länge sedan jag spelade Jedi Knights. Hur satte rogue one stopp för det?

@DitroX: Tyckte det var kul men samtidigt lite av en besvikelse då det mer eller mindre är som vilket gammalt pokemonspel som helst (många hade nog hoppats på mer då det kom till switch). Vidare tycker jag spelet är för lätt, var sugen på att testa att spela online men eftersom singleplayerdelen är så lätt så är det som att hoppa från 1 till 100 i att förstå hur stridssystemet fungerar då du mer eller mindre inte behöver tänka mer än svaghet och styrka (typ av pokemon) när du spelar single player och då bara flyta igenom spelet utan några motgångar.

Disco Elysium