Inlägg av Balkp

Inlägg som Balkp har skrivit i forumet

Jag har ofta valt bil jag har någon koppling till.
Har ägt en MAzda RX-7 FD så den blir det ofta i spel.
Kör BMW till vardags så då blir det ofta det.
Dock så är det viktigtaste att jag gillar att köra bilen och att den låter gott.

Kör inte mkt ACC längre men min favorit är Porsche carrera cup (992).

Skrivet av Gejmerfr3ddan:

Då har man slutfört första rallyt denna säsong, skoj!
(rage-quitade dom två första efter större krascher+punka i s1, s2).

Ingen punka och inga "stora" krascher, så är relativt nöjd! Siktar på en top-10-plats som vanligt!

Slänger in samma text som jag skrev tidigare i år på en rally-discordserver...

Jag hade också problem med crascher i Unreal engine-spel (Squad, EA WRC, och nåt till jag inte minns). Antingen craschade hela datorn eller "bara" spelet/UE. Jag vägrade tro att det var mjukvarurelaterat, då mitt Win 11 var relativt nyinstallerat och hade inte pillat på mycket mera än xmp->På i bios. Har Ryzen 5700x + 3060 ti. (nu 7900xt).

Jag testade till slut Memtest (installeras på- och körs från, ett usb-minne från Bios). Den visade error på mina ramminnen Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX Svart.

Jag kontaktade Corsair (livstids garanti) och fick nya (lyckligtvis annan 3600MHz-variant då 3200 var slut i lager).

Testade Memtest igen-> Inga fel!

Och har ännu inte haft några crasher alls i spelen. Inte säkert du har samma problem, men värt att testa.

Tackar för tips. Värt att testa

Då råkade jag ut för ytterligare en krasch av spelet.
Tänkte jag skulle köra färdigt rallyt nu när jag fick lite tid över.
Spelet hann vara igång några minuter innan det kraschade.

När allt funkar och man slipper tänka på alla problem är det underbart att köra. Men tyvärr är det för mycket krascher och grafikproblem som förstör upplevelsen.

Skrivet av KexPai:

Wow Jag hade just den värsta crashen av wrc man kan tänka sig(tycker jag) Skulle precis starta sista S6 på scandia och spelet crashar precis när nedräkningen kommer igång.. Och nu fick jag DNF... men,men.. What ever.. Man är lite sur just nu men nytt race nästa vecka

Vet precis hur det känns. Hände mig förra säsongen.

Tyvärr tycker jag inte spelet blir bättre med uppdateringarna som kommer.
Det hackar och tappar flyt i bilden helt slumpmässigt känns det som.

Skrivet av PV_544_1965:

Märkligt ! Jag hade bara super soft och soft att välja på, syns 27:52 in i filmen
https://youtu.be/RetzRJP30NU?si=kyOc2m8Ie7H1xpPY

Också soft och super soft för mig. Jag gjorde misstaget att köra shakedown på fel däck och sedan byta däck. då får man tydligen inget extra ändå.

I övrigt är jag nöjd med min körning.
Har knappt kört något alls i Portugal så jag kände inte igen någon sträcka. Gjorde få misstag men kände också hur mkt snabbare det det går att köra.
Men helt klart roligare att gå in blind i ett rally.

Intressant upplägg med one-make denna säsong.
Har tyvärr inte mycket tid att köra. Blir förmodligen ingen träning alls men det kanske kan nog bli kul ändå.

Tack för en rolig säsong. Det var bra konkurrens och man fick kämpa in i det sista. En krasch på sista sträckan i spanien så hade jag slutat tvåa i mästerskapet.
Har haft tur att jag haft mycket tid att kunna spela denna säsongen, något jag inte kommer ha framöver men ska ändå köra kommande säsong så det ser jag fram emot.

Skrivet av 34 Anders Alm:

Ja, SS6 var hemsk att köra. Ska testa ändra reflections. ( om jag inte redan gjort det ) Men mörker o regn gillar ej mitt grafikkort.
Har 1080ti

Flimmrandet kom tillbaka för mig. fick ändra reflections igen så försvann det. SÅ det är en bugg för det spelar ingen roll vilken kvalite på relfections man har

Skrivet av 34 Anders Alm:

SS1 o SS2 hade jag övat lite på, körde ändå lugnt. SS3 helt ny svår. SS5 körde jag in i bergsvägen, senare total missade jag en sväng, körde rakt in i en stenmur, fick backa o en trasig kylare på köpet. SS6 bilden typ pixlade/hängde sig så körningen blev inte kul. Dåligt grafik kort ? I mål iaf, nöjd med det.

Kanske du får samma grafikfel som mig? Jag upptäckte en flimmer på ss6 som gjorde att flytet i spelet blev väldigt dåligt.Har nog haft det hela tiden men märkte det tydligt på just ss6. Testade Ibera lite snabbt nyss och där flimmrade det också, till den grad att det inte gick köra. Men ändrade jag reflections försvann det.

Skrivet av Lognoreng:

Kul ide faktiskt. Man blir ju direkt sugen på att sladda i snö i WRC när man kollar, jag har börjat kika på rally.tv. WRC spelet lite återuppväckte mitt intresse för denna fantastiska motorsport, följt F1 i flera år, men det börjar kännas lite meh på senare år. Rally är roligare.

Precis samma för mig. Började kolla på Rally på 90-talet men har inte följt det på 15år minst men nu har jag kollat så mycket jag kunnat på svenska rallyt.

Precis kört klart rallyt. Vad som kändes väldigt stabilt genom hela rallyt med bara små toucher mot barriärer slutade med punktering tidigt på ss6.
Bromsade möjligtvis en gnutta senare än vid träningsrundan. Sånt som händer när man kör på marginalen.

Skrivet av SuBOnez:

Tolkade det under nerladdningen som att de gör ändringar inne i filerna, i alla fall på Steam vilket leder till mindre fil att ladda ner, men själva installationen av dem tog en stund med uppackning och implementering i filerna, den ersatte alltså inte filer, då har jag en vansinnigt snabb NVMe disk

Så kanske det kan vara men jag tror det är något annat problem för mig. Fick ner uppdateringen tillsut men det tog hela förmiddagen. Nerladdningen stod helt stilla tills jag tömde cachen i eas app.

Jag har inte heller något emot upplägget. Blir som andra säger mer strategi över rallyt.
Tyvärr har jag stora problem med eas app. nästan omöjligt att uppdatera spelet. nerladdningen stannar helt och min ssd går på 100%. Har försökt med det mesta men inte hitat någon lösning. Någon annan här som har samma problem?

Skrivet av Ringo:

Tack för snabb rapport @Lerb!

Nej, Kenya var ingen favorit. Jävlar vad det hoppar o far emellanåt. Finns det några bra källor på vettiga setups för WRC än?

Eller ännu bättre om ni här som ligger i övre skiktet har lust att dela med er lite mer löpande av era tankar kring specifika bilval och inställningar så vore det grymt uppskattat. Gärna innan/i början av veckorna.

Jag gjorde ett par justeringar på fjädringen och drog ner växlarna lite i Kenya för o försöka öka på accelerationen och hantera underlaget lite bättre. Men det är små ändringar då jag inte vill sabba heller. Sen har jag inte tid o köra flera timmar med tester varje vecka då vi byter bilar. Därav skulle det vara guld värt för mig och säkert vissa andra också.

Vill man inte säga exakt vad ni kör för settings av tävlingsskäl kanske man kan skriva i mer generella ordalag

Tackar!
Jag satt och var rädd att spelet skulle krascha hela rallyt 😛

Angående inställningar så är jag tyvärr rätt dålig på att veta vad jag ska ändra.

Finns mycket bra på nätet dock. Har inte testat själv men rallytechnical på youtube tror jag ska vara bra.

Skrivet av fishfugg:

Surt när någont sånt händer speciellt när man har bra flyt!

Ja jag har för mig jag låg 40sek före tvåan inför ss5.

Skrivet av lerb:

Hallå igen gänget!

Tredje rallyt är avklarat, lite fler deltagare som inte tog sig riktigt hela vägen denna veckan. Tufft rally med bilar som kanske inte tillhör de flestas förstahandsval. Så är det ibland! Ny vecka, nytt rally, nya tak.

Nja vet inte om du såg mitt inlägg men för mig kraschade spelet på ss5. När jag sedan startade spelet igen fick jag inte köra ss5 igen utan den startade på ss6 med en skadad bil.

Tyvärr kraschade spelet för mig på ss5 vilket resulterade i att jag aldrig fick köra den sträckan. När jag startade spelet igen fick jag direkt köra ss6 med skadad bil. Extra tråkigt för detta rallyt kändes bra.

Kollar man racenet ser man att jag inte har någon tid alls på ss5. Lustigt nog har jag ett sluttid.

Skrivet av PV_544_1965:

Asfalt har jag aldrig gillat, men får kanske börja omvärdera ? Det är riktigt kul att fara fram på vägarna i Tjeckien, noterna tycker jag också stämmer rätt skapligt här, blev förvånad när jag är snabbast på PS så här långt iaf.
https://youtu.be/t0jSl1axFRA?si=QqYrOOWhUT2aXZjy

Samma här. Man får otroligt bra flyt på sträckorna.

Då har även jag kört detta Rallyt. Kunde inte hålla mig ifrån.
Måste säga att det var riktigt kul att köra med dessa bilar. Iallafall Med Porschen, även om jag märkte vid lite träning på första sträckan att den inte riktigt hänger med BMWn och Lancian.

Skrivet av scienta:

Ok, då ber jag om ursäkta för anklagandet, det var inte illa menat.

Ingen fara. Det är lätt hänt i textform.