Inlägg av Corewin

Inlägg som Corewin har skrivit i forumet

jag brukar bara köpa spel som jag vill spela vilket gör att min backlog existerar inte men problemet jag har är att vissa spel som jag har kräver mer folk och mina vänner är inte alltid på att spela den sortens spel.
Exempel Eco som kräver en hel server med folk för att vara rolig.

Får jag tycke för ett spel köper jag det om det är något jag verkligen vill ha eller väntar tills det kommer på rea för att då spela det. Man ska ha tålamod

Vill man se något där dom rushade server trasnfer är New World ett exempel på hur det gick illa. Dom hade massor av problem med saker som försvann och saker som vart dubbelt av.

Detta är inte något man ska göra för snabbt.

Kan vara intressant om man gillar Mario Kart men inte har ett Nintendo.
Svårt att se i trailern men hoppas det är mer än Mario Kart med Disney/pixar karaktärer

Tycker Live Service kan vara roligt i vissa fall.
Destiny som exempel, Världen ändras och storyn går vidare och man kan spela med vänner. Variation i spelet kunde vara bättre men man kan inte klaga på hur roligt det känns att skjuta i det spelet.

Men det hela kommer tillbaka till att om spelet är bra så är det helt enkelt ett bra spel även om det har live service, loot boxes och så vidare.

Jag kan förstå hur NFT kan vara bra för vissa spel. Ta LoL som exampel som jag inte spelar längre men har en del ovanliga skins där som UFO Corkie och Victorious Jarven som bara sitter där och samlar damm. Om det var NFT skulle jag kunna sälja dom liknande hur det är i Counter Strike.

DOCK är NFT baserad på block chain och med energi problem det är just nu och hur mycket NFT har med penga tvätt och manipulering ser det inte rba ut. Sedan kommer det säkert stå i Terms of Service att man själv inte äger NFT i spelet utan det är Ubisoft som gör det. Dock skulle det nog bero på att dom skyddar sig själva om dom lägger ner server eller om dom bannar någon ska dom inte kunna anmäla dom för att ha tagit deras egendom. Samt att om man säljer sin NFT får man nog bara ingame pengar att spendera i in game.

Jag ser skeptisk imot NFT i spel men är inte helt imot det.

Har hört att många klagar på hur Cortana ser ut men själv ser jag inga problem.

Master Chiefs röst kändes lite off för mig men man kanske kan vänja sig efter några avsnitt.

Som ett Halo fan som varit med sedan första spelet ser jag fram imot att se hur den kommer att bli och jag hoppas den blir bra

Skulle vara kul men då jag inte äger spelet blir det inget för mig men kommer att kolla när ni spelar.

Skrivet av Shamanfox:

Tråkigt att Starcraft inte nämns. Tänker Blizzard överge den IPn då det var ett bra tag sen SC2 släpptes...

Ska du veta hur det är att vara ett HOTS fan. Senaste Blizzcon var inte HOTS med alls

Många var halv gissningar men 8/10 var inte så dåligt

Rätt beslut av utvecklarna att släppa spelet på XBOX game pass då jag vet att första spelet hade problem med att många gjorde refunds på FAR: Lone Sails.

Jag har speedrunnat FAR:Lone Sails och ser verkligen fram imot att se Changing Tide Hoppas det är lika roligt att speedrun det spelet som första

Jag har kollat för mycket på all drama som är där. Dom som anordnar GFQ är väldigt mycket för PK. Du som runner kan bli bannad för att du säger "fuck" en gång.
Även om dom säger att alla pengar går till X ställe så har dom inte fel men dom som annordnar får en massa pengar av det företaget för att dom ska välja det företaget.

Jag gillar det dom gör och att spel kommer mer i positiv ljus med AGDQ/SGDQ men har själv slutat kolla om det inte är något spel jag gillar.
Annars kollar jag på ESA (European Speedrunning Assembly) som är mer eller mindre samma grej fast i Europa och inte lika mycket drama.

Skrivet av Aletheides:

Tvärt om. Det flesta NFTs går mot Euthereum baserade Proof of Work. Vilket är skadligt pga den energi som krävs för att producera Euthereum. Problemet här är att större aktörer använder sig av "middle hand" argumentet för att lämna över klimatansvaret på underleverantörer vid hanteringen av NFT. Och dessa argumenterar med argument som: " “The Ethereum blockchain in general isn’t great for the environment, but a quote by Scott Belsky I love is, ‘Let’s not cancel new gen tech based on its first generation of use.’” That’s a sentiment that Ben-Sasson, Kolodny and many crypto artists, leaders and investors share. “Although, yes, ETH is not good for the environment, the effects it has are nothing compared to large corporations like Amazon,” Huppings says. “Those companies are the biggest perpetrators of climate change.”". Dvs Visst vi vet att vårt profiterande av NFT är skadligt, men Amazon är så mycket värre för miljön, skriv om dem istället! NFTs som de fungerar idag bidrar alltså till att pusha på Crypto mining som inte använder Grön och hållbar energi. Skulle NFTs drivas av helt Grön och hållbar energi skulle problemet inte existera på samma sätt, men det är ett problem crypto har haft i många år och ännu inte lyckats lösa.

Proof of stake är i sig inte heller en helt klimatneurtral lösning men drar mycket mindre energi än Proof of Work. Det enda som skulle vara klimatneutralt är centraliserade private networks. Men då har du gått ifrån vad som gör NFT attraktivt. Den decentraliserade blockkedjan. Proof of Stake är något som har utlovats länge i många fall och det finns några mindre leverantörer som erbjuder detta men i det stora hela så är det fortfarande Proof of Work som driver NFT eftersom det är fortfarande där pengarna finns. Euthereum har tex utlovat att gå över till Proof of Stake men det har ännu inte hänt och man tror inte det någonsin kommer hända pga att hela kedjan riskerar att kollapsa i en sådan transformation.

https://jingculturecommerce.com/eco-friendly-green-nfts/

https://youtu.be/ocubyonqSgw

https://www.youtube.com/watch?v=8AqGMY04xQ4

Okej. Tack för informationen

Rätta mig om jag har fel men NFT är väl inte dåligt för miljön?
NFT går på Proof of Stake som är att man köper en sak som skapar en block i kedjan som är din "key" som säger att du är ägaren.
Jämfört med Proof of Work som är att man använder data (grafikkort) kraft för att få fram en block som läggs i kedjan.

Så en NFT som inte är Proof of Work borde inte kräva någon data kraft så varför säger folk att NFT är dåligt för miljön. Är det något jag missat?

Jag hoppas det kommer leva upp till förhoppningarna då jag verkligen gillar denna typ av MMO.
Kommer ihåg när Arche Age kom ut och spelade i 3-4 månader och det var riktigt roligt och hoppas på samma känsla med Ashes of Creation.

Tror bytet till UE5 var ett bra val om dom vill att spelet ska leva längre. Även om grafik och prestanda inte är det viktigaste är det ett stort plus att det ser snyggt ut när man spelar
Sedan pratade dom om att det kommer bli lättare att utveckla spelet då fler personer kan jobba på samma sak samtidigt.

Sedan har vi spela som "It Takes Two" som vann årets spel på game awards och det har utgivare EA. Apex Legends har varit populärt och har bra betyg som också är EA.

Man kan typ jämföra EA med Tencent att dom vill ha fingrarna i många kakburkar samtidigt och ibland på spel man inte trodde dom var med i.

Att deras aktier går bra är inte konstigt.

jag spelar varken mer eller mindre undre runt jul. dock under julafton umgås man med familjen vilket gör att det blir mindre spelande.

Så länge spelet är roligt tänker jag inte mycket på om det har NFT dock om det "the main point" är det med största sannolighet ett dåligt spel.
Med det sagt om focus ligger på gameplay och inte på NFT kan de vara intressant att prova då jag gillar denna sorts spel med produktion som Factorio och City Skyline (industri) så detta kan vara värt att hålla ett öga på.

spelade när det kom ut. Man kunde se genom forumet vilken acount nummer man hade och såg att jag låg bland dom 10 000 först skapade account.
För några år sedan kollade jag på "most rare skins" och såg att jag hade några av dom
Var guld season 1 vilket var top 3% så jag har Vicotrious Jarven Vet att UFO Corkie ska även vara ganska ovanligt.

Men slutade spela någon gång season 5 eller så.

Skrivet av Ender:

Väntade lite grann på detta...dvs bottarna. De borde få en "kill-on-sight" stämpel när de upptäcks, så att andra spelare kan attackera dem utan PvP-mode. Helst ska de inte kunna slå tillbaka heller.

Dock om dom vet vilka bottarna är för att ge dom "kill-on-sight" stämpel kan dom väl lika gärna kicka dom ifrån spelet helt med bans.