Inlägg av Stadigast

Inlägg som Stadigast har skrivit i forumet

Bra strategi

Personligen tycker jag att Xcloud är ruggigt dåligt i jämförelse med GeForce now eller faktiskt vad Stadia var. Men gillar verkligen att de ger möjligheten att använda sina gamla konsoler till det. Kanske läge att köpa på sig en begagnad One X och ställa i sonens rum.

Å andra sidan hade en ännu bättre strategi varit att få till den där appen till Google TV så att man hade kunnat spela spelen direkt där. Obegripligt att Xbox inte prioriterat det när de ännu inte släppt en egen enhet för streaming...

Sen hade man velat se att fler utvecklare gjort streaming via Xcloud tillgängligt för sina spel. Hade suttit väldigt fint med exempelvis möjligheten att spela Fifa för sonen i sitt rum utan dator eller konsol.

Saknar möjlighet att spela Playstations spel i dag. Med detta kommer jag att kunna spela en del jag velat spela på exempelvis min PC eller Shield TV (hoppas på Google TV-app). Positivt för oss som inte har råd eller vill köpa dubbla konsoler varje generation.

Dock behöver ju kvalitet på streaming gå upp rejält jämfört med i dag. Xcloud är inte heller bra nog utan där är GeForce Now och faktiskt Stadia överlägsna tekniskt.

Skrivet av Kexchexx:

Om du har en ny tv så kör via inbyggda appen eller köp en apple tv 4k box. Allt streamar högsta möjliga kvalite där.

Det stämmer dock inte alltid. Inbyggda apparna för många streamingplattformar på inbyggda tv:apparna är i många fall inte 4k. Viaplay och Cmore/Telia två exempel.

Skulle säga att Apple TV 4k, Chromecast With Google TV, Shield TV samt Chromecast ultra är typ det enda där 4k, HDR och numera också Dolby Atmos och Dolby Vision faktiskt funkar i alla plattformar som har det.

Skrivet av kanshira:

Ä r det så att all access kunder går före för jag köpte min series x via nätet på elgiganten den 3:e nov och konsolen lyser med sin frånvaro.

Beställde via EG 22/9 (första timmen det var öppet) och inte fått min. De valde i stället att slänga upp dem i butiken och sälja till de som inte förbokat. Flera som bokat första timmen förbokningen var uppe fick i går besked om att de får sin i december...

Jag tycks få min i kväll och det är väl ingen katastrof. Men så illa skött att min normala reaktion att aldrig någonsin köpa något på Elgiganten kommer aktiveras igen i alla fall. Uselt skött. Jag är ganska övertygad om att EG inte kommer fixa release av PS5 heller...

Fast i Jönköping

Ångrar ju lite att man inte tog all access... Bring har inte levererat min XSX, senaste och enda livstecknet är att den anlänt i Jönköping och skickats vidare... Antar att det blir tidigast i morgon kväll...

Segt...

Å andra sidan förkyld så jag hade ändå inte kunnat hämta den i butik i dag ändå.

Kanske, kanske

Min Series X ska komma under kvällen men det senaste jag ser är att den packades om i Jönköping 18.00... Express med Bring må vara covidsäkert, men skulle beställt till butik i stället...

Paris. Synd att spelet inte blev så bra som det hade potential att bli.

Xbox på grund av gamepass och vad det verkar bättre hårdvara. Oslagbart då typ alla spel minus Fifa som min son vill spela ingår... Själv hinner jag inte spela så mycket ändå och då finns alltid något bra på gamepass.

Skrivet av SypherZ:

Jag tror prestandan är redan satt i PS5an, vad än Microsoft visar.
Tar betydligt mer än 6-12 månader att sourca tillverkare, säkra produktion och hantera logistiken än så.

Det har läckt så mycket på båda sidor att det knappast finns några överraskningar kvar. Nästa steg är väl egentligen bara design av PS5... Och spel så klart. Det står klart att Series X kommer vara mer kraftfull. Då är frågan om PS5 kommer vara kraftfull nog för att vara ett jättestort kliv från Pro. Jag tror att PS kommer tappa lite på att vara mindre kraftfull om de inte ligger aningen lägre i pris. Men varumärket Playstation är så starkt så det kommer att vara på marginalen. Microsoft däremot måste nog ligga på samma pris men högre prestanda för att sno marknadsandelar. Och på det leverera bra spel snabbt för att bibehålla momentum.

Ska bli intressant att se hur detta levererar på Stadia. De har tydligen samarbetat med Google redan sen tidigt i processen, precis som med Baldurs Gate 3.

Lite speltips

Min nuvarande åttaåring har haft kul med Snake pass, Rocket league, Lego City Undercover, Fifa och Pes. Crash Team Racing, Sonic Team Racing, Rayman Legends, Overcooked (numera tvåan) sedan ungefär den åldern. Sen gillar både han och syrran (6 år) Just Dance oerhört mycket. Det spelar vi på Switch (har inte velat ge dem access till telefoner).

Numera är han oerhört fotbollsintresserad så han spelar i princip bara Pes 2020 och lite Fifa när kompisarna tjatar. Vi har en Switch som används en del för Mariospelen (Odyssey och New Super Mario).

Fifa är faktiskt väldigt accessible. Finns tvåknappsläge för de små och fritt från våld och dessutom kan det peppa till fysisk aktivitet och är ett bra socialt spel.

Hatar personligen Fifa på grund av FUT-lootboxgrejeb och att det är en tvärkass spelmotor för ett fotbollsspel, men alla barn verkar älska det.

Känner ofta tvärtom. Men jag har läst två Häxkarlenböcker och tycker inte de håller. Språkligt torftigt och torrt språk
Tycker ofta östeuropeisk litteratur har det problemet. Kan vara kassa översättare men det saknar flyt och är alldeles för torrt och träigt.

Skrivet av HallonTreo:

Böckerna är dock inte intressant öht. Finns det film/serie på materialet så går det före helt och hållet.
Jag är en "sån där" som i stort sett alltid tycker film/serie är bättre än böckerna

Kommer troligtvis se serien först och om jag gillar det kommer jag bli pepp att köra spelet

Gamepass är oslagbart för mig. Köpte en Xbox One X efter att ha skitit i konsol den här generationen på grund av att jag hade en riktigt bra PC. När PC:n började åldras och ungarna blev lite äldre blev det en Xbox One x för att det skulle vara enkelt för sonen att bara trycka igång och köra. Gamepass är oslagbart där. Typ alla hans favoritspel ingår och väldigt mycket till mig också. Sålde PC:n, köpte två telefoner, en switch med spel och en massa 4k Bluray och har nu testat Stadia lite. Lutar dock åt en Series X till nästa jul. Har fortfarande inte köpt ett enda Xbox spel till sonen men han använder knappt switchen.

Skrivet av nu1mlock:

Nu när tjänsten är släppt för allmänheten så vet vi dock att den inte levererar mer än att mobilspelare tycker att det fungerar bra. Nu rslipper du slänga 1300kr i sjön, även om du inte tycker att det är mycket pengar.

Då jag varit bortrest har jag bara kunnat testa på jobblaptopen på hotell och Stockholmskontoret. För mig har det funkat bra. Eftersom jag inte haft någon handkontroll eller bra tangentbord och mus med mig har jag spelat FM. Positivt att jag har sjukt snabba laddningstider då det spelet är extremt cpu-intensivt annars. Kan ladda hela databasen med spelare och använda 27 trådar hos Google.

När jag kommer hem väntar handkontroll och Chromecast på att testas. Som sagt, vill testa i lugn och ro. Funkar det inte för mig blir det väl en Scarlett till nästa jul. Tänkte köra RDR2 som jag skjutit upp att spela tills nu.

Skrivet av loerk:

Ganska många månader med sämre upplösning och sämre input lag än en konsol. I flera månader.
Om spelen ser sämre ut än dagens konsoller så kommer det inte ens vara en tävling 2020 när nästa generation släpps.

Absolut. Levererar inte tjänsten är det så klart inget jag kommer att fortsätta betala för. Men 1300 spänn är ingen hög kostnad om tjänsten levererar.

Med det sagt älskar jag gamepass. För mig handlar det mer om huruvida jag behöver en Scarlett eller inte.

Finns en massa anledningar att vara skeptisk. Pris fattar jag dock inte. Senaste lanserade konsolen kostade 5990 ny. Då fick man i och för sig några månaders Xbox live med på köpet. Men på precis samma sätt fick man köpa spel till den för normalpris. Med Stadia founders betalar man 1300 och får allt du behöver för att kunna spela. Blir ganska många månaders Stadia pro för de kvarvarande pengarna...

Har signat upp. Var extremt peppad på att prova, men måste erkänna att jag samtidigt är rätt skeptisk på grund av svagt utvecklarstöd. Jag har en bra testmiljö med 250/100 och låg ping generellt. Funkar det bra hos mig och spelen är konkurrenskraftigt prissatta så kommer jag nog använda plattformen en hel del. Men jag förstår verkligen er som är skeptiska. Personligen är det mest ett test för att se om jag verkligen måste köpa en ny Xbox nästa år eller om vi i familjen kan klara oss med en switch och Stadia.

Skrivet av Ero:

Är du miljardärsbarn eller?

Barnen i min familj har varsin TV, varsitt xbox one, och några dosor till det. +spel och medlemskap såklart.
Det blir ganska mycket pengar.

Så rent ekonomiskt vore detta något trevligt (med tanke på att det ska komma mer information om familjedelning).
Men även trevligt att kunna spela när man är iväg på jobbresa, bara lira på laptopen oavsett OS och prestanda på burken.

Jag hoppas verkligen detta blir något! Beställde men avbeställde nästan direkt, känner att jag vill se vad det blir av detta först och hur det fungerar. Samt lite mer om vad familjedelningen innebär i detta sammanhang.

Håller helt med. Jag har beställt. Köpte en Xbox One x när den var ny och sonen spelar mycket på den. PC:n fick jag sälja på grund av tidsbrist. Inte jättesugen på att pynta 5-6000 på en Scarlett/PS5. Har redan Google home och nestgrejer över hela lägenheten och spelar en del på Xboxen i bland. Men det är sega laddningstider, konstanta uppdateringar. Levererar det här jämförbart med en Scarlett och utan ny hårdvara är det verkligen en lösning för mig.