Inlägg av aasecond

Inlägg som aasecond har skrivit i forumet

Någon som vet om dessa kommer till PS5 eller XBSX?

Jag hade mycket skoj med Crysis 2 när det begav sig, ett snyggt och spännade smyg-action spel.

Skrivet av ChrizHawk:

Grafik är inte allt.

Kan bara hålla med. Inlevelsen kommer ändå, om du ger något en chans. Efter jag spelat något 15-30 minuter så tänker jag inte ens på grafiken, utan då är man så inne i det så det spelar ingen roll om det är Super Mario Bros från 1986 eller Elden Ring från 2022, jag blir lika inne i det. Det viktigaste är hur spelmekaniken fungerar, tillsammans med eventuell story.

Och för mig är grafik inte lika med realistisk grafik med superhögupplösta hårstrån; det intresserar mig inte alls. Grafik är hur väl saker presenteras och hur det följer med i spelmekaniken och story/narrativ. Ta t.ex. Wind Waker till Gamecube, det är inte alls så grafiskt (realistiskt), men jäklar vad snyggt det är och det är riktig grafik för mig.

Första spelet var ett av de vackraste spelen på länge, med "oväntade" huvudpersoner, annorlunda miljöer och bra story. Ser fram emot att spela detta!

Skrivet av Rhymst:

Så om jag köper mina Playstation spel på skiva istället för ockerpriser på PsStore och inte är en trophiehunter och bara spelar för att det är kul, då räknas jag inte som stammis/ trogen playstation kund? Även om jag spelar Playstation varje vecka och har gjort så i typ 25 år?

Tyvärr i denna värld är det enda som räknas är pengar, och de ska spenderas
Om du spelar för att ha kul, nej det skulle aldrig belönas...

Håller med om att det är sjukt att det är bara köp från PS Store som räknas. Kommer ihåg att Nintendo hade ett liknande program förr, men då kunde man också få poäng för fysiska köp. Väldigt konstigt att Sony inte uppmuntrar det. Om de inte vill att folk ska köpa fysiskt så kan de väl lika gärna göra alla spel digital-only...

Jag ska dit Var ett tag sedan jag var på en spel-musik-konsert, men de är alltid trevliga. Hoppas på en del nostalgi också, med nya tappningar på gamla klassiker från 80 och 90-talet, inte bara musik från nya spel som redan har symfoni-musik i spelet.

Odds på att det visas mer på Game Awards? Han är väl bästis med Geoff Keighley och det vore ju ett hyfsat dragplåster att teasa om det innan...

Spännande med mer om nya Mario+Rabbids. Orginalet är ett av de bästa Switch-spelen hittills och ett mycket bra strategi-spel! Stort pepp på det!

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Tack för tråden!

Blogginlägg: https://virtuellt.nu/?p=834
Podden finns under ordinarie Virtuellt-flödet.

Vi försöker hålla det ganska rappt. Cirka 40 minuter i del 1, och dryga timmen i del två. Vi hade ganska mycket i premiäravsnittet, skulle tro att det blir lite mindre nästa gång.

Hoppas det inte blir mindre. Gillar djuplodande analyser om högt och lågt inom spelvärlden, med inslag av film och serier. Eftersom vanliga media knappt tar i spel, i alla fall inget djupare, så behövs sådana hör poddar mer än någonsin.

Mycket bra podd, keep up the great work!!

Har varit på några av dessa stora event, EGX i London några gånger, Gamescom i Köln några gånger. Det är roligt och man kan testa en del nya spel, men aldrig lika mycket som man kunde önska. Köerna är oftast tim-långa och man måste stå och vänta fysiskt, så då tappar man ju bra gå-runt-tid också. Åker gärna på något event nästa år, men hoppas verkligen de har gjort någon bra stå-i-kö-App.
Även maten brukar ju vara hiskeligt dålig på dessa event.
Men håller med CARTMAN ovan, dessa shower är viktiga, och har varit med sedan 90-talet. Det behövs fysiska möten. Är gemytligt att gå runt och se på cosplay, köpa lite konstigt merch och om man har tur få prata med en utvecklare (vilket tyvärr händer för sällan; det är mest PR/"demo"-folk på dessa event. Varför kommer inte utvecklarna själva?)

Jag hoppas på fler små events också, där mindre spelskapare visar upp sina spel under mindre shower, även i Sverige. Finns ju många spelföretag här OCH spelare, så förstår inte varför det finns så få spel-events här (om jag missat nåt uppenbart, säg gärna till ).

Ett mycket underskattat men grymt bra strategispel! Passar helt perfekt till Switch. Spelade det för ett par år sedan; låter som det är dags nu igen.

Och en Advanced Edition gratis, med så mycket innehåll! De stora företagen bör verkligen ta efter hur de små jobbar (och gör bättre spel med själ och hjärta)!

Skrivet av Gaara:

Alla spel försöker väl vara "beroende framkallande" så vi spelar o köper mer. Spel lyckas väl med blandande resultat där ^^

Att vara "beroendeframkallande" är väl nåt alla kreatörer vill deras kreationer ska vara, allt från spel till böcker, filmer, events, musik etc.

Å andra sidan, de som skapar spel som tar lång tid, t.ex. Elden Ring gör ju inte det för att man ska köpa många spel, utan mer att man ska gilla och spela just det spelet, länge

Den stora och viktiga skillnad är mellan spel som är "kompletta" när man köper dem via de som man kan (inte måste) köpa tillägg till de man nästan måste köpa tillägg/micro-tx/loot-lådor etc för att kunna spela (de flesta mobilspel).

De spel som är kompletta när man köper dem, tjänar ju egentligen inte mer medan man spelar. Oavsett om man spelar 5 eller 200 timmar så tjänar de lika mycket. Det är dessa spel jag verkligen vill spela och lägger mina pengar på. Dessa är antingen spel med bra och överraskande stories/gameplay, t.ex. Life is Strange, What Remains of Edith Finch; långa välgjorde spel som t.ex. Elden Ring eller spel som uppmuntrar till flera omspelningar för att förbättra och utmana sig själv på en svårare svårighetsgrad etc som t.ex. Doom Eternal.

Ett av de bästa spel jag någonsin spelat. Jag vet, inte mycket till gameplay, men historien och inlevelsen var bättre än många filmer och serier! Härlig miljö, underbar mix av berättande och spelande/utforskande, och så många känslor på en och samma gång Plus, de gameplay-avsnitt som fanns, var extremt snillrikt utformade och unika för varje mini-historia i spelet.
Bra att de gör det tillgängligt till nya generationer också !
Hoppas de även utannonserar nån sorts uppföljare, direkt-uppföljare eller en "spirituell", bara vi får något mer i samma stil !

Kanske lite Mario+Rabbids 2 nyheter, med ett snart release-datum ? Eller att Tunic kommer till Switch; vore också nice att ha med som bärbart i sommar.

Jag är mest sugen på dessa, av det som visades:
Tunic, Stray, Season: a letter to the future

Största frånvaron:
Half-life: Alyx (Ett av få VR-spel jag är sugen på)
Gods of War: Ragnarök och den eventuella re-maken av Last of Us (Dessa två är ju inga VR-spel, men är ju de tyngsta PS-franchiserna, så bör nämnas.) Någon som vet om det blir en till State of Play eller liknande i sommar, kanske med fler tyngre, icke-VR titlar? Kan ju vara att de spar på det tyngsta krutet till dess!

Detta ser mycket fint ut! Jag har inga problem med lite styltiga kontroller/gameplay, så länge historien är bra
Det finns helt klart för få spel som fokuserar på berättelsen, men det kommer några guldkorn ibland.

Jag gillade atmosfären och världen i Mutant Year Zero, fast tyvärr var gameplay lite styltigt. Hoppas de har lärt sig av all feedback från det spelet och även sneglat lite på Xcom och Phoenix Point som får ses som de två bästa inom denna genre (någonsin?).

Hoppas på Mario+Rabbids i år! Det förra var en galen och färgglad variant av Xcom, som fungerade perfekt på Switch, även i bärbart-läge.

Fast man har ju redan i deras gamla spel, iaf the i Dark Pictures Anthology kunnat spela om små delar och sedan fortsätta storyn därifrån igen. T.ex. om du spelar del 15, och du gör något "fel" val eller bara vill testa vad som händer om du gör på ett annat sätt, då kan man bara välja att ladda storyn från just innan del 15 och spela om därifrån, med ett nytt save game. Det är ett bra sätt att spara tid; så slipper man spela om alla tidigare 14 delar bara för att man vill testa något nytt i del 15.

Det första Until Dawn är fortfarande deras bästa; hoppas detta lever upp till det arvet. Spelen i Dark Pictures Anthology har blivit sämre och sämre tyvärr, så hoppas mycket på The Quarry!

Until Dawn spelade jag om helt och hållet tre gånger, för att försöka få olika slut, rädda fler, testa olika lösning osv, men det har jag inte orkat med de andra spelen, pga deras låga kvalitet.

Hade hellre sett en remake av t.ex. Oracle-spelen eller Minish Cap, i samma stil som remaken av Links Awakening. De spelen förtjänar mer uppmärksamhet, de har mycket bra pussel och roligt gameplay, så hoppas verkligen de återkommer på något sätt. Vad jag vet så har Nintendo inte lagt ut Gameboy-spel på Nintendo Switch Online än (rätta mig gärna!). Om de gör det, så har de en stor skattkista att ta ur, med många gamla guldkorn som säkert inte många spelat.

Skrivet av Joakim Bennet:

Spännande! Är så otroligt ambivalent när det gäller den här titeln. Kvalitén på storyn, anknytningen til originalen och npc:erna kommer att avgöra det för mig.

Samma här. Föregångarna är ju uppe bland de bästa CRPG någonsin, speciellt tvåan, så detta spel har mycket att leva upp till. Det var mycket av "atmosfären" som var grymt bra i föregångaren, med intrikata historier, mycket bra styrsystem (inklusive micro-management med paus osv, för den som vill styra i minsta detalj), bra karaktärer och tydliga/klara "regler" hur allt (t.ex. objekt) fungerar tillsammans och med andra stats osv (till skillnad från ett annat spel som kom nyligen ).

Håller tummar och tår att det kommer till konsol också.