Inlägg av Leffe76

Inlägg som Leffe76 har skrivit i forumet

Skrivet av Oakenborn:

Hur menar du?

Äh, var menat som en ordvits.

Den här generationens största fanboys tillhör definitivt Ps5.

Trist.

P3 Spel har gjort några väldigt bra dokumentärer jag kan rekommendera. En av dom senare, "en berättelse om Michael" en döende liten kille som spelar Elite dangerous var väldigt rörande.

Skrivet av InsaneSharky:

Jag undrar lite hur folk behandlar sina kontrollers också, alla som jag har och har haft fungerar utmärkt iosf så slänger jag inte dem i väggen när det går dåligt heller.

Skrivet av Mortaigne:

Jag har väldigt många Xbox-kontroller och aldrig fått drift. Det enda fel jag haft är ett defekt styrkors på en kontroll out of the box, där det satt "löst" vilket gjorde att det kändes som att trycka 2 ggr för en registrering. Bytte den så klart. Det är på 30+ handkontroller det...

Jag slänger inte mina i golvet heller iofs.

Om man har som vana att slänga sina kontroller i golvet hoppas jag man kan dra en slutsats varför ens kontroll fungerar dåligt. Och inte går samman för en gruppstämning. 😉

Fick drifting på ena styrspaken på min första Elite, verkar vara ett vanligt problem på dom. Men har inte haft något strul med dom vanliga xboxkontrollerna.

Jag är nog för gammal för att få julaftonkänslan av nya konsoler. Men kul med något nytt på tv-bänken i novembermörkret.

Har bokat en series X, och tror faktiskt det här kan bli en bra tid för Microsoft den här generationen. Sony har ju ett ruskigt bra försprång, men tycker Xbox-teamet hittills gått från klarhet till klarhet i lanseringen. Tycker det finns ett självförtroende man inte sett innan med att vara först med pris, först med att visa upp konsolen, först med att låta folk testa den och så vidare.

Att inte Xbox visat upp någon VR som vissa påpekar ser jag bara som positivt. Sist la dom en förmögenhet på kinnect, som inte gav en krona tillbaka. Tror styrelsen är trötta på experiment, och vill lägga krutet på spelen då det är där Sony dominerat.

Skrivet av gorbatjov:

Jag gillar designen bortsett från det gröna ljuset innanför toppgrillen. Sen beror det även på hur man placerar den; stående känns rätt medans den inte alls blir lika fin liggandes. Lite tråkigt med tanke på att förmodligen 10 av 10 kommer ha den liggandes.

Ps5an är väl ingen jätteskönhet även om jag upplever den som betydligt mer intressant/spännande men är dock väldigt intresserad av vad man kommer kunna göra med "vingarna" på den. Nämndes ju nånstans av Sony att det skulle gå att customiza. Skulle va fränt om de helt enkelt gick att plocka bort eller byta ut. Återstår att se.

Sen undrar jag lite varför ingen har visat sitt UI än? Eller har MS gjort det? Hoppas att båda giganterna lär sig av den här soppan till nästa generation att inte va så förbaskat sega med allt.

[Edit] Får ändra mig till ganska skitful liggandes tror jag haha. Speciellt med den intryckta grillen (som jag inte tycker märks lika mycket ståendes). Hade jag fått önska så hade jag dessutom helt tagit bort skivläsaren och bara haft usb-portarna på baksidan. Ska den vara "clean" så kan man lika gärna gå all in.

Har inte ens funderat på att ha den liggandes, min kommer stå upp pga att den tar upp mindre plats så. Tror din analys över vågrätt/lodrätt är tokfel. 😀

Skulle vilja ha svarsalternativet " jag bryr mej inte det minsta".

Skrivet av Tröjan:

Det låter smartare att låta fler konsoler ta del av spelen om Microsoft vill tjäna pengar. De lär ju kunna göra sig en rejäl hacka på att låta spelen komma till Nintendos och Sonys konsoler också - det är ju rätt många miljoner presumtiva köpare som finns på de plattformarna (typ 160 miljoner). Fin goodwill hade det också varit.

Har väldigt svårt att tro att goodwill är med i ekvationen över hur dom ska tjäna igen dom 66 miljarderna dom har lagt ut. Dom vill få in spelare i sitt system antar jag. 🙂

Fräscht. 😀

Nya Halo när det kommer, far cry 6. Sen mina goto-spel med NHL och rocket league.

Är inte superhypad direkt, kanske för gammal för det? Men blir ju skoj med nytt utseende under startup. 🙂

Kommer köpa en Xbox x. Främst för att jag redan är i systemet, gillar också användarvänligheten med bakåtkompatibilitet för spel och handkontroller.
Är också väldigt glad att xboxen ser ut som den gör, en ps5 hade jag varit tvungen att gömma undan. 😉

Trodde inte Microsoft skulle bli först med att sätta priset. Spännande att se vad Sony gör nu. Blir en X för mej iallafall vad det lider. 🙂

Idag tittade jag, 1h och 2 minuter är tydligen den mentala smärtgränsen. 😉 👍

Skrivet av Gregermeister:

Detta.

Hela grejen är ju att det ska vara avslappnat och finnas utrymme för att sväva iväg lite i vissa ämnen, oftast detta som är bland det mest underhållande/intressanta.

Att ni skulle behöva korta ner hela avsnittet till 20-30min för att Jag inte skulle ha tid att lägga en dryg timme på att titta på Er med möjlighet att pausa och titta vidare närsomhelst, finner jag ganska absurt.

Jag kan däremot förstå att folk kanske inte har tid att titta Live i 1 timme och 20 min en Fredag, men gör inte det då. Titta i efterhand det gör jag då jag alltid är på jobbet när live sändningen går.

Jag tycker att dela upp avsnitten är ett dåligt sätt att titta på något, då tittar jag oftast inte alls istället. Lite som att tv-serier tagit över en stor del av filmtittandet. Det handlar om hur mycket av sin tid man vill/kan använda. Men det är kanske bara tråkig jävla samhällsutveckling..? 🙂

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Podcasten dyker upp på måndagar, så det är ju ett alternativ, annars har jag svårt att se hur vi skulle kunna komma ner i 20-30 minuter. I alla fall i detta format.

Vad skulle du vilja se på i ett sådant avsnitt och vad skulle vi stryka?

Nej i detta formatet där ni kör live så blir det svårt att få ner längden till runt 30 minuter.
Om jag var er producent för fredagsprogrammet så hade vi tagit bort live-sändningen.
Lagom att ni pratar ca 2-5 minuter om varje punkt i ämneslistan som är era största nyheter och forumsnackisar under gångna veckan. Kanske tex presenterar tävlingsvinnare i slutet av sändningen osv. Tror inte det skulle behöva bli mindre innehållsrikt än vad det är idag.

Men som sagts av andra, många gillar nuvarande format. Jag ska ta och ge podcasten ett försök. 🙂

Skrivet av Fezk:

Ni kanske kan dela upp avsnittet? Ni har hela veckan på er att bli färdiga till nästa avsnitt.

Och säger som jag sagt förut, personligen gillar jag längre avsnitt.

Tack för tipset! 😀
Jo, jag har ju påpekat det här med längden på avsnitten förut. (Då dom var ca 45 minuter)
Tycker ju Calle och Jocke gör riktigt bra innehåll som jag vill kolla på, men då helst nerkokt till 20-30 minuter.

En timma och tjugotvå minuter, det är för långt för mej tyvärr.

Edit: funkar som längd på ett podavsnitt, men inte som YouTube-klipp.

Skrivet av xverminator:

Fortfarande inget argument ang välkända landmärken i stora städer, det är inte jättemånga i varje stad. Vet du hur många flygplatser som finns med och övriga byggnader som finns med som de redan klarat av att peta in?

Kan man lägga in Globen som de gjort borde kaknästornet och tex stadshuset kunnat läggas in samtidigt, det är inget 4K upplösta byggnader jag pratar om.

Är du alltid så här gnällig?

Mycket rykten nu.. Tycker det var en konstig strategi om datumen är rätt, att man ska vänta en extra dag om man vill köpa den dyrare Xboxen? Lite konstigt upplägg.