Inlägg av AfterGlow

Inlägg som AfterGlow har skrivit i forumet

Skrivet av Andy_dee:

Tvekar på det. Har du kört sen 2.0?

Inte kört det sen veckorna kring release, och det är irrelevant eftersom skitspelet tokhyllades här på FZ i sin original skepnad och inget av det som lyfts fram i den här recensionen och som sänker betyget för RoboCop nämndes i CP recensionen: Tom värld, repeterande NPCs, repetitivt, inget att se eller upptäcka, stendumma fiender i cookie cutter eldstrider, snutar som spawnar bakom ryggen på dig och en miljard buggar i alla storlekar, från grafiska hicups till rena game breakers.

5/5, jÄtTeBrA sTäMnInG.

Byt ut "RoboCop" mot "CyberPunk 2077" i recensionen och 80% funkar klockrent för båda spelen.

CyberPunk 2077 känns som ett gammalt spel i många avseenden. Det bygger på upprepningar och att röra sig i samma miljöer om och om igen. Strukturen förändras aldrig och så fortsätter det genom hela spelet. Skjut ihjäl ändlöst med sanslöst korkade skurkar av olika slag, skanna lite ledtrådar. Plocka upp lite stulet gods. Och sedan: gör det igen. Och igen. En gång till. Miljöerna är helt godkända, men öde och väldigt små. Urvalet av karaktärsmodeller är snålt vilket gör att exakt samma npc som du precis gick förbi står några meter framför dig. Spelet dras även med mängder av grafiska buggar, ljudglitchar, texturer som inte laddar in och ett uselt animationsarbete.

LMFAO

Skrivet av Soulless:

Det gäller ju inte alla youtubers, jag följer en del som fokuserar nästan allt sitt innehåll på nischade och små spel. De må vara "stora" inom respektive community men drar inte särskilt många tittare och knappats några pengar att notera. Då fortsätter med sin grej och sitt spel för att de älskar det.
Sådana youtubers åsikter är definitivt värda att lyssna på!

Nu vet jag inget om de "content creators" som denna tråd avser, kanske stämmer det där.

Content creators är inte recensenter i första hand, de skapar content av spel dvs att de utforskar/tipsar/gör rankings osv om sina "favoritspel". Du har garanterat sett den typen av videos, typ '5 Secrets in Red Dead Redemption 2 You Missed' eller 'Ultimate Late Game Build for Melting Bosses in Elden Ring' typ.

Skrivet av PixelGamer:

Japp men content creators är bara ute efter pengar.
Dom recenserar nya spel på kort tid för att snabbt få trafik. Youtube är förstört sen länge, off topic i för sig.

dEt äR eTt JäTtEbRa SpEl OcH fOlK hAr InTe TrÖtTnAt pGa DeT tRaSiGa PrOgReSsIoN sYsTeMeT sOm AlLa HaTaR eLlEr StArBrEeZeS NoNcHaLaNs ElLeR aLlA fUnKtIoNeR De FöRsÄmRaT sEn PaYdAy 2.

F ö, om content creators enkom är ute efter att "tjäna pengar" så ligger det i deras intresse att hajpa alla spel för att på så sätt generera mer tittare. Enligt din egen logik så tjänar de inga pengar på att avinstallera spelet.

Har inte spelat på ett par veckor minst, blir nog en uninstall snart. Allmänna uppfattningen bland content creators verkar vara att man ger upp om spelet.

Skrivet av Lisch:

Bara en PS5 utöver min lagom bra laptop som jag mest spelar Paradox-spel på.

This.

Jag har en gaming laptop som jag enbart spelar Europa Universalis IV på. Annars är det PS5.

Skrivet av Deekar:

Du svarade alltså inte på frågan om inflation. Men aja, du kanske lever i en fantasivärld där bensinen kostar 4 kronor, snuset kostar 10kr och spelen fortfarande kostar 400kr trots att det är 40 år sen de faktiskt gjorde det. Sen att lönen inte hänger med inflationen är en mycket större fråga.

Inflation Schlimflation. Det finns vinnare i allt (även om det aldrig kommer vara löntagare wink wink).

Snarare att spel kostar samma idag som de gjorde då var för dels var priserna rent ocker (Bergsala, kanske låter bekant?) och dels på hur mikroskopisk spelmarknaden var då jämfört med nu, färre köpare innebär högre priser på dina nish-produkter.
Om något så börjar kostnaden för utveckling kontra spelpriser plana ut efter 30 år. Vilket leder tillbaka till "vi vill tjäna mer pengar", därför höjs priserna.

Skrivet av Deekar:

Har du hört talas om inflation? Spelen kostar lika mycket idag som för 20 år sen men är betydligt mycket mycket dyrare att utveckla!
Och nej, jag säger ju att jag köper fysiskt för 789kr🤣

Så till din fråga. Ja, jag kommer antagligen någon gång i framtiden betala 1500kr för ett spel. Precis som jag kommer betala 300kr för en fatöl i framtiden.

Spel kostar mer att utveckla kontra hur många ggr större dagens spelmarknad är gentemot dåtidens, jag har sett argumenten och jag köper det inte. Det tjänas snuskigt mycket pengar, men mycket vill så klart ha mer. Chefer ska ha bonusar, aktieägare ska ha oändlig utdelning, uppköp ska finansieras. "Spel kostar mer att utveckla" kan lika gärna läsas som "vi vill tjäna mer pengar".

Är folk villiga att betala ett högre pris så kommer företagen höja priserna, målet är att tjäna mer pengar. Du är ju tydligen villig att betala ett sådant pris, så det är väl egentligen en helt menlös diskussion. Där en ser träd ser en annan skog.

Skrivet av Deekar:

Du har hakat upp dig på 900kr va? Btw, värt vartenda krona. Köpte dock det för 789kr vilket inte ens är en utekväll på krogen. Räcker knappt till maten. Här har jag fått ett mästerverk och redan lagt 20h på det med min son:) Hade kunnat ge de dubbla om man får mästerverk varje gång!;)

Ah yes, du är alltså gladeligen en del av problemet med ockerpriser på spelmarknaden.
Det kommer inte sluta här, snart är 900 nya standardpriset på alla spel oavsett kvalitet.

Antar att du också ser fram emot en standardutgåva för 1500 nån gång i framtiden?

Skrivet av Thane:

Lika mycket fakta att det kostar 789

Irrelevant till diskussionen.

Om Spider-Man 2: "Vårt jobb är att se till att du känner att oavsett hur långt det är, så är det värt de pengarna"
Insomniac kommenterar spelets längd.

Insomniac = Sony

Så oavsett hur kort spelet är, så ska du vara nöjd med Sonys nya prislapp på 900 riksdaler är budskapet.

Sluta svamla om tredje part. En lika ointelligent kommentar som "men flytta till en annan värd då" när folk pratar om hyreshöjning och ocker, som om det ändrar den negativa utvecklingen eller adresserar grundproblemet.

Skrivet av Deekar:

Fast då får man ju skylla sig själv. Spel har varit dyrare digitalt i all evighet🤣

Fast det är väl fullt relevant. Vad pratar du om? Och vadå "hitta det för en hunka billigare"? Det är ju alltid billigare fysiskt. Kan ju skilja upp till 250kr på spel. Sen att de skriver bara om digitalt är ju bara missvisande.

Irrelevant.

Spelet kostar 900, det här är fakta.

Skrivet av scaryfoot:

psychovåldet som kändes malplacerat i ett GTA-spel.

"Hej jag har aldrig spelat GTA tidigare"

Skrivet av Thane:

Men det går ju att köpa spelet för 789kr?

Visst, men nu snackar vi priset 900 på PSN, vilket är en korrekt iakttagelse.

Sen att man kan hitta det för en hunka billigare på andra ställen är inte relevant till det faktumet.

GTA IV var ett knapp speltbart skitspel, och att köra bil var ungefär lika kul som att slå sig själv i pungen. Tacka Fan att R* tog sitt förnuft till fånga och återgick till bilkörningen i GTA3/VC/SA när V släpptes.

Vill ni ha GTA IVs bilkörning så kan ni gå ut och sätta er i ett vrak med en halv ratt och fyra punkterade däck.

Skrivet av Thane:

Kostar 789 på Amazon. Tror säkert du kan leta upp det själv. Vet inte varför FZ har valt att endast nämna den digitala versionen

Men så bra, då är vi överens om att det de facto kostar 900 spänn, vilket var vad jag sa.

Älskade Spoder-Man, spelade igenom det två ggr.
Miles Morales var kefft, more of the same men inget nytt värt att nämna. Insåg då att jag var trött på skiten.

Så, kommer jag gilla Spoder-man 2: Electric Boogaloo är frågan.

Skrivet av rmpyro:

House of ashes tyckte jag var bra. Har inte spelat dom andra spelen i serien.

The Quarry var fantastiskt, om du är sugen på mer av samma typ fast större och bättre. Until Dawn går inte heller av för hackor.

Skrivet av Thane:

Senast jag kollade är 789kr inte 900 spänn.

Då är du väl blind då, alt. så kan du inte räkna.

Vad står det här? https://www.playstation.com/en-se/games/marvels-spider-man-2/

Vill du ha en print screen också?

[/url]

Så där ja. Skaffa glasögon.

Ok, men 900 spänn....?