Inlägg av SenseMaker

Inlägg som SenseMaker har skrivit i forumet

Skrivet av Shamanfox:

Den optimala vägen att gå är att inte använda sexistiska, rasistiska eller homofoba uttryck.
"censur"?? Nu har du gjort en hjärnvurpa. Läs på om det. Om t.ex denna site skulle radera alla ord som börjar på N, då är inte det "censur". Men om staten skulle gå in och förbjuda alla ord som börjar på N, då är det censur.. Förstår du?

Spelcommunityn kan införa nolltolerans om de vill, permabanna alla som skriver eller säger Nigger. Det är inte "censur", på samma sätt som att det inte skulle klassas som "censur" om du inte lät mig klottra på ditt sovrumsfönster.
"blanda in politiska partier"? Vad kom den ifrån? Attityder, jargonger, uttryck, värderingar menar du? De är en del av vår sociala samvaro. Spel är inte en annan dimension eller magisk realm. Samma beteendehyfs gäller där som på krogen, fotbollsmatchen eller busskön.

Ber om ursäkt om du trodde jag kallade dig hjärndöd. Jag kallar victimblaming för hjärndött, eftersom det är det.

"föräldrarna har ansvar" skrev nån. Den kommentaren ignoreras, eftersom det oftast är vuxna män som håller på. Finns inga "föräldrar" till en 28 årig douchebro som förnedrar tjejer i CS.. Som exempel.

@Helene:
Klart vi kan göra det, men detta är fel forum för det. Vi kan gräva i psykosociala och filosofiska djupvatten om du vill, men just här är det på gamingchairnivå, "hur får vi idioter att fatta att det inte är okej att förolämpa folk, genom rasistiska, sexistiska, homofoba kommentarer" tror du de killarna förstår sig på den level av filosofi, kulturhistoria, eller omfattande psykodynamiska perspektiv som jag skulle kunna trolla bort dem i? Nope, de är för dumma helt enkelt.

Så, man lägger sig på den nivå med vilka man talar, annars går inte informationen in, och då slösar man bara sin tid. Jag tänker arton gånger "större" än vad du tror, men uttrycker det inte i skrift här, eftersom det vore "pärlor för svin" Jag skriver inte ens med min vanliga jargong/framtoning, eftersom den inte förstås på ett "gamingforum"

@Shamanfox: har inte läst dina senaste wall of texts, kändes som desperat copy paste.
Min poäng kvarstår, frågor på det?

Har DOS2 nåt med DOS1 story att göra? Funderar på att klämma ettan, men kanske går direkt på 2an

Banna mig från FZ så blir det trevligare här iallafall

I spel: om folk började bete sig och prata som om de satt i t.ex lunchrummet på jobbet så skulle det bli okej. Problemet är att det är en dissonans där dudes tror att de är ensamma på täppan, och resten är typ AI eftersom de inte kan se dem. Då tappar de lite social kompetens, som de kanske annars skulle haft om de satt i samma rum som resten av spelarna.
Sen behöver vi ju lära dem lite om jämställdhet, feminism, tolkningsföreträde osv, fattar de de grejorna så kommer resten lösa sig. Servers skulle t.ex kunna ha en quiz på 20 frågor, svarar man helt tokigt så får man inte komma in. Lite hårdare ban straff vore också bra, särskilt om man ofredar tjejer. Branschen skulle också kunna sluta vara så mesiga, och stå upp hårdare när det förekommer rasism, sexism eller så på arbetsplatserna eller i deras communityn. Oftast fegar företag pga de är rädda för aktien. Lite ryggradslöst. Hade ledare för stora bolag gått ut personligt, så skulle trenden och värderingarna sippra ner genom organisationen, och till slut nå spelen/spelarna.

Skrivet av ivanhoe68:

@SenseMaker: Är du arg på allt och alla?

Det är min hemlighet kapten, jag är alltid arg

@DrDoom:
Då tycker vi olika. Jag tycker dark souls är braindead button pushing utan relevant story.
Men ja kanske har lite högre krav. Kanske förväntar mig lite mer av spelupplevelsen. Vad vet jag

@Shamanfox: TL'DR, det var ett exempel. Jag skiter i Inside, kunde tagit 100 andra spel, exeeeempeeel..
Att film inte går att "integrera" spelar ingen roll. Jämförelsen står kvar, och är klockren.
Nä jag tänker inte namnge folk, för känsligt detta.
Men vad företag säger och vad människor känner är två olika saker.
Så, sluta försök twista det jag säger och acceptera det bara..
Klart slut.

Skrivet av Quelor:

För spel som DOS2 drar ju jättekliv i branschens utveckling. Dina argument är typ lika vattentäta som ett durkslag.
Det känns som du hipstergnäller.

Håller med. Hoppas det går bra för DOS2. Ja jag hipstergnäller verkligen. Säger inte emot

@Shamanfox:
Är PR folk som supportar detta.
Du ser bara ytan. Självklart går man ut och säger att man "stödjer" streams. Men alla vill ju helst att det bara ska bort. Alla Som jobbar med spel. Okej, vissa tjänar ju på det, men de skiter jag i, blizzard är inte ens med i min diskussion, jag snackar om riktiga spel, inte larviga. Overwatch streams. Pure MP spel där du kan lära dig taktik osv, ja det kommer fortsätta vara supportat av utvecklarna.
Men tror du de som skriver manus eller designar missions tycker att det är kul när viktiga storyrelaterade saker leakas av nån skrikig nisse på YouTube? Eeh no. Tyvärr tas beslut om att allow vs Cease n desist över huvudena på utvecklarna, det är publishers och marketing folk som gör det. Just därför uppmanar vi alla på "fabriksgolvet" att reporta och försöka blocka alla streams på spel man inte behöver streama. Vi kan ta Inside som exempel, finns 0% value för Playdead att det streamas av nån jobbig människa på YouTube. Det ska upplevas själv, och du ska fan betala för det. Om Playdead ville så kunde de sälja streams själva för de som inte orkar spela det själv. 100 spänn så får du titta på en playthrough.
Men att tro att man har A) "rätt" att streama det spelet på YouTube bara för att man har köpt det, no way eller B) tro att man har "rätt" till att se spelet spelas istället för att köpa det?
Snacka om definitionen av "self entitled gamers".

Är det samma med film? Kan jag ta nya Star Wars filmen och streama den på min youtube, med mig inklippt nere i högra hörnet där jag sitter och "kommenterar" som om jag vore Glenn Hysen.
Sjukt fånigt att ens tro att det är okej.

Skrivet av Algernon:

Att ta genomtänkta beslut är inte realistiskt för mig

Blir strategi då. Real time är taktik. Reaktivt vs Proaktivt. Det är där vägen delas.

Skrivet av Qrush:

Dark souls hack n slash? xD

Om man jämför med de grejerna jag snackar om så är det det, ja.

Skrivet av Algernon:

Nej, hoppas är väl ingen term överhuvudtaget. Verkar för övrigt som att du vill att det ska dö ut snabbt bara så att du får rätt. Varför skulle du annars bry dig om vad andra spelar?

Bryr mig om branschens utveckling, och sure pubg är en gullig parentes, men på mod/indie nivå. Ser hellre större framsteg än nåt man själv slängde ihop i Source 2004 typ. Det bromsar utvecklingen, får investerare (som ofta inte har koll utan bara follows the money) att satsa på fel produkter.
Så ja, jag "hoppas" och spår, att detta dör ut snabbt, så de tyngre grejorna får plats och utrymme. Det är ju ett fruktansvärt kasst spel, men mina åsikter är irrelevanta ändå. Så nu ignorerar vi dem.

För en utvecklare, eller ägare ev ett IP, dvs något man själv har skapat, så är internet och folk på YouTube bara konsumenter. Dvs de är inte annat än en spelare.
Det gick snett när uppkopplingen blev så snabb världen över att vem som helst kan sitta i sitt vardagsrum och "streama" spelen live. Pukedewpajasen är bara en konsument, en spelare. Han är ingen av förläggarna anställd partner.
Folk måste inse att ägarna av IPs är lessa på att konsumenter som egentligen bara betalar en licens för att få använda deras tjänst (du äger aldrig ett spel du köper) håller på och drar massa skit över produkterna, och använder de på ett sätt som det inte alls var tänkt.

Den här selfentitled bortskämda attityden får fler och fler utvecklare att dra åt snaran. Campo Santo gör helt rätt. Ni har en chans att få tillåtelse ibland att använda material på era youtube kanaler, good will, men känner upphovsrättsmakaren inte för att låta er göra det längre, jadu, då är du så god att tar bort skiten.
Lite så kan man sammanfatta vad branschen känner nu. När det enbart var reviews, typ zero P, total B och övriga, då var det mer OKej, ett kort segment i recensionssyfte. Men dessa jävla "streams".. Det är ingen mänsklig rättighet att sitta hemma och utnyttja material som andra har skapat, för att sitta och skrika och fnissa och dra in stålar. You got some slack, take care of it. Or we pull.

Skrivet av anon_306295:

"SenseMaker"

Ja "Pacman"?

På PS5 kommer VR breaka riktigt för Sony. Finns ett gäng titlar i pipeline där som har full VR mode, de kommer få folk att köpa hjälmen, eller det är ingen "hjälm" då, mer typ visual extension headset eller whatever the weekly term is.
Tekniken "finns" i XBONEX, Men inte titlarna uteblir 2018,och trots att MS ändå lyckas bygga en okej konsoll, så precis när den har börjat få lite fotfäste så kommer revealen för PS5, då kommer ni se ett av de brutalaste rasen på MS aktie. Tycker nästan synd om dem...
För PC världen kommer det typ aldrig lossna. VR som man planerar det är inte en "variant" av spel, utan en helhetsgrej. Tänk bio. Detta produceras direkt för hårdvaran i nästa generation, dvs i lekmannatermer: det som kommer få PS5VR att breaka VR för Sony har ingenting med det som MS gör, och vice versa.
Hoppas PS5 announcas på E3 2018, men release ser ut som 2020,så ca 2021-2025 har vi det VR vi trodde skulle ske nu, att faktiskt nå oss. Så, släpp VR snacket ett tag, och fokusera på current gen.

Skrivet av adde111:

Det är alltid folk som hatar allt som är populärt utan någon riktigt anledning, ganska sorgligt faktiskt.

Har typ 100 anledningar. Hatar det inte, men det kommer dö ut typ feb-april, hörs då om du orkar tjafsa vidare. "Temporärt nöje i en i övrigt urvattnad FPS marknad" sa vi på senaste mässan. Alla höll med när de insåg att vi hade rätt.

Back OT: Turnbased är förresten bättre än real time, eftersom det är mer realistiskt att man kan ta genomtänkta beslut. Det är real RPG. Annars tenderar det att bli hack N slash trams typ dark souls och liknande.

@Shamanfox:

Åh.. Herre.. Gud.. Så enfaldigt... Ska man palla svara...?
"läs igenom avtal"... "du väljer själv om du ska..."
Asså lyssna, vi resonerar på ett betydligt mer djupgående och allomfattande plan. Vi är med och formar bilden av spel som kultur just nu. Det är oerhört irriterande att ha massa "buggar" som surrar kring branschen och smutsar ner den. T.ex alla lågbegåvade antifeministiska bro-trolls som bromsade utvecklingen ett par år iom gamergate, sen den här pruppen pukedewpajas m.m.. Orkar inte rabbla allt, vi har väl typ 100 incidenter, större och små bara de senaste åren, som stört branschen/kulturen. Istället för att pusha detta medium framåt/uppåt, så måste man deala med idioter på internet, streamers osv. En del är okej, typ de som gör walk through videos, eller de som ställer upp på mässor och host:ar shows/streams men där utvecklarna (ägarna) sätter ribban.

Alla selfproclaimed gaming messiahs online göre sig icke besväres.

Men tyvärr, det är ju viktigare att få "followers" på sin kanal än att vi själva får bestämma hur spelen ska konsumeras.
Våre otroligt LOL om Hollywood skulle tillåta streamers att sända hela filmer på YouTube och sitta och kommentera till.
Det argumentet (legal path) har fått traction nu, och snart kommer det bli lätt att rensa bort streamers från twitch/YouTube med hänvisning till ett par domar. We gonna get there
Och branschen kommer att tacka oss. Äntligen får ägarna av dessa heliga IPs själva bestämma hur de ska marknadsföras, inte nån skrikig random nisse på internet.

Där fick du the short short version.

@Shamanfox: Det är en pinsam och passiviserande trend att sitta som en fågelholk och glo på vad andra gör. Ja, det kommer vara nåt ni skäms att ni gjorde om ca 10 år.
Rapporterar 15-20 streams om dagen, och de grupper jag är med i gör det också. Sammanlagt blir det tusentals om dagen typ. Det kommer resultera i att attitydtrenden hos utvecklarna vänder. Vi riktiga gamerz vill inte att massa spån sitter och spoilar och tramsar.. Seriöst, lägg ner. Officiella walk through videos är en annan grej, om utvecklarna approvar.

Jag issuar en cease and desist på allt det där. Ok?

Skrivet av Sisyr:

Okej. Rappakalja, alltså. Jag kan låta dig säga det, "oss" vettefan. Det var du som skrev "hoppas", därav mitt svar...

Eh nope. Inte direkt. Pallar inte ta det här. Fokusera på OT nu vettja.

@anon_306295: temporärt trams. Finns grymmare grejor än sånt där.