Inlägg av Normandie

Inlägg som Normandie har skrivit i forumet

Skrivet av Johan Lorentzon:

Kommer nog vilja spela detta ändå. Terminatorspelet fick inte heller så bra betyg men jag gillade det.

Sen är det förstås långt ifrån GOTY, så min ribba är satt därefter

Håller med, blir lite som med film. Gillar man generen så behöver inte betyget var top notch. 5.6 på imdb och filmen kan ändå var riktigt underhållande. Älskade "Battleship" filmen, fick höra efter sen att recensenterna beskrev det som en kalkon. Haha, nej varken manus eller skådespelar-insatser var det bästa, storyn haltade endel. Men helheten levererade alla gånger 😀.

Tänkte köpa Flåklypa till sönerna sen när det kommer (jag erkänner visst egetintresse :-), men jag har skolat dom med lite Flåklypa filmer på netflix (eller om det var hbo) så de borde uppskatta det

https://store.steampowered.com/app/1668080/Flklypa_Grand_Prix...

Skrivet av Alienshade:

Perfekt att köra Frostpunk på. Ser inte ut som om spelet kommer till Switchen. Och tänker inte spela Frostpunk på något stationärt.

Den är perfekt för pc-spelare som gillar pc-spelen 🙃.

Jag ser fram mot Factorino och resten av min backlogg av äldre spel. Nu finns ingen ursäkt längre 🙂

Fick också igenom min order till sist (21:45), lyckades på något vänster ha den i varukorgen 19:15, men kunde inte genomföra köpet. Så struligt. Får se när den dyker upp, antagligen q1 2022. Tog 512gb varianten.

Köper alla mina spel sedan en tid tillbaka på Epic, så får kanske ta och handla de jag vill ha på deck:en på steam (win-win-win för mig, utvecklaren och steam )

Superbra lista om man inte vill missa något

Hittade en till som inte är med i listan, GamesRadar - The Future Games Show är 13/6
https://www.gamesradar.com/future-games-show/

Kul grej! Blir roligt att se ngn kreativ personlighet (t.ex LGR) på youtube sen som trots allt försöker få igång servern

0kr, kör Epic rean numer Gabe har fått sin beskärda del...

Cool, lite old school rts med Conan. Förstår jag det rätt så är det lite likt They are Billions?

Verkar vara en Steam-exclusive :-/ Trist.

Skrivet av RullstolsHulkeN:

Inget företag behöver väl mer pengar för att fortsätta utveckla/utvecklas ?

Nej du har rätt. Om de tjänat tillräckligt borde de jobba gratis

Otroligt bra, nu behöver man aldrig besöka steam igen när alla BRA spel finns hos EPIC!!

Skrivet av Gen:

Ingen mer som är förvånad att Valve inte reagerar? Eller väntar de och ser hur många påsar med pengar Epic slänger runt sig innan de gör något åt saken? Många utvecklare/utgivare ju nappa på EGS slantarna och verkar inte bry sig om all dålig PR som det tillför. Valve borde ju teoretiskt sett kunna kontra detta med liknande cut som Epic kör med.

Jag tror inte Valve riktigt fattat vad som hänt/händer (de är ju bäst!?)

Antar att Epic varit på GDC och marknadsfört och talat med utvecklare och fått bra respons från dom innan uttalandet (självförtroende!). Valve kommer säkert komma med motdrag så småningom, frågan är när. Just nu är de nog mest tagna på sängen.

Skrivet av totalwarplayer:

Precis, ALLA borde köpa spelet 3 gånger på Tencent Store! Eller ännu bättre, sätta upp en fond för alla stackars multimiljonföretag! Det är det enda morala och sunda att göra nu

Haha, ja. En sak är säker, Valve har råd med ett motdrag. Ska bli spännande och var det tar vägen.

(Nu kör vi vidare i Borderlands 3 tråden!! 😀)

Skrivet av totalwarplayer:

Kampen om vad? Mest pengar till utgivarna?

Vi förutsätter att spelutvecklaren vill tjäna så mycket pengar som möjligt ( galet ja vet. Varför jobbar alla inte bara gratis )

Om din favoritspelutvecklare tjänar mer pengar på produkt, t.ex bättre marginaler per sålt ex, känns det sannolikheten kommer minska eller öka (eller oförändrad) att spelutvecklaren kommer göra fler spel (antal, kvalité, uppföljare etc).

Vi borde hylla och tack de bolag nu som är pionjärerna nu som går före och bryter steams dominans. De tar en stor risk och bör bli belönade för det. Ökad konkurrens kommer gynna oss konsumenter i förlängningen.

(Men istället. "Nu är det fritt fram och stjäla spelet istället för jag ger bara mina pengar till valve... Epic = Kina. Wtf!?)

Skrivet av Cenorida:

Jag tror dock att Epic skulle kunna göra sin plattform hur bra som helst, folk skulle ändå inte byta eftersom man vill ha allt på samma ställe. Exklusivitet eller extremt mycket lägre pris är i princip enda sättet att locka över. Gissa vilket som är billigast? Tyvärr

Nej och det fattar inte folk. Det är en extrem åtgärd, att köpa exklusiviteten, men sannolikt nödvändigt för att bryta Steams dominans. Att dömma av det raseri som det skapar hos viss är det sannolikt helt rätt väg att gå. Allt snack om att konkurrera med features är bara tomt snack, vem (fan) skulle vilja ha en mer bloatad produkt än steam. Om jag skulle säga ngt så har redan Epic en fördel idag att vara lättviktad utan features. Ingen skulle välja en Store pga av features i launchern. Du väljer pga av produkter och pris.

Skrivet av totalwarplayer:

Och då är inte den sunda lösningen att köpa in spel, utan att ge användare incitament för att använda platformen, till exempel att den är bättre än konkurrenten.

Ja, så fungerar det i verkligheten, fast du kanske inte gillar det.

Det är väldigt bra även för oss konsumenter, hur insnöad man än är på en viss plattform att någon tar upp kampen på riktigt med Steam.

Cool! Gillar verkligen Epic Store, roligt att se att fylls med mer innehåll. Hoppas det inte blir så bloatat som Steam är (usch). Epic är en riktigt clean launcher, läste att de ska lägga till vissa saker, men hoppas de inte gör som steam.

Ni som inte gillar Epic pga av Kina(!??) bör undvika spel i Unreal engine också för det är samma företag bakom.

Jag gillar återblickar på redan släppta spel och tycker det borde göras oftare på recenserade spel. Payday 2 är väl ett bra exempel där det recenserade spelet inte är samma som dagens produkt och bevisligen mycket populärare idag än när det släpptes, detsamma verkar komma att gälla Destiny (om utvecklaren fortsätter utveckla det).

Jag vill få reda på "vad hände sedan?", gäller också speciellt mmo:er som lever vidare, där ett ganska begränsat litet MMO kan blomma ut och bli något helt fantastiskt innehållsmässigt.

Jag tycker det är roligt att läsa recensioner på spel som behållit sin popularitet över tid, eller på annat sätt utgjort någon milstolpe eller början på något "nytt". Jag vet att PC-Gamer gör sådant, de kan till och med ta upp riktigt gamla spel och beskriva hur de står sig en dagens konkurrens. Det är också en bra "nykterhetskontroll" idag då mycket handlar om grafik och hype, att kunna se förbi dessa.

Måtte de bara hålla sig borta från microtransaktionerna så blir det ett köp!

Spelade 1:an massor på Nintendo DS och den var helt OK för att vara mobilt strategi-spel.

Skrivet av pubisboy:
Skrivet av Dvärgen:

Hatande kommer igång, så irriterande är inte mikrotransaktioner i mobilspelen.
Ge fan i att kommentera istället, inget har tvingat er att spela på mobilen. Sluta vara emot att folk vill spela där med, en gamer är inte någon som bara spelar på pc.
En gamer är en person som spelar på alla möjliga plattformar, skaffa er ett liv istället och sluta komma med hatiska kommentarer så fort något ploppar fram.

Jo det är jäv-ligt irriterande när de gör spelen så det knappt går att spela utan att använda microtransaktioner. Sedan vet jag inte vartifrån du får att jag har något emot folk som spelar på mobiler och andra plattormar än PC, det var något du hittade på själv.
Chilla så kommer du att må mycket bättre.

Läsvärd hur spelindustrin skjuter sig i båda fötterna ...

http://www.baekdal.com/opinion/how-inapp-purchases-has-destro...