Inlägg av MegaBlaff

Inlägg som MegaBlaff har skrivit i forumet

Skrivet av Metroid:

Du ifrågasätter min källa så bevisbördan ligger på dig. Det duger inte att säga "sök själv". Jag utgår då ifrån att du inte har något konkret exempel på varför han inte är trovärdig.

Om du hade tittat på videoklippen jag delade så framkom det tydligt vad jag pratar om. Meningarna går ju uppenbarligen isär om klimatet och att det blir avsiktligt vinklat bekräftas ju från flera olika håll. Personerna jag hänvisade till är också forskare och de har en annan uppfattning.

Du har helt rätt! Tar på mig dumstruten och ber att få återkomma.

Skrivet av marcus8958:

187% av klimatforskarna är skeptiska till din statistik.

Källa på det?

Dock, jag håller helt och hållet med om att jag skulle skrivit "vetenskapligt publicerade forskningsrapporter" istället för "klimatforskare". Fel av mig.

Skrivet av Metroid:

Okej, så vad exakt är det du anser talar emot honom?

Det råder jag dig att ta reda på själv. Ta det som en övning i källkritik. Här: Markera texten Richard Lindzen och sök med valfri sökmotor.

Skrivet av Metroid:

Menar du att bara för att han beskriver vem han är och vad han har gjort, så har han automatiskt fel?
Du får nog tänka om din logik lite.

Absolut inte, men tack vare hans relativt ovanliga namn gick det rätt snabbt att leta fram huruvida han har stöd för sina påståenden eller inte. Råder dig att göra detsamma.

Sorry, men här har vi (ännu) en herre som blandar samman "Jag har fått många artiklar publicerade" med "Jag vet vad jag pratar om".

Skrivet av Kyrre:

När det gäller saklig fakta så kan inte Greta ett smack om "klimathotet". Trots det får hon
så mycket medieuppmärksamhet och har så mycket inflytande att det är absurt.
Vet inte vart Sverige är på väg tyvärr.

Gällande Greta så påstår hon absolut inte att hon är mästare i klimatfrågan, det är "klimatförnekare" (ber om ursäkt för att jag använder detta slarviga uttryck) som påstår att hon säger detta och använder det som ett sorts motargument till hela klimatstrejksrörelsen. I princip ber hon makthavare att lyssna på dem som vet, dvs de 97% klimatforskare som mer eller mindre är överens om läget. Inget annat.

eXistenZ

Space Hulk: Vengeance of the Goo
Zelda: Breath of the

Slay the Hedgehog
Clash of ______

Var ute ett par timmar med sonen igår men är tveksam till att han kommer bli så värst hooked då hans intresse för HP inte är jättestort. Han alternerade mellan HP och PoGO men när vi kommit till lvl 6 var det i princip bara PoGO som var igång. Dottern är mer pepp iom att hon håller på och läser böckerna, men kunde inte hänga på igår under vår testsession. Återstår att se om hon plockar upp det.

Själv är jag lite kluven.
1. Det är inte alls samma typ av promenadspel som PoGO eftersom i alla fall jag tyckte det var svårt att få till spells samtidigt som man går, så det blir mer av att man spatserar än tar en powerwalk. Med andra ord får man välja mellan att spela aktivt eller att promenera i syfte att öppna sina Portkeys. Inget smygspelande samtidigt som man promenerar med frugan med andra ord.
2. Batteritjuv deluxe. Har insett att det finns en del tweakande att göra som förbättrar uthålligheten men fortfarande väldigt, väldigt hungrigt på min Samsung S8.
3. Gamnacke-enhancing. Hade lite svårt att urskilja ingredienser/items i och med att kartan är mörkare och inte lika tydlig/avskalad som för PoGO, i alla fall i fullt solsken. Detta kombinerat med att jag behövde fokusera mer och använda två händer gjorde att tre timmar igår känns av som f-n idag. Nu är jag dock lite skröpligare än your average tonåring så ...
4. Animationer och fräcka mellansekvenser som är charmiga i början tenderar att bli tröttsamma och irriterande efter ett tag.
5. Lite rörigare. Kanske lite högre tröskel för mindre barn.

Mvh
/Gunnar Spellböj

PlanetQuake och FragZone var i princip de enda sajterna jag kände att jag behövde. PQ för nyheterna och FZ för forumen. Gu' så skönt att ha separata forumdelar för Q1 och Q2, med vattentäta skott emellan de olika communityna. Alla visste mycket väl vilken del alla tillhörde. "Vafan skriver du här i Q2 forumet för? Du är ju qw/q1 lirare" et.c.

Tror det var übermeister Phat som introducerade mig för l33tsp34k när jag fick lösenord till någon av servrarna: "l0s3n0rd" typ.

Mind. Blown

Lirar ni fortfarande Apex, och vågar man dyka upp med mer ålder än skills? Discord-länken verkar inte vara giltig längre.

Nice! Svårt, men inte så man vill slänga telefonen i väggen. Än.

Återstår att se om det blir en toa-favorit

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

@Liliy: Som någon som skriver typ alla nyheter i Wordpad, vad är bra med Notepad++?

Lite andra plus för np++:
Tabbar
Split view
Find och find all in document/all open documents/in files
Code hightligting som någon annan svarade

Jag är väldigt nyfiken på hela Borderlands-serien men det känns lite rörigt för mig som oinsatt. Om jag vill lira något i serient i väntan på 3:an, ska jag då ta det från början, eller hoppa på exempelvis 2:an som tydligen är bäst?

Skrivet av MegaBlaff:

Började få "engine error dxgi_error_device_hung" i förrgår men efter alla försök att fixa det crashar det nu så fort man är på väg in i en match med något textur-skapande felmeddelande. Alternativet att backa till 417-drivisar funkade inte för mig då installationprogrammet påstår att de inte har stöd för mitt kort (RTX 2060)

Sjukt störigt att hålla på med sånt meck när det väl dyker upp ett lir där jag (nästan) har samma spelsug som på Q2-tiden.

Korrigering: Det var tydligen 417.35 drivern jag tidigare testat att installera.

Jag tackar för tipset med DDU. Det tillsammans med 417.71 och en av-/ominstallation av Origin klienten + Apex verkade lösa saken för mig. Har också sett till att applicera andra tips samtidigt, såsom att disabla overlayer och Origin i spelet. (Så egentligen kan det vara vad fasen som helst av dessa, eller en obskyr kombination, eller bara medvind)

Började få "engine error dxgi_error_device_hung" i förrgår men efter alla försök att fixa det crashar det nu så fort man är på väg in i en match med något textur-skapande felmeddelande. Alternativet att backa till 417-drivisar funkade inte för mig då installationprogrammet påstår att de inte har stöd för mitt kort (RTX 2060)

Sjukt störigt att hålla på med sånt meck när det väl dyker upp ett lir där jag (nästan) har samma spelsug som på Q2-tiden.

Skrivet av anon_326725:

Stämmer säkert in på någon. Inte på mig dock. Ogillar bara när folk ska se ner på andra som dricker för att de själva sitter på sin höga häst och tror de är bättre.

Sen om du läser personens inlägg så är han väldigt tydlig att det verkligen inte dricks för mycket eller på olämpliga tillfällen. Relevant tolkning från min sida tycker jag.
Men kul att du vände det till att handla om mig istället

Ja, då diskussionen handlar om att avnjuta alkohol medan man spelar!? Missade du topic?

Vi kan börja nerifrån:
Frågan var: "Dricker ni alkohol när ni spelar?". Det är en öppen fråga som kan besvaras både jakande och nekande. Missade du topic?

Därefter:
Eftersom du varit relativt aktiv i denna tråd med att kommentera andras inlägg tänkte jag att du var öppen för kommentarer om dina. Fel av mig uppenbarligen. Att hantera alkohol handlar väldigt mycket om just att inte dricka för mycket eller på olämpliga tillfällen. Relevant info i ett sådant ämne tycker jag. Läs mitt inläg igen och se om jag pekar ut dig. Det gjorde jag inte annat än indirekt genom att ditt citat var med. Kanske syftade jag på dig, kanske inte. Det kommer du aldrig kunna vara helt säker på.

Skrivet av anon_326725:

Du verkar ursäktande när du beskriver ditt drickande vilket irriterar mig enormt.
Inte du personligen då men hela moralpaniken kring att man är en dålig människa om man dricker.

Drick om du gillar det och skit i vad andra tycker. Det är inte deras business

Att du tolkar det som ursäktande får kanske stå för dig. Ibland tar folk illa upp eller blir irriterade för att det är något som påminner dem om deras egna brister eller osunda inställning till ett ämne. Alkoholhaltiga drycker är gött som f-n, tro inte jag tycker annat, men är också ett oerhört problem för den enormt stora mängden människor som inte kan hantera det. För varje beroende person brukar man dessutom säga att det finns fyra medberoende och med det menar man sådana som drabbas indirekt. Alkoholbeoende är inget man skojar bort.
Vänligen
/kul-på-fest

OnT: Någon/några goa bärs eller whiskey om det är helg och läge för egentid vid datorn.

Craschar frekvent här också. Har haft starka misstankar om att det är CPU:n som får jobba för mycket men det kanske helt enkelt är ett allmänt problem.

Någon som hittat om det skapas någon loggfil någonstans?

Funkar förvånansvärt bra. i5 750@2.67 (Nej, jag har inte glömt några siffror på processormodellen ...) tillsammans med ett nyinförskaffat RTX 2060 och 1080p. Spelet ville dra iväg allt på maxade inställningar men jag har gått ner ett eller ett par snäpp på de inställningar som belastar CPU hårdast.
Det mest problematiska verkar för mig vara matchmaking och väntetider. Kanske att det är lördagskvällsfullt på servrarna?

w00p! Trodde jag missat SOMA-erbjudandet men inser tack vare denna nyhet att jag är en dag för tidigt ute. Nu ska jag bara se till att säkra upp så inte kidsen råkar sätta igång det.