Inlägg av Tarmböld

Inlägg som Tarmböld har skrivit i forumet

Skrivet av Thane:

Så på vilket sätt tror ni att Netflix kommer göra Horizon woke?

Horizon är redan rätt Woke, vilket lär vara anledningen till att Netflix nappar på det. Och dom lär utan tvekan ta det ännu längre än spelserien.
Jag menar dom lyckades till och med göra He-Man woke, så har låga förhoppningar.

Company of heroes 1

Dock så har jag en soft spot för Men of War: Assault Squad i multiplayer.

Honerable mentions:

Wolfenstein och Enemy Territory.

Need a medic!

Skrivet av Tarmböld:

"Progressiv rörelse" är inte särskilt tydligt beskrivning. Woke är ett ord som funkar oavsett språk.
Men visst kanske använder mig mycket av engelska ord.

Får min världsbild från Trump? Man kan vara negativ till rörelsen, utan att vara en sån. Alla ideologier kan gå för långt, även om woke rörelsen menar väl.

Skrivet av Fiigaro:

Fast har verkligen Marvel serierna floppat? Hade fått intrycket av motsatsen. Tyckte inte Falcon Winter Soldier, WandaVision eller Loki kändes speciellt "woke". Att de nämner problem som svarta upplever i samhället är väl helt naturligt med tanke på att han är en svart Captain America? Tyckte alla de tre var väldigt bra.

Jag får intrycket av att idag kan man inte ha teman om rasism, ha en stark kvinna eller homosexuell karaktär utan att det är "woke". Anti-woke "rörelsen" är ju nästan lika illa för i båda fallen är båda extrema och båda vill att media ska anpassa sig efter dem. Det är bokstavligt talat omöjligt att göra en film med en trans person utan att det är "woke" enligt den där mentaliteten. Jag vill inte ens veta hur sugit det måste vara för trans personer som vill skådespela för de kommer få skit på sig oavsett vad de gör. Tycker du det är ok?

Många tycker det är bra att de har en diverse cast, att det är bra att olika skådespelare får chansen att spela i de här filmerna. Jag ligger mitt emellan, jag hade föredragit att de höll sig till source material men bryr mig inte så mycket och då är jag en som har Lotr filmerna som mina absolut favorit filmer. Jag tycker det är extremt löjligt att, är du svart då får du inte spela någon annan karaktär än en harad för annars är det woke leftist skit. Det där är bara löjligt, en skådespelare ska inte vara låst till att spela karaktärer bara pga av etnisk bakgrund. Nick Fury var vit, nu ser alla Sam Jackson som Nick Fury för han ÄR Nick Fury. Folk lägger för mycket av sin energi på entitlement, Amazon betalar därför får de göra som de vill.

Man ska nog inte dra alla Marvel filmer över en kam och kalla dom woke. Men visst kan man se tecken på en förändring dom senaste åren. Kvinnlig Thor påväg, Miss Marvel, She-hulk. Captain Marvel 2 etc..
Inget fel med kvinnliga superhjältar. Men rätt stor skillnad motför förr.
Ingen Thor, ingen Iron Man, ingen Captain America, i överlag fasar man bort de maskulina männen. Till och med Hawkeye var mer av en sidekick till en tjej i sin egna serie.
Maskulinitet i sig är sett som problematiskt.
I Rings of Power är Galadriel helt plötsligt krigarkvinnan, trots att det aldrig funnits något tecken på att hon skulle vara det i Tolkeins skrift.
Samtidigt är Elrond som egentligen är krigaren, nu nån liten snorvalp istället.
Bara massa ändringar...inte för storyns skull, utan för poltiska agendans skull.
.

Absolut Anti-woke rörelsen lever och frodas. Många youtubers som bara försöker nitpicka saker, för deras kanal lever på det.
Sanningen är nog nånstans mitt emellan, det går inte att förneka att den inte finns heller.

I överlag ogillar inte folk "starka kvinnor". Rätt gigantisk skillnad på tex Sarah Connor eller Ripley, jämfört med nya Mulan eller Rey Skywalker.
Problemet är när du har en bakomliggande idiologi som bara vill lyfta fram och säga "kolla vad bra hon är". Samtidigt som dom vill poka på hur dålig mannen är. Ta Last Jedi som ett exempel. Lite "on the nose" och opassande i filmer som ska vara rymdsagor.

Absolut en diverse cast är bra, om det funkar.
För mig är Svarta dvärgar bara för sakens skull i Rings of Power lite opassande. Eller en kvinnlig mörkhyad Jarl i Vikings Valhalla...det är weird och inte så trovärdigt.
Sen har Amazon hiring policies för att det ska vara en viss diversity. Vilket inte funkar i alla fall, även om det är en fin tanke.
Det är inte så att allt som görs måste vara en jämn mix av folkslag. Det känns väldigt weird i tex Wheel of time där en liten avlägsen by är lika multikulturell som en modern storstad.
Inte så att jag blir besviken på Squid Game skaparna för att det inte finns nog många västerlänningar med.

Skrivet av Gaara:

Serien är bra och alla bryr sig inte om källmaterialet då de ändå inte läst böckerna, kanske är Neflix version bättre. Serien är underhållande och bra något man gladligen betalar Neflix för att se.

Alltså netflix serien bärs främst upp av Henry Caville. Säsong 2 hade nått bra avsnitt men var sjukt ojämnt annars.
Yennefers story var rakt av tråkig. Cahir och Fringilla plotten var ointressant.
Dom dödar av kända karaktärer som Eskel utan nån värdig anledning...etc
Se bara på hur det gick för GoT när dom inte följde source materialet. I GoTs fall hade dom inget val.
Men att gå helt yolo från start med experimenteringen känns lite onödigt risky.
So far har knappast Netflix eller Amazons manusförfattare bevisat att dom kan göra det bättre.
Värsta exemplet är nog Wheel of time där dom helt slakta Robert Jordans böcker. Men fan vad dom var "progressive!" All that matters i guess

Skrivet av Moortis:

Straw that broke the camels back = Strået som bröt ryggen på kamelen.

Woke = Progressiva rörelsen.

Far left = radikal vänstern

Show runner = central figur.

Source = källa.

Varsågod, det är dina glosor för veckan. Så slipper du låta som att du fått din världsbild rakt från Trump ^^

"Progressiv rörelse" är inte särskilt tydligt beskrivning. Woke är ett ord som funkar oavsett språk.
Men visst kanske använder mig mycket av engelska ord.

Får min världsbild från Trump? Man kan vara negativ till rörelsen, utan att vara en sån. Alla ideologier kan gå för långt, även om woke rörelsen menar väl.

Skrivet av Fiigaro:

YouTube representerar inte hela världen och precis som med Witcher, Amazons Lotr är inte gjort för Lotr fans utan endast för $$$. De följer samma typ av agenda för att få bonus poäng i media. De lever i en annan värld än fansen.

Vi vet fortfarande inte heller om Lotr serien kommer vara dålig. Om du tycker att en serie är dålig endast för att det finns en svart dvärg eller kortklippta alver, oavsett om manuset är bra då känner jag mer att problemet ligger på din sida.

Kolla inte på skiten, sluta bli arg över en jäkla Amazon produkt. Bara för att du älskar böckerna betyder inte att Amazon är skyldig dig något, de har rättigheterna att göra som de vill med serien.

Folk har bara problem med ändringar när det inte passar dem. Lotr filmerna ändrade massor från böckerna och folk brydde sig inte i närheten lika mycket som de gör över den svarta dvärgen, hmm man kan verkligen undra varför...

Jag är inte heller jätte glad över "woke"-media men om det är något de är bra på så är det att baita fram de vidriga sidorna av många individer.

Jag tror lotr serien är "the straw that broke the camels back".
Woke grejen har hållt på länge nu. Vi har sett franchises som Star Wars, Terminator, Witcher, Wheel of Time, Marvel etc falla offer för det.
Men Lotr är mer heligt och kommer dömmas extra hårt.
Såklart kan det dåliga inte bara skyllas på woke rörelsen. Men i överlag är det ett problem då skaparna bryr sig mer om politisk agenda än att skapa en bra story.

I Witcher så var tex alla manusförfattarna far left. Precis som Lauren s Hirsch som är showrunner. Hon var till och med tydlig att hon ville ha författare som inte var rädda för att ändra på sourcematerialet.
So yeah...inte helt konstigt att dom inte verkar bry sig särskilt mycket om source materialet.

I Amazons fall...så är det sjukt trist att det blev så meh...
Kunde ha blivit den mest episka serien någonsin. Istället verkar det bli mer likt deras tidigare Wheel of time serie som kändes sjukt billig och frustrerande woke.
Förstår helt att folk dissar serien.

Sacrifice från tidigt 2000. Sjukt imponerande grafik för sin tid.

Men of War serien. Väldigt innovativt för sin tid och ett måste för WW 2 fantaster.

Back4blood. Inte så dåligt som alla sa. Kanske inget mästerverk. Men jag nötte det rätt rejält.

Heroes of night and magic 5. Efter homm 3 så är det helt klart det bästa i serien.

Älskade det visuella i spelet...men fighterna blev lite enformiga.

Skrivet av Sarky:

Håller faktiskt med. PoEs sämsta aspekt är den höga instegströskeln. Det finns så mycket att lära sig. Jag känner mig fortfarande rätt vilsen ibland och då har jag spelat hundratals timmar.

Annars så tycker jag att det är ett av de mest underskattade spelen någonsin. Spelet har en väldigt bra F2P-modell som drivs av kosmetiska föremål. De har släppt mer innehåll och uppdateringar än Diablo 1, 2 och 3 tillsammans och detta under en mycket kortare tidsperiod.

Jo det kan vara lite förvirrande och mycket saker samtidigt som ska göras. Man får helt enkelt välja lite vad man ska fokusera på, jag brukar till exempel skippa delve helt och ibland Alva etc...

Samtidigt så är jag glad att spelet har så passa mycket content. Jag menar man kan komma tillbaka och hitta nya saker. Rätt gigantisk skillnad jämnfört med tex Diablo 3.

Skrivet av Izuel:

Likt och likt heroes, såg ut som de kopierat rakt av. Såg ut som de typ bytt lite modeller/utseende på gubbar bara. Känns som de verkligen dansar på gränsen till vad som är lagligt/anständigt.

Äähh då kan du säga samma på en hel drös shooters, grandstrategy spel etc....
Lite som att säga att Divinity Original Sin bara är en kopia av Baldurs Gate, för att dom båda har isometriska perspektiv och liknande upplägg.

Dessutom så har inte Ubisoft lyckats göra ett vettigt Heroes of might and magic på evigheter, så jag är glad att nån tar upp facklan!

Såg Amazones Wheel of Time som var en riktig stinkare...
Så lite orolig över hur pass bra Mass Effect blir...
Dock har dom The Boys och Expanse som är rätt solid!

Cool giger artdesign...men får se hur det blir.
Kommer ihåg att spelet Agony's gameplay trailer var sjukt imponerande, men sen slutgiltiga produkten såg ut som skit.
Får hoppas Scorn inte går samma route...

Är Star Wars sexistisk (The Last Jedi)

Vet att många brukar klaga på hur kvinnor framställs i filmer. Men kan det finnas omvänd sexism mot män?
Ta Last Jedi som ett exempel. I princip alla kvinnor framställs som bra på alla sätt, förutom Holdo(men där känns det omedvetet på deras sida).
Samtidigt är alla män typ helt värdelösa, arga, gnälliga eller bara rakt av ond. Till och med Luke Skywalker, som i original trilogin är en helt annan karaktär. Hade i princip alla kvinnor framställts på ett sådant sätt i en film, då hade det blivit hus i helvete.

How Woke Destroys (Last Jedi Youtube video)

Skrivet av jeppe109:

Sexuella trakasserier

Jag tänkte snare att dom måste ta bort alla urringningar i deras spel, opassande voicelines etc... 😆

Bra mycket bättre spel än recensenterna ger det credd för.
Kört det en massa och har mer kul med detta än vad jag hade med L4D spelen.
Kortsystemet är fantastiskt! Man kan fixa attatchments till vapen, corruption cards och utmande gameplay. Det ger det bra mycket mer replayability.

Kan utan tvekan rekomendera. Bästa är att fixa det via gamepass dock. Då 600 kr för att köpa det är lite saftigt.

Jo lite konstig svårighetsgrad. Känns lite sämre balanserat än L4D.
Men gillar spelet ändå so far. Gillar kortsystemet.

Skrivet av Izuel:

Har spelat hearthstone till och från i flera år och det känns ofta som de har typ 3 personer som jobbar på spelet. Håller med det du skrev ovan. Spelet låste sig och det tog typ en månad att fixa en patch till android för dem. Helt otroligt att det kommer från en så stor utvecklare som activision blizzard.

Jo men samma med Diablo 3. Om det inte gav en massa pengar, tex genom att göra om det för Kina. Så la dom ner minimalt med effort på spelet.
Samma kan sägas om WoW som på senare år fått det väldigt snålt med content, vilket är crazy.
Dom borde ha råd med mer, med tanke på de pengar som dras in.

I heartstones fall tycker jag också gameplayet blivit sämre. Mer och mer överdrivna combo's, mer RnG etc..

Skrivet av Kyrre:

Håller med om allt förutom Starcraft 2, det tycker jag är riktigt bra. Men det släpptes även år 2010. Det är liksom år 2021 nu. Så allt det senaste har bara känts väldigt kass. Kan inte uttala mig om D2 Remaster än men ska köpas snart

Ja som sagt, för mig var Starcraft 2 decent. Men inte dåligt.
Men dom tillförde väldigt lite nytt till genren.
Jag menar Starcraft 1 och Warcraft 3 är båda spel som kändes sjukt nya och fräscha för sin tid.
Eftersom det fanns en massa inovationer och nytt intressant gameplay.
Starcraft 2 not so much. Inget fan av storyn heller.

I det här läget har jag mer förhoppningar för Path of Exile 2 än Diablo 4. Blizzard har varit extremt ojämna med deras spel.

WoW - gått utför ända sedan Cata mer eller mindre.
Diablo 3 - En stor besvikelse.
Heroes of the Storm - rätt mediokert moba
Starcraft 2 - Okej spel, men knappast mycket mer.
Diablo Immortal - Inte spelat, men behöver knappast...
Hearthstone - Riktigt kul till en början. Men gått utför...
Warcraft 3 Reforged - Katastrof!!!
Overwatch - Rätt kul faktist!
D2 Remaster - Ser nice ut. Mest troligt för att det är en annan studio som jobbat med det

Sjukt ojämnt track record från ett företag som gör allt för att blöda folk på Pengar. Så man bör nog ha realistiska förväntningar...

Kört det lite på Xbox och är so far sjukt imponerad av det.