Artiklar av Quas

0

Icemat

Under den senaste tiden har vi sett fler och fler datortillbehör tillverkas enbart med den erfarna gamern i åtanke. Everglide, Razer Boomslang och Wingman Gaming Mouse är bara några få exempel. Icemat är ännu en pryl vars mål är att tilltala den växande skaran av gamers.

0

Kingdom Under Fire

Spelutvecklarna försöker sig på de mest märkliga kombinationer av genres för att locka spelare. Att slå ihop FPS (first person shooter) spel med strategi är en av trenderna som vi först såg i Battlezone. Deus Ex försökte blanda ett actionspel med ett taktiskt smygspel likt Thief, och dessutom med en smula rollspel. Vad sägs då om blandningen mellan ett klassiskt realtidsstrategi-spel och ett Diablo-liknande rollspel? Phantagram försöker sig på just detta med deras senaste spel Kingdom under Fire. Quas har dragit på sig den universiella hjälteuniformen som fungerar i alla situationer.

1

Project IGI

De verklighetstrogna FPS (first person shooter) spelen haglar tätt och ribban för ett bra spel höjs varje gång ett nytt släpps. Nu är det Project IGI, en blandning mellan Bond och Delta Force, som försöker ta sig över ribban och säkra sig en plats bland toppen. Quas har dragit på sig kamouflagejackan, laddat revolvern och gett sig in i Ryssland för att tampas med Spetznats.

0

Tomb Raider - Chronicles

Under fyra år har vi sett Lara Croft leta efter skatter och tampats med monster om och om igen. I fjärde delen av hennes äventyr trodde många att det var slut i och med att hon försvann spårlöst, men det verkar som att Eidos vill utnyttja sin hjältinna ännu en gång i Tomb Raider – Chronicles. Är det här bara ett sätt att klämma ut lite mer pengar ur en uttjatad spelserie eller är det ett seriöst försök att skapa ett bra spel?

0

Sacrifice

Med trollkarlshatten på sned står du vid ditt altare och spanar ut över det enorma landskapet. Bakom dig hoppar dina manawhores snällt omkring och flaxar med öronen samtidigt som ett gäng av dina smått galna SAC doktorer utför en ritual vid ditt altare. Du försöker irriterat få dina korkade men lojala undersåtar att ställa sig i rätt formation innan du skall dra ut i fält. Plötsligt hör du några besvärjelser bakom dig och ett regn av grodor faller ner på dig och dina krigare som springer runt i panik när de bitska små gröna krypen biter sig fast. Det låter kanske något udda men Sacrifice är ett försök att skapa något nytt och Quas har dragit på sig trollkarlshatten och gett sig ut i den magifyllda världen i Sacrifice.

0

Delta Force: Land Warrior

Varför ska man ge sig in i närstrid med terrorister som i SWAT3 eller utsätta sig för farliga eldstrider som i Counter-Strike när man istället kan plocka motståndaren från betryggande avstånd utan att de har en aning vad som händer. Precis så tänker killarna i Delta Force också och agerar ute på de öppna fälten istället för i trånga hus och rum.

0

Red Alert 2

Under årens lopp har vi fått utkämpa strider på planeten Dune, slagits med fantasivarelser i Warcraft, upplevt krigen mellan Global Defence Initiative och Brotherhood of Nod, sett Sovjetunionen försöka ta över världen och sist men inte minst försökt rädda mänskligheten från utomjordingarna Protoss och Zerg. Men detta stoppar inte Westwood från att släppta ytterligare ett gammalt hederligt RTS (real time strategy) spel, nämligen fjärde spelet i Command & Conquer serien, Red Alert 2.

0

Rune

Rune är kanske det första rena fightingspelet som baseras på en känd FPS-motor som Unreal Tournament. Med fighting menas svärdsvingande, yxhuggande, nedklubbning och andra trevliga aktiviteter som vikingarna sysslade med. Quas har testat spelet så huvuden rullat (bokstavligt talat).

0

Legend of the North: Konung

För mycket länge sedan så gav gudarna ett armband till de nordiska folken som gav makt över allt levande. Vikingarna valde att gömma det djupt i en grotta skyddad av en enorm drake och halvguden Orr fick uppdraget att vakta gudagåvan i all evighet. Han fick även en medaljong som gav honom kontroll över draken. Men när Orr mötte en övermäktig fiende bröt han medaljongen i tre bitar och skickade ut den med sina korpar för att undgå fienden. Nu kämpar tre hjältar om att först hitta alla delar.

0

Submarine Titans

Titeln tyder på att spelet utspelas nere i havets djup, men kan det vara något lika nyskapande som Homeworld, fast istället i havets 3D miljö? Nej knappast, Submarine Titans är ännu ett av de många top-down strategispelen, men det har faktiskt en viss charm och lite nya idéer jämfört med liknande kloner.

1

Razer Boomslang 2000

Till skillnad från de flesta möss är Boomslangen nästan helt inriktad på gaming. Den har en unik design och funktioner man aldrig förr sett hos andra möss.

0

Homeworld: Cataclysm

Man kan tycka att efter den långa kampen att komma hem så borde folket från Kharak få leva lugnt en kortare tid. Men att ta sig hem var bara början, det är nu de riktiga problemen börjar. Bara femton år efter hemkomsten och otaliga strider med lojala imperialister så uppenbaras ett nytt hot i form av the Beast, en uråldrig livsform som sprider sig snabbt och verkar omöjlig att stoppa.

0

Logitech Mouseman Wheel

Mouseman Wheel är ganska gammal och inte alltid lätt att få tag på. Men den är fortfarande älskad av många, men kanske hatad av desto fler.

0

Metal Gear Solid

Jag hade hört mycket gott om Metal Gear Solid till Playstation, men hade aldrig chansen att testa det. Så när jag fick reda på att det kom till PC så var det ett självklart val att testa spelet som sagdes vara i stil med Deus Ex och Thief, två av mina egna favoritlir.

0

Star Trek Voyager: Elite Force

Star Trek Voyager: Elite Force är kanske bara ett i mängden av ST-spel men det är ett av de första spelen som använder sig av Q3-motorn.

0

Shogun: Total War

Japans samurajer har kanske inte alltför ofta varit huvudpersonerna i ett spel. Men nu är det dags för dessa asiatiska krigare att få utkämpa slag på din datorskärm. Shogun: Total War tar dig till 1500-talets japan där det sista shogunatet kollapsat och åtta daimyos krigar om att ensamma bli shogun.

0

Intervju med Dave Georgeson

Tribes2 are one of the most anticipated games at the moment. Dave Georgeson, Producer of Tribes 2, has answered some of our questions about the game and tells us some of the things that are improved since Tribes1.

0

Asherons Call

Asherons Call är det fjärde stora spelet i online-rollspel genren. Först kom Meridian 59, och sedan de två stora spelen UO (Ultima Online)
och EQ (EverQuest). Men är Asherons Call lika bra som UO eller EQ. Och är det ens samma sorts spel?
Läs FragZones Asherons Call recension för att se en jämförelse med de två tidigare gigantiska online-spelen EverQuest och Ultima Online.

0

Ground Control Demo

Svenska Massive Entertainment har fått ögonen på sig världen över på grund av sitt snart kommande 3D RTS (real time strategy) spel Ground Control.
På bilderna som släppts ser det otroligt snyggt och detaljerat ut, men alla vet att det krävs mer än grafik för att skapa ett bra spel.
FragZone har lyckats komma över ett demo på spelet och ger er våra första åsikter om hur Massive Entertainment har lyckats.

0

Thief II - The Metal Age

Som en hederlig tjuv i en mörk och dyster industristad blir man plötsligt lurad och hela poliskåren jagar en. Man vet dock att den korrupta sheriffen Gorman Truart gav ordern på befallning av någon annan. Vem är det som är så mån om att se dig död? Det här är frågan man ställer sig en bit in i Thief2 efter att man blev lurad av någon man trodde var en vän och plötsligt är alla ute efter att döda dig.

0

Counter-Strike

Counter-Strike är en modifikation till Half-Life som till och med blivit större på nätet än både Quake3 och Unreal Tournament tillsammans. Ändå är det många som inte vet vad det är för sorts spel. FragZone ska försöka ge svar på de vanligaste frågorna i den här recensionen.

0

Intervju med Razers Robert Krakoff

På XSi hade vi turen att träffa Razers General Manager Robert Krakoff. För er som inte vet så är det Razer som utvecklar den hett omdiskuterade gamingmusen Boomslang. Musen är dyr, runt 800 skr, och tar tid att vänja sig vid på grund av annorlunda design. Det som ska göra den överlägsen andra möss är en mycket fler uppdateringar som gör att den rör sig jämnare. Knapparna ska vara lättare att trycka på osv. Vi lyckades få en intervju med Robert vilken kan läsas nedan.

1

Swat 3: Close Quarters Battle

Till skillnad från många andra uppföljare så är inte SWAT3 en förbättring av SWAT2 bara, utan ett helt från grunden nytt spel, som inte ens är i samma genre. SWAT1 var uppföljaren till police quest och var en sorts interaktiv film där man följde med ett SWAT förband på olika uppdrag. SWAT2 däremot blev ett topografiskt strategispel. Man satte ut krypskyttar, patrullerade med hundar och försökte anfalla terroristerna i en starcraft liknande vy. Nu verkar Sierra dock förståt det bästa sättet att lösa problemet på, nämligen med ett 3D-Action Strategi spel.

0

Unreal Tournament (demo)

Jag måste varit en av de som absolut inte hängt med i UT hysterin. Jag visste knappt att det skulle komma ett demo förrän det väl vare ute. Anledningen till denna ignorans berodde främst på två orsaker.