Inlägg av sumodl

Inlägg som sumodl har skrivit i forumet

Dragons Dogma 2 och DLC:et till Elden ring som många andra har listat ligger även på topp för min del. Köpte precis Dragons Dogma Dark Arisen och tänkte plöja det innan 2:an.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Skulle vilja komma igång med träning men det känns så svårt att veta vad jag ska börja med.

Fick lite tips av en kompis bror med lite lätta övningar där jag använder armarna som kändes bra men när jag körde det ett tag visste jag som inte vad mer jag ska göra, vad jag ska åstadkomma osv.

Oftast där det fallet för mig. Vet inte var jag ska börja, hur jag ska göra och så händer det ingenting. Samtidigt är det lättare än någonsin att fråga om hjälp och kolla videos - men även sistnämnda känns bökigt då jag inte vet vad jag letar efter.

Skulle nog behöva ha en PT till en början som kan leda mig rätt, men då måste jag vilja orka lägga pengar på det också.

Funderar bara på att bara köra armhävningar och diverse kroppsövningar hemma så slipper man betala massa, men då hamnar jag i samma fälla vilka övningar jag ska göra

Kör youtube, sök på "full body workout" för gymmet och "full body workout home" för hemmet. Välj en video, kör på den några veckor tills du känner för något nytt och sedan tar du bara en ny video och följer den. Rince and repeat!

Tror gymgrossisten.se har flera färdiga träningsprogram också, dem flesta övningarna verkar även ha videodemonstration.

Börja med att åstadkomma träningen bara

Ett spel jag köpt på alla möjliga konsoler/PC och som jag fortfarande återkommer till sedan release är The Binding of Isaac. Grymt spel asså, fantastiskt att varje ny runda kan kännas så rolig.

Skrivet av FRULZ:

Började på 120 kg i våras, väger cirka 105 nu, slutmålet är tänkt till 78 kg till sensommaren 2024.
Använde lifesum-appen initialt, men nu har jag typ memorerat kalorihalten i alla måltider jag lagar så håller räkningen i huvudet. Men kaloritaket per dygn minskar ju varje vecka, så kikar in i appen på söndagar i samband med vägning. Just nu ligger taket på 1976 kcal/dygn.
I övrigt tränar jag cardio ca 4 gånger per vecka, mestadels intervaller i olika elljusspår.

Sedan ungefär 1 månad sedan har det gått något trögare.. Kroppen har aktiverat något ultra-energisparläge, vilket gjort att jag stått stilla eller enbart förlorat 0,2 kg några veckor. Men i söndags visade vågen -0,6 kg igen, vilket kändes nice.

Och apropå konditionen så har den mångdubblats... På första träningspasset fick jag 190 bpm i puls enbart av att gå långsamt uppför en backe på 1km med 12° lutning.. Numera joggar jag uppför hela backen medan pulsen börjar plana ut på cirka 160 bpm efter halva backen och når som högst 167 bpm de sista meterna.

Det som däremot tar stryk av att springa är ju lederna... Det är därför jag kör intervaller tills jag kommer ned till cirka 90 kg, sen bör det gå att jogga längre distanser utan värk. Förutspår en riktigt fin känsla när man joggar 1 mil för första gången.. Framåt maj siktar jag på, när gruset som snart antagligen slängs på gatorna har sopats bort... Det är ta mig fan dagen som jag försöker mig på milen!

Grymt! Jag tänkte försöka komma igång med simning just för att spara på lederna. Inte dumt med en bastu efter heller

Skrivet av saigon:

Tack för tipsen och peppningen. Jag ska göra mitt bästa. Gissar att det tuffa är att vara långsiktig, så håller jag i med tänket om en månad så kan jag ge mig en liten klapp på axeln.

Tack för tipset, ska absolut överväga det. Vill du avslöja vad du äter till frukost och lunch? Lunchen hittills har varit det jag hittat hemma i stort sätt, bara jag blir mätt utan att äta allt för dåligt så får det bli något "seriösare" när familjen kommer hem.

Blev fördelat 1/4 del fullkorns couscous, 2/4 frysta grönsaker och 1/4 panerad kyckling med sås gjord på gräddfil 2 dagar i rad som exempel.

Idag blev det ris blandat med gårdagens grönsaker, en halv burk tonfisk och 1 ägg blandat till en sallad.

Helgen blev det hembakt som blev en 2 dagars då det inte velade ta slut. Så jag trodde jag hade överätit

-1.7kg på ungefär 8 dagar hittils, så något rätt har jag gjort. Nedgången bör nog vara betydligt mindre kommande veckor gissar jag.

Edit: - 0.3kg vecka 2. Lite mindre än jag tänkt mig, men trenden går åt rätt håll, jag tänker så.

Det var samma för mig, jag pendlade lite från dag till dag men såg iaf som du till att trenden var nedåtgående bara.

Kriga på!

Skrivet av Ender:

Ok, hoppas det går bra för dig då, och att appen gör vad den utger sig för

6kg ned sedan jag startade tråden, så det går bra😊 Appen kan jag ändå rekommendera, den gör vad den ska göra helt enkelt.

Skrivet av Ender:

Något jag kan säga med säkerhet är att Viktväktarna fungerar. Jag har inte behovet själv, men har vänner som har provat och resultatet har varit grymt bra. Jag nämner dem av två anledningar; den först för att jag har förstått att de just räknar kalorier som metod och den andra för att jag litar mer på deras beprövade metoder än någon "app".

Problemet med ev. mindre seriösa aktörer är ju att de vill att du ska använda appen till alla medel, vilket kan betyda mindre nogräknade resultat eller att de lägger över för mycket över på användaren. Jag har ingen aning om ifall eller vad viktväktarna kostar, men det har ju hållit på ett tag. Ska man göra något är det nog lika bra att göra det ordentligt.

Viktväktarna är inte min grej då jag har sambo och vi ska äta samma lunch/middag. Kostar även och appen gör precis vad dem gör, räknar kalorier. Visst läggs en del på mig som användare, lär mig dock mer om både kost och min kropp än om jag skulle köra viktväktarna. I mitt fall handlar det heller inte om någon som har problem med vikten eller träning. Jag har bara varit osund en kortare period och aldrig haft problem med övervikt, har man dock det tror jag viktväktarna kan vara en vettig väg att gå.

Skrivet av gonzo247:

När du börjar tänka på frukost... har du misslyckats. Ät EN gång per dag och då hur mycket du vill.. Men bara en gång per dag.
Sedan kan du äta några polly på kvällen det är lungt. Ät en gång per dag. Hungerkänslor släpper efter ungefär 30 min. Var inte inte en mes bara gör det. Svart kaffe på morgonen, eller kanske en iskall monster? Understryker igen ät mycket och vad du vill men bara EN gång per dag.

Jag käkar frukost varje dag utan att misslyckas.

Skrivet av Flugsaft:

Om du räknat rätt så är det väldigt lågt ja. En annan grej som inte tas upp i detta kontext är att insulin hormonet agerar som ett "fat storage" hormon, hur starkt man reagerar på detta är nog subjektivt och därav skulle jag räkna om. Om du har räknat rätt så hade ja minskat på socker (kolhydrater) med samma kcal mängd och se om det gör skillnad. Lycka till. 👍

Har kört på allt mellan 1400-1900 kalorier per dag ungefär sedan jag började. Fördelningen har sett ut som sådan: 40% Kolhydrater, 30% fett och 30% protein, på ett ungefär. Diffat lite hit och dit, men har snittat -0,9kg i veckan. Skulle kört underhållsveckor här nu ett tag men blev sjuk samma dag som detta skulle köras igång, så ingen träning på 3 veckor sedan dess, men har hållit vikten på 85kg ändå. Ska komma igång i helgen igen tänkte jag och fortsätta med att bara hålla vikten 2-3 veckor till, sedan blir det ännu en period av viktminskning.

Sista uppdateringen på ett tag!

Imorse stod vågen på 85,3, nära nära.

Körde bara ett cardiopass i veckan annars hade jag antagligen tagit 85kg redan idag.

Nu tänkte jag köra underhåll 1-2 veckor för att sedan köra på mot 82kg.

Så detta blir sista uppdateringen på ett tag och jag återkommer när jag träffar 82kg med lite före och efterbilder.

Skrivet av beeuntwolf:

Har Windows 10, version 1709, Nvidia GTx 970 och försöker spela starfield (fitgirls version) och det står: Graphics card does not meet the minimum requirements.

Någon som vet hur man kringgår?

sett folk lira det på youtube, lösningen verkar vara att uppdatera windows version men det vill jag inte, alla utom 1709 brukar krasha varenda spel till desktop.

Tror inte piratkopiering går hem här på FZ.

Jag sitter själv med ett 970 gtx och det såg ut och flöt som skit, jag köpte en Xbox series X istället.

Skrivet av Ribcage:

Nja, skulle aldrig råda någon att dra ner på cardio. Är du rädd att du rasar i vikt annars? Träningen är bra för hälsan och bra för att hålla dig på den vikt du är. Reglera vikt med kosten.

Nu snackar vi inte riktigt cardio, jag har nog missanvänt uttrycket, utan jag har kört 2 "förbränningspass" i veckan ca där jag joggar lätt eller kör crosstrainern 30-50min per pass. Alltså ganska lugnt tempo, ligger enligt maskinen på ca 820 kalorier i timmen. Tänkte att om jag skippar dessa 2 och äter i princip som jag gjort borde jag kunna hålla vikten och slippa ändra kosten för mycket. Men det kanske är bättre att ändra kosten menar du och fortsätta med dessa pass? Jag tänkte alternativt stryka dessa och lägga in ett intervallpass i veckan istället för att få igång konditionen.

Skrivet av Ribcage:

Bra jobbat för det första! Det kommer din kropp att tacka dig för. Gå inte upp i vikt, träna och håll dig på samma istället. Det kan vara rimligt med platåer och ta nya tag när man ska ner mycket i vikt.

Tack!

Ja det känns redan i kroppen att jag är ”lättare”. Gynnar också vid övningar som pullups tex, mycket enklare nu och känns smidigare när jag gör dem.

Okok, men då kanske jag bara ska droppa cardiopassen en period och äta samma typ, då borde jag rimligen hålla samma vikt.

Skrivet av OAKTHYR:

Jag började i söndags kväll och då vägde jag strax under 100kg. Jag har inte vägt mig sen dess, tänkte kolla på söndag igen.
Jag provade att styrketräna för första gången på ganska länge i måndags och orkade förvånansvärt mycket.
Sen är jag en sån person som inte har något emot att käka samma sak varje dag om jag tycker att det är gott

Tyvärr sket det sig lite igår när avdelningen gick ut i solen och tog en glass på förmiddagen. Tycker det är svårt att låta bli vid sådana tillfällen. Man vill ju vara den där tråkiga som inte fikar.

Blir intressant på söndag då! Sen gäller det bara att vara ärlig mot sig själv som i fallet med glassen där tex. Jag fuskar också ibland/sällan men vet då att jag sköter mig för övrigt. En Daimstrut har typ 360 kalorier tex, inte värt det då för min del, då ska det vara något jag verkligen uppskattar.

Skrivet av OAKTHYR:

Jag har börjat experimentera med OMAD (One Meal A Day) för att försöka gå ner i vikt. Jag använder Lifesum och enligt den ligger min måltid på runt 1500 kalorier och jag fokuserar på ett lågt intag av kolhydrater.
Målet innehåller detta ungefär:
3 kokta ägg, 1 paket bacon, ca 2 dl brocoli/blomkålsslaw med majonäs, lite surkål för magen, en burk tonfisk, en halv påse blandsallad, lite paprika, lite svarta bönor, lite dressing på salladen och ca 2 dl naturell kefir.
Så det är ungefär lika stort intag av protein som fett.
Har funkat bra i veckan. Jag äter runt 19-20 på kvällen och har inga större problem att klara mig hela dygnet.
Har tyvärr inte märkt av någon viktnedgång än men jag mår bra i magen och har inget större sötsug.

Hårt!

Det hade jag nog inte pallat med träning osv på det. Men väldigt smidigt att bara kunna köra på samma hela tiden och slippa räkna om kalorier etc.

Hur länge har du kört? Vad står du på för vikt? På bara 1500 kalorier borde du märka iaf efter 1 vecka att vikten dalar.

Ännu vecka!

Inga nyheter här direkt förutom vikten då, allt rullar på bra.

85,8kg i morse, var nog 10-15 år sedan jag såg siffran 85 på vågen senast så det var lite kul och motiverande ändå.

Borde träffa målvikten 85kg till nästa fredag. Sen tänkte jag sikta på 82-83kg innan jag börjar försöka lägga på mig lite muskelmassa.

Har dock läst lite/kollat tuben och fått till mig att man kanske inte skall kötta på för länge med viktnedgången, typ 8-9 veckor i stöten och sedan ligga stadigt/gå upp lite under några veckor för att sedan gå på en ny cykel av nedgång, funderingar på det någon?

Skrivet av JohannaBjärred:

Spelat tre timmar och det är segt, väldigt segt. Många påstår dock att det blir kul efter 15 timmar och framåt, men vem orkar plåga sig själv i 15 timmar när det är underhållning man sysslar med?

Vad exakt är det som är segt?

Har streamat och kollat dem 2-3 första timmarna och det händer ju saker hela tiden?

Skrivet av Shadee:

Jodå. Använd knappen som jag markerat i urklippet nedan. Klickar du sen på "förhandsgranska" så kommer du se hur bilden ser ut i inlägget.

<Uppladdad bildlänk>

Ontopic: bra jobbat

Aha! Jag har valt snabbsvar hela tiden och missat detta, tack!

Ännu en fredag!

En bättre helg i ryggen rent kalorimässigt, minskat lunch/middagsportionerna lite, dragit av 1/3 ca och även börjat med proteinpulver för att komma upp i en rimlig nivå av protein. Annars har jag tränat på som vanligt, 3-4 gympass och 1-2 lugna cardiopass.

Vågen imorse stod på 86,9.

Lägger med min viktkurva sedan start. Man kan inte ladda upp bilder här på FZ direkt lr?

https://drive.google.com/file/d/1oNYo4QgFEM1PF5vmuonhaTFPu1hK...

Ännu vecka har gått!

Mothugg denna vecka, legat på 89kg i princip hela veckan och vikten i morse låg på 88.9kg, så lite stiltje. Antar att det är pga att jag inte kört lika mycket cardio som veckan innan, så får dra ner på kalorierna lite till nästa vecka eller öka på cardion igen.

Jag snittar 1700-1800 kalorier om dagen och skall sikta på 1500-1600 nästa vecka. Även försöka bättra mig nu i helgen, det är där jag hämtar hem mest kalorier.

Men det är ändå minus i vikt, om man skall se på det positivt.