Inlägg av elPresidente

Inlägg som elPresidente har skrivit i forumet

Skrivet av HerrWass:

Obsidian var min första tanke också. De är oftast helt ok på att göra uppföljare

För mig är det en självklarhet att Obsidian skulle får göra det, tyvärr blir det en avskyvärd uppgift att genomföra. Vem vill göra en uppföljande till spel som BG 2-3 egentligen? Man måste ju nästan vara en narcissist med Napoleon-komplex för att ta på sig något sådant.

Hursom så får vi hoppas att spelen inte skrämmer iväg de bästa utvecklarna.

Skrivet av Kyraal:

Från 249 till 429. 72% ökning för att vara exakt. 72.2892% för att vara ännu mer exakt.

Får be om ursäkt, du har helt rätt! Kastade ett getöga och tänkte helt upp och ner samt ut och in.

Jag måste vara helt väck, men ökningen är långt ifrån 70%?

Nu vill jag ha Icewind Dale 3, eller så ses vi igen om 23 år!

Baldurs gate 1 kört igenom x2
Baldurs gate 2 x 5
Baldurs gate 3 x 2
Icewind Dale 2 x 2
Pillars Of Eternity x 4
Pillars of Eternity 2 x 2
Dragon Age 1 x 2
Drsgon Age 2 x 2
Osv

Känns som att jag är rätt torsk på en specifik genre!

Skrivit om det förut, men har personligen kört PS/PC i större delen av mitt liv. Köpte mig ett Xbox 360 på rean någon gång för spela några enstaka jrpg som inte fanns på PS.

Idag är det helt motsatt! Har både Ps5 och Xbox Serie X, men rör knappt mitt ps. Av de senaste 30 konsolspelen som investerats, är säkert 27 till min xbox. Xboxen kör även många spel bättre än PS5.

Sony har även blivit vad jag skulle kalla för "äckliga" på flera fronter. Deras generella prissättning på både hård- och mjukvara är helt urspårad! Tar 3000 för en "pro-kontroller" där tillbehören i sin tur kostar flera hundra. Får mycket EA vibbar av Sony. Därav har jag i stort sett slutet investerat i deras produkter!

Har väl en 12 timmar i spelet och måste säga att det är ett jä*ligt mysigt och kul lir. Det är däremot i behov av en hel del putsning!

Skrivet av EYEtriforce:

Ursäkta om jag låter lite gubbig nu, men alltså 7-10k för ett grafikkort, sinnesjukt ju

Byggde ett riktigt vrålåk till dator för rätt många år sedan med ett AMD Saphire 6990. Tror marknadspriset låg på ca 6300kr vid den tidpunkten. Tyckte det köpet var jobbigare än en bil för 250 000.

Rätt positivt då jag anser att 2023 troligen är ett av de sämsta året inom filmindustrin på väldigt länge. I grova drag släpptes 3-4 relativt bra filmer under hela 2023, resten var mediokert! Å andra sidan får man väl inte glömma att Coronan påverkar branschen rätt rejält.

Skrivet av Hator:

Kul för dig, men för vi tycker annorlunda så är det trams?

Måste vara trevligt att vara runt dig.

Det är inte jag som överdriver! 👍

Skrivet av sebrock:

Saknar Starfield i den listan

Tröttsam kommentar... Visst finns det mycket som hade kunnat vara bättre, men personligen har jag haft väldigt kul med Starfield. Att spelet hör till bottenskitet är rent trams!

Hur kunde ni missa att ta med Icewind Dale? Min besvikelse är stor! 🥺

Skrivet av saxs:

Jag gissar på att du har sett detta i Ultimate Team när du kikar på ditt lag?

+ är den boost i stats din spelare får. Denna är beroende på hur bra kemi din spelare har i laget.
Vilka stats som påverkas är beroende på vilken kemistil du har på spelaren.

Så om din spelare har max 77 i tex maxhastighet, så lägger du till det du får plus, i ditt fall 77+8=85.

Dock är det oklart exakt hur alla stats påverkar spelare, dels för att de samspelar med varandra och tex spelarens löpstil (explosiv, kontrollerad osv), samt att EA aldrig riktigt gett en förklaring på vad alla stats innebär.

Stort tack för svaret. Jag har extremt lite erfarenhet av Ultimate team och egentligen 0 intresse. Kör bara 1on1 och speciellt 2on2 säsong. Har väntat på att EA ska uppdatera Dortmund som blev hyvlade ner till fotknölarna för lite mer än en månad sedan. Idag uppdaterades statsen och såg att Reus blivit mer hyvlad än innan, men har helt vansinniga stats om man ser till "+". Skulle lika gärna kunna vara 87 OA än 81 om man ser till de gröna statsen.

I och med att jag och polaren endast spelar Dortmund, känner man varje liten förändring. Får helt enkelt känna efter och se om han känns som en 87-88 OA spelare eller en död häst.

Förresten, har lagen kemi även i säsong?

Tack igen för infon!😊

Fråga om "+" tecknet i FC24!

Har spelat Fifa sedan urminnes tider, men aldrig riktigt brytt mig om "+" tecknet som kan beskådas efter vissa stats hos spelarna. Har googlat och åter googlat för att få svar på vad denna siffra egentligen har för betydelse, utan framgång.

Är det någon som kan förklara vad exempelvis 77+8 maxfart ska ses som? Är "+8" redan medräknat i 77 eller har spelaren totalt 85 i maxfart?

Tackar på förhand!

Kanske väbara jag som tyckte karaktärerna kändes lite, hmmm tråkiga? Var ju ett otroligt kontrast mellan Michael, Trevor och Franklin vilket blev till en bomb av både diskret och sjuk drama. Aja, time will tell!

Har EA slutat uppdatera ratings på FC24?

Jag och en polare har lirat Fifa (FC) i många många år, speciellt 2on2 sedan det var möjligt. Vi har även vart Dortmund fans under en ännu längre period. Vad i hela friden håller EA på med? Dortmund gick lite knackigt i början av säsongen, men samtidigt väldigt stabilt UCL. Detta ledde till att EA sågat BVB vid fotknölarna, vilket egentligen är helt galet. Vi har aldrig sett laget så här slaktat någonsin. Nu har det gått över 3 veckor sedan spelarnas stats uppdaterats. Under "Fifa-tiden" uppdaterades spelarna varje vecka. Nu händer ingenting?

Till min fråga, har EA slutat uppdatera statsen?

Fanns ett fruktansvärt potential med Diablo 4 om man ser till grafik, musik och miljö. Personligen föll allt på gear-systemet. Levande till 47 vid release, sen har jag inte rört spelet sedan dess. Items har 0 djup och identitet. Blizzard hade lika väl kunnat göra 1 vapen till varje gubbe som bara levlas upp, ingen hade märkt någon skillnad!🤷

Skrivet av Shamanfox:

GTA5 kampanjen var ju varken kort eller fattig. Den ligger ju i linje med andra GTA när det kommer till längd.

https://howlongtobeat.com/game/4064?q=Grand%2520Theft%2520Aut...

Personligen så är 30h tillräckligt långt storymässigt. Finns ju massa annat man kan göra i GTA utanför storyn.

Sen så är det ju klart att de kommer satsa på Online. Rockstar och Take Two är först och främst företag, vars huvudmål är att maximera vinst. Det är ju en anledning varför det har tagit så lång tid för att få GTA6 started i utvecklingsfasen.

Efter bara några dagars spelande tog storyn slut. För mig personligen var detta en relativt stor besvikelse. Spelet i sig var helt fantastiskt på alla plan! Det fanns ett enormt potential att fortsätta bygga på SP med allt möjligt gott. Bilar, side-stories, ny bana eller helt enkelt utbyggnad av main-story! Icke sa Rockstar, här ska allt läggas på MP!

Det är exakt den girigheten jag är orolig över. Nog f*n har de råd att bygga en stor gedigen story med sina miljardvinster. En main-story på 100h ska inte vara ett problem med deras kapital!

Skrivet av OAKTHYR:

Jag är mest orolig att jag kommer bli besviken för jag vet inte hur dom ska kunna göra ett mer detaljerat spel än RDR 2.
Såg nyligen en video om en mod till RDR 2 där man kunde spela som alla djur i spelet och alla fåglar har en egen animation för när dom ska lyfta från marken. Saker som dom flesta kommer missa men som ändå finns där.

Själv är jag orolig att de lagt större delen av sina resurser på MP-delen. Att vi får en ännu kortare och fattigare kampanj än i GTA5. Rockstar sket väl i stort sett helt i SP så fort de insåg vilka groteska pengar de drog in på MP. Inte en enda dlc/expansion till SP, men 10 års utvecklande av massa trams till MP.

Skrivet av Fatmajk:

Det var väl ändå lite att ta i...?

I jämförelse med Diablo 2 så är det ett fruktansvärt dött spel på flera nivåer. Springer fortfarande runt med gear som är rent skräp, men som i stort sett gör samma skada som polarna med maxade gubbar haha