Inlägg av Ook

Inlägg som Ook har skrivit i forumet

Gayniggers from outer space. Väldigt speciell kortfilm om cirka 30 minuter inspelad år 1992. Känns som en titel som Trey Parker och Matt Stone från South Park kunde ha gett upphov till, men istället är det en regissör från Danmark. Ibland får man lust att verkligen se en riktigt obskyr b-film. Citerar beskrivning om filmen från Wikipedia:

"Gayniggers from Outer Space is a 1992 Danish English-language science fiction short film, directed by Danish performance artist Morten Lindberg. The film is a parody of the science fiction and blaxploitation genres"

Black Friday (Week... eller vad det blir) blir ett bra tillfälle att leta efter billigt mobilabonnemang när bindingstiden går ut 1 december. Behöver ett mobilabonnemang som bättre matchar behov som innebär att kapa kostnader och leta efter ett abonnemang som har lägre mängd surf, detta eftersom jag inte förbrukar särskilt mycket. Det är lättare att byta upp sig från ett billigt abonnemang. Att ha ett dyrare abonnemang och byta ner sig går inte. Har försökt men företagen nekar.

Villhöver en massa saker men inget som känns verkligen akut då jag håller på med en flytt som innebär en massa andra kostnader.

Kan vara dags att göra en uppdatering i den här tråden då den känns aktuell med flera spelsläpp senaste åren.

Får ge min röst till Diablo 4 och den tillspetsade versionen av Lilith, Echo of Lilith som man får försöka sig på när man lämpligen nått max level 100. En sämre implementerad, buggig och ofärdig slutboss har jag nog inte stött på under mina spelår som gamer under ett par decennier.

Känns som Activision Blizzard inte riktigt har speltestat denna boss, och framförallt inte på konsol. Denna slutboss i Diablo 4 är plågsam att försöka sig på med all lagg på konsol, bossens inkonsistens med sina attacker och animeringar, konstiga hit boxes m.m. Känns som Activision Blizzard har stressat sig igenom implementeringen och tummat på kvalitén/implementeringen. Nä, denna boss tar ett riktigt kalkonpris till sämsta implementerade/designade spelboss. En riktig jävla skitkalkon är vad Echo of Lilith är.

Har inte haft några problem med Diablo 3 och deras bossar även på hardcore och högre svårighetsgrader när spelet begav sig för tio år sedan. Att kunna spela offline var helt i sin ordning på den tiden men inte nu har Activision Blizzard fått för sig. Har nött ett par spel från From software, tagit platinum i några och även platinum i senaste God of War spelen på högsta svårighetsgrad men där var det ett nöje att försöka om och om igen med samtliga slutbossar, även samtliga Valkyrior.

Demon's Soul Remaste till Playstation 5 för 299 kr hos Amazon.

https://www.amazon.se/dp/B08LR36WP6

Komplett har haft samma erbjudande men spelet är slut i lager.

Med inspiration från Benniis tråd om övergång till konsol så blir den “konservativa” Ebba förskräckt att fler verkar ha övergett PC. Även undertecknad bekänner färg att ha övergått till konsol.

@Dominus Absolut kan man som gamer undvika mobilspel och spel med innehåll av lootlådor, man har ett fritt val. Tänker på Paradox som ägare av deras IP med Vampire som inte urvattnas och att det finns vissa förbehåll från Paradox. Hoppas Paradox har tänkt lite på konsekvenserna att släppa på licensen och att de inte beter som rövarkapitalisterna EA.

Finns potential att göra bra spel i Vampire miljön men får hoppas bara Paradox ställer krav på innehåll och kvalité så man slipper mobilspel och lootlådor.

Kaffe framför TVn med första avsnittet av Varan-tv anno 2022 nu på morgonen. Snart blir det iväg att jobba.

Horizon forbidden west på PS5. Spelbart och klart efter ca 5 timmars nedladdning och installation. Väldigt imponerad hittills och nog det visuellt vackraste spelet spelat än så länge i modern tid. Tippar att februari i år 2022 är nog en av de starkaste spelmånaderna på väldigt länge.

475 timmar / 122 dagar, enbart offline, på PS5 fördelat på 19 spel. Främst spelat är följande:

1. Ni no kuni 2 - Revenant Kingdom, 115 timmar.
2. Days Gone, 67 timmar.
3. Ghost of Tsushima DIRECTOR’S CUT, 67 timmar.
4. Pillars of Eternity: Complete Edition, 60 timmar.
5. DARK SOULS™: REMASTERED, 48 timmar.

Kul att se variation av spel i forumtråden.

Trodde nog att jag var större spelnörd och hade spenderat fler speltimmar. Är nog bara en tönt

Edit: Kom på mig nu att spendera mer tid på PC under hösten att spela igenom kampanjerna på nytt i Heroes of Might and Magic 3 med samtliga expansioner.

Archive 81 säsong 1 på Netflix. TV-serie med inslag av mystik/thriller/skräck. Helt klart sevärd första säsong som kan få en att sträcktitta.

Man kan hoppas att uppköpet bli början på slutet på Bobby Koticks styrande i Activision Blizzard?

Man kan i alla fall trösta sig att de enbart har dubbat dialogerna och inte ljudeffekterna (skriken, stönen etc).

@FuzioN

Visst många MP-spel och framförallt mobaspel har otrevlig community men jag får nog hålla med @mrFluffy att värre community i ett MP-/MOBA-spel får man leta efter då HoN tar priset.

Lite mer alternativ julmusik i etern...

Julhälsningar från Cthulhu med Carol of the Old Ones

Project X - Der Tomtelini

EkoBrottsMyndigheten - Dansa nu då, tomtejävel

Årets upptäckt för egen del med Black Midi. Trevlig konsert var det i alla fall i Stockholm igår den 4 december. Ska bli spännande att följa dessa unga musiker som ändå har varit verksamma sedan 2017. Känns som en del influencer från Primus och gud vet vad. Om man tycker om "konstig" experimentiell rock är det värt att lyssna in sig.

Nedan är deras låt John L från albumet Cavalcade som släpptes i år.

Kan flika in och kommentera då jag själv hade en Iphone Xs (förenklat sagt en modell i Iphone "10-serien" som släpptes 2018) och bytte nyligen till Iphone 13 serien. Du kommer märka en stor skillnad oavsett Iphone 13 modell du väljer jämfört med iPhone 8 som du har. Exempelvis var Iphone Xs, som var en dyrare modell än standard, teknisk avancerat för sin tid och skapligt dyr när den släpptes. Men tekniken har gått fram så pass att vanliga standardmodellen av iPhone 13 är till och med bättre.

Vad man kan fundera på är om man har budget och behov av vad iPhone 13 pro och iPhone 13 max erbjuder med bättre bilduppdatering (120hz) och kamera, samt större skärmstorlek med max. Annars räcker vanliga iPhone 13 gott väl. Tyckte själv inte att priset motiverar de dyrare iPhone 13 modellerna jämfört med standard.

Det sämsta dock med iPhone oavsett modell är att om man vill lyssna till mer högupplöst musik så saknar Apples telefoner och hörlurar fortfarande stöd för aptX och LDAC vilket en del Android konkurrenter har. Lite "rant" från min sida men Apples dåliga stöd för ljudformat är något som inte riktigt nämns i många tekniska recensioner som inte alls tar upp kategorin "ljud".

Skrivet av Shadee:

Haha, fan vad gammal jag känner mig när jag sitter och snokar efter erbjudanden på strykjärn, dammsugare, eltandborstar, mikrovågsugnar och vitvaror

Glöm inte att bunkra upp med hygienartiklar och hälsopreparat också. Nätapoteken kör också Black Friday. Lika bra att passa på att utnyttja bra erbjudanden från butiker man annars skulle ha handlat ifrån i vanliga fall...

Edit: Ser att tråden handlar om elektronik och vitvaror. Men varför låta en bra rea gå till spillo för varor man i vanliga fall också behöver?

Skrivet av General White:

Fick mobilspels-vibbar 🤮

En stor skillnad är dock att det här är faktisk gameplay som överensstämmer med vad som annars visas i mobilspelsreklamen.

Delar din åsikt fullt ut. Kvalitén på mobilspel tyvärr är under all kritik. Massa dussinspel med cash-grab upplägg. Väldigt många mobilspel som är "gratis", free-to-play är tyvärr inget vidare. Testat Genshin impact eller Pokemon Go? Helt ok mobilspel men tyvärr inga spel i min smak.

Annars finns spelabonnemang, Apple Arcade från Apple och Google Play Pass där man i alla fall får tillgång till vad som ska vara mobilspel utan inslag av mikrotransaktioner och dylikt. Kanske värt att prova? Nackdelen är att man skriver upp sig på ett nytt abonnemang. Men man kan alltid påbörja ett abonnemang och sedan avsluta när man känner att man har spelat färdigt.