Inlägg av Stephan

Inlägg som Stephan har skrivit i forumet

Skrivet av Sandpapper:

Jag är så sjukt trött på alla drev som försöker skada enskilda personer eller varumärken. Om det har förekommit rasism, sexism eller mobbning av något slag borde man ta det internt och inte springa och lipa i media eller ta tillfället i akt och försöka kapitalisera på detta.

Okej. Det har inget med det här fallet att göra.

Skrivet av G4ruda:

Då är det väl skitbra att delstaten tar tag i det här.

Det är nog inte så jävla enkelt för kvinnor i den här och andra branscher att "inte ta skit" när lön och anställning påverkas av hur "jobbig" du upplevs.

Tänker mig att det är jävligt svårt att lyfta såna här saker när det handlar om kollegor och en kultur som satt sig på en arbetsplats.

Den här delen av stämningsansökan beskriver hur det gick för kvinnorna när de försökte gå genom "rätt kanaler" - dvs HR - för att hantera problemen.

Det är för mig bland det värsta med det här - de rapporterade problemen till företaget, och istället för att få hjälp så blev de straffade.

Det är alltså staten Kalifornien som stämmer Activision Blizzard efter en två-årig utredning. De skulle inte stämma om de inte ansåg att utredningen gett dem rejält på fötterna, så även om Activision själva förnekar att det hänt så lär sanningen vara en annan.

Skrivet av Quaft:

Stort tack för tipset!

Blev nyligen sugen på att ta mig in i Skyrim igen men fastnade ganska snart i att jag behöver moddar för att njuta av spelet. Tyvärr resulterar det alltsom oftast att jag lägger ned mycket mer tid på att modda än att faktiskt spelar och blir sällan helt nöjd. Faktum är att jag aldrig kommit särskilt långt i Skyrim pga detta. Att istället bara kunna installera ett paket som någon annan noga satt ihop istället för att sitta och pilla själv är ju fantastiskt. Laddar ned The Phoenix Flavour via Wabbajack nu så ska bli intressant att se hur det blir.

Kul! Berätta gärna hur det gick efteråt, TPF är en riktigt gedigen modpack! Eller "mod list" som alla Wabbajack-kreatörer är noga med att kalla det, man blir utskälld om man säger modpack på deras Discord.

Jag vänder mig emot alternativen i omröstningen mest av allt här - det är en enorm skillnad mellan "Absolut livsviktig, ett spel utan bra manus och intressanta karaktärer är meningslöst" och "Jag uppskattar en intressant bakgrundshistoria, men det skall aldrig ta överhanden". Mitt svar hade legat någonstans mellan de två, men jag kan inte ställa mig bakom någondera. Vill du ha riktiga svar så ska du inte skriva in så mycket onödigt i alternativen. "Mycket viktigt", "Viktigt", "Inte så viktigt" och "Helt oviktigt" hade varit bättre val.

Iaf: Det beror helt på genren. Ibland glöms gameplay bort, det är helt sant. Ibland är historieberättandet spelets gameplay.

Senast jag spelade hittade jag en Harlequin's Crest i en kruka i Act 5. När jag plockade upp den kraschade spelet och jag har inte rört Diablo 2 sedan dess - det var kanske 2002? 2003? Men testa igen gör jag gärna!

Det är lite intressant att läsa den här tråden - det tipsas om en hel del klassiska moddar som dessvärre är rätt instabila eller har ersatts av andra moddar, vilket är rätt förståeligt med tanke på att Skyrim fyller 10 i år!

Så med det i åtanke tänkte jag tipsa om något lite mer modernt; Wabbajack! Det är ingen mod, men ett verktyg. Jag har, upprepade gånger, tillbringat hela helger med att installera moddar innan jag kan börja spela. Ibland har jag följt guider för att installera hundratals moddar i rätt ordning för stabilitet, ibland har jag bara kört på måfå. För ett tag sedan släpptes dock Wabbajack, och det är som svart magi för modvärlden. Den har ett stort antal färdiga modlistor att välja mellan - både stora och små (och enorma) - och det är bara att välja en och luta sig tillbaka så sköter Wabbajack om 99% av resten. Alla moddar laddas hem automatiskt, allt konfigureras i rätt ordning. För mig är det fortfarande ett rent underverk som sker.

Här är länken: https://www.wabbajack.org/

En liten varning är att det endast blir helautomatiskt om man har Nexus Premium, annars måste man klicka en gång för varje mod som ska laddas ner. Men det är ändå svart magi!

Utan tvekan Legacy of the Dragonborn. Det är bokstavligt talat en gamechanger och ger mening åt alla dungeons och grottor som annars känns rätt menlösa. Många snackar om "DLC-sized mod", men skulle säga att LotD är en av få som faktiskt kan leverera. I korthet handlar det om att bygga upp ett museum i Solitude, men det är så mycket mer än "bara" det. Det är skapandet av ett utforskargille, utgrävningar, luftskepp, allt möjligt. Bara att installera och ha så kul!

https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/11802

Det allra viktigaste för mig är att de inte försöker göra Indiana Jones till en ofelbar badass. Den stora charmen med honom är ju att för varje sak han lyckas med så är det också något han klantar till - utlöser en fälla, ramlar genom golvet, osv. Han är 50% actionhjälte, 50% tönt och det är perfekt.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Jag lät nomineringslistan ligga uppe för kontroll en hel dag innan jag gjorde själva omröstningen

Fast vi var ju två som nominerade det som du hoppade över samtidigt som du la till andra.

Inte för att jag tror det påverkar resultatet, men...

Ni la ju inte till Return of the Obra Dinn i listan! Vad var poängen med att be om fler nomineringar om de ändå inte kom med, heh.

Return of the Obra Dinn saknas.

Räknas RTX 3080 som en konsol?

Skrivet av Grukk:

För Dreamcast som har stöd för 480p finns det en produkt som heter the Akura som är en extern HDMI-lösning för Dreamcast.

https://www.beharbros.com/akura#

Den gör inget annat än att ta VGA-signalen från Dreamcasten och gör om den till HDMI, ingen ytterligare uppskalning eller så. Det finns nog en inbyggt scanline-generator i den om det skulle vara intressant, annars är det nog den smidigaste HDMI-lösningen för Dreamcast.

Hmmm, definitivt intressant. Dock lite saftigt pris för vad den gör, kan jag tycka - men det ger mig en bra grund att kolla lite jämförelsebilder. Ska researcha lite, tack så mycket!

Är det någon som har några tips för Dreamcast som kanske är något billigare och lite mer plug-n-play än OSSC? Min TV HAR faktiskt Scart-ingång, men det sitter så konstigt till att det är omöjligt att använda när TV:n sitter på väggen, hehe.

Njäe, men jag har då definitivt köpt spel jag piratkopierade när jag var yngre och inte hade pengar för att göra rätt för mig i efterhand, även om jag inte hade några planer på att spela dem igen. Fast det är ju inte riktigt samma sak.

Jag måste vara som ett eko för alla andra och säga att Dualshock 4 är den bästa - det är helt enkelt en evolution som bara gått framåt. Däremot så tycker jag nog egentligen bäst om Dualshock 2, främst pga alla minnen jag har från de fantastiska spel som fanns till Playstation 2.

Det största brottet här är att använda "Origins" som undertitel till ett spel. Eller film, eller bok, eller vad som helst.

"Star Wars, Battlefield, Fifa med mera" - tråkigare schema för en presskonferens än så går väl knappast att skapa, eller? Det lär nog inte bjudas på något sevärt där, direkt.

Jag har inte köpt ett EA-spel sedan Dragon Age 2, för jag vill inte bidra till deras konsumentfientliga marknadsattityd. Droppen var nog när de sa att Origin skulle bli ett krav för alla spel framöver, om jag minns rätt. I efterhand har jag tänkt flera gånger att jag kanske är fånig, men då går det bara någon dag så hamnar de i blåsvädret för något nytt de hittat på.

Saken är det att jag aldrig har känt att jag gått miste om något genom det. Det släpps så långt många fler (bra!) spel än vad jag har tid att spela ändå, så att kapa en utgivare har varken gjort till eller från. För mig eller för EA, om man ska vara krass - men mitt samvete mår lite bättre av det iaf.