Inlägg av aasecond

Inlägg som aasecond har skrivit i forumet
Sida 1

Har tyvärr tappat sugen ju mer jag sett och hört. För mycket GTA för min smak, och blev lite mer skraj nu när det står att det verkligen är mer GTA, mindre Witcher.

Jag hoppas på en häftig och djup historia, gärna med mycket Akira / Neuromancer-känsla.

Anywho, hoppas på det bästa. Ska inte säga nej innan jag spelat det!

Releasedatum och pris är en sak, viktigast iaf för mig är vilka spel som släpps vid releasen. Om inget häpnadsväckande kommer då så är det ingen anledning att köpa i år. Håller tummarna för iaf Demon's Souls släpps då, även gärna ett till, helt nytt spel i början av 2021 (Horizon 2, pliiiis! )

Nice! Gillar skarpt de tidigare Life is Strange och uppföljaren. Jag uppskattar det lugnade långsamma tempot; när 99% av alla andra spel har så mycket tempo så är det bra med att iaf 2-3 spel per år vägar ta det lugnt, låta spelaren gå långsamt fram.

Life is Strange och uppföljaren lämnade mycket mer känslor med mig än de flesta filmer och böcker gör. Hoppas på samma med detta spel.

Nu har ju inte nästa gen startat än, och de flesta ingångs-spel är ju inte de bästa som kommer under generationen. Säkrast är nog att avvakta minst 6 månader och se hur allt landar, med hårdvara och mjukvara/spel; då under våren nästa år så bör vi veta mer om många andra spel som kommer till PS5 och XSX. Hoppas på en lång generation, där utvecklarna kan satsa på och optimiera spel så långt det går. Om någon hade frågat mig ( ) så skulle dagens generation kunnat vara kvar flera år till. De som vill ha ultra-mega-grafik och fart, kan köpa PC-varianten, den som vill ha standard/soff-varianten (t.ex. jag) köper Xbox/PS-varianten av spelet.

Spel > > > > Teknik, och enligt mig så är dagens teknik så pass bra att utvecklarna knappast kommer på idéer som "Hmm, detta blir nog svårt med dagens generation, vi får vänta ett par generationer", om det inte gäller hur många hårstrån som kan fladdra samtidigt (väldigt låg prio enligt mig).

Skrivet av Vamp:

Den som inte ser att Microsoft sitter i förarsätet ser inte hela bilden. Konsoler har aldrig varit en kassako, utan en möjliggörare för att dra in pengar på annat håll. Microsoft har alltid haft betydligt fler kunder än Sony, men inte ekosystemet för att knyta ihop säcken. Med prenumerationstjänster har de äntligen den möjligheten och en enskild produkt att spela på blir mer eller mindre irrelevant. Xbox Series X ska inte bära speldivisionen på sina axlar. Den är ett alternativ för dem som helst spelar på det sättet.

Jag ser att den som har bäst exklusiva titlar sitter i förarsätet och hittills har jag inte sett många (enligt mig) intressant titlar som släpps snart till XboX, men desto fler som kommer till PS. Precis lika som denna generation, har MS den bästa tekniken, men saknar fortfarande topp-spelen. Men, jag hoppas de kommer; som sagt var, jag bryr mig inte om tekniken alls, vill bara ha spel med spelglädje, bra story, bra gameplay (ibland räcker en av dessa, eller varför inte en kombination). Good games for the win

Skrivet av Fulci:

Microsoft har den tekniskt bästa konsolen. Men verkar som de schabblar på mjukvarusidan och saknar riktigt bra lanseringstitlar.

Håller med!

Tyvärr så vinner ingen något på "bara" teknik. Du måste ha innehåll också. Även denna generation var Xbox One överlägsen gällande teknik och speciellt gränssnitt och användarvänlighet, men tyvärr uteblev (de exklusiva) topp-spelen. Cross-platform spelade jag på X, men topp-spelen denna gen har lätt varit övervikt på PS4 (jag gillar färgglada spel); även Nintendo lyckades bättre här, och de har ju inte tekniken på sin sida (förutom att man kan ta med sig konsolen överallt), men deras spel har så extremt hög "spelglädje" inbakat så man bryr sig knappt om att det inte är Ultra-mega-HD grafik med 60 FPS
Mer spel, mindre teknik!

Skojiga Mario-saker; mycket taggad på Super Mario 3D World med extra innehåll. Som några redan sagt så är det ett grymt bra spel, troligen det bästa 3D-Mario (dött lopp med Galaxy 2); och även fast jag spelade det på WiiU så har nog många missat det (och jag klarade aldrig av det; det var så väldans svårt de sista extra/bonus banorna).

Game & Watch! Yay!

Mario Kart på golvet, lär testas mest för att se hur det funkar.

Även samlingen är bra, har inte spelat Sunshine, tyckte det såg tråkigt ut när det kom, men blir att testa nu.

Ett par frågor:
- Var kan jag köpa / förhandsboka dessa drygripar? @FZ, ni brukar ha tips/länkar till inköpsställen, we need those links
- Varför har inte Nintendo en svensk klubb / "officiel affär", som så många andra länder, t.ex. Storbritannien, Belgien osv? Sverige är ju ett av de mest Nintendo-älskande länderna i världen och spelar väldigt mycket spel per invånare, men väldigt få officiella saker från Nintendo här? Why?? Det vore helt ok med en engelsk sida, fast som fungerar för oss som bor i Sverige. Någon som vet? @FZ? Andra Nintendo-fans, vet ni?

Till sist: lite tråkigt att det inte kommer något nytt Mario-spel dock (räknar inte Battle Royalen). Vill ha ett Super Mario 3D World 2, eller varför inte något helt nytt! Switchen är bra, fast det är för få "core-Nintendo" spel! Pliiis, vi vill ha mer Mario, Zelda, Metroid! De borde ha 6 utvecklingsteam som ständigt jobbar på dessa spel; ett som kör 2d-spel, ett som kör 3d-spel, då kan det iaf släppas ett nytt core-Nintendo spel varje år! Anyway, glad för dessa små Mario-guldklimpar iaf

Förhandsboka nåt utan att veta när det släpps eller ens priset? Låter skumt.
Och för att göra förhandsbokningen mer öppen, borde det finnas en sida som öppnas vid ett exakt tillfälle, så ALLA kan klicka in sig då. Nu verkar det som att de som hade "tur" att vara inloggad och såg detta meddelande först, blir de som kan förhandsboka... Tråkigt.
Bästa vore dock ett lott-system, där alla kan få en lott (kanske knutet till sitt PSN-konto eller liknande, ska dock inte kräva att man är PSN-prenumerant), och sedan drar de X antal vinnare som får förhandsboka.

Håller med alla andra; skumt lite som vi vet om de nya konsolerna, även fast release är bara några månader bort. Bryr mig inte mycket om hur de ser ut eller hur gränssnittet är; men vill gärna veta pris, när den släpps och viktigast: vilka spel kommer vid release (dvs exklusiva för den konsolen/konsol-generationen).

Verkar som PR-avdelningen på både MS och Sony har failat rejält i år. Så lite hype inför en ny konsol, två t.o.m....

Intressant! Ska kolla in den dokumentären!

Dock efter att ha läst kommentarerna här blir jag tveksam. Varför kan inte spelens historia dokumenteras och visas på ett bra och "seriöst" sätt? Är det för att det är ett underhållnings-media, då måste även allt runt omkring vara "underhållning"? Tror de inte att vi klarar av raka fakta?

Relaterad fråga: finns det någon riktig forskning / studier om spelens historia, på universitets/forskningsnivå? T.ex. artiklar, journaler, böcker med seriösa artiklar, som siktar på fakta?

Saknar valet "Båda"
Kommer troligen köpa PS5 först, sen XboxSX när den har några exklusiva.

Skrivet av Issue:

Vilket spel som är bäst är ju upp till var och en.
TLOU Remastered är bland de bästa jag spelat någonsin. Uppföljaren blev jag sjukt besviken på.
God of War var ett tekniskt mästerverk, men störde mig på strider å den jävla tjatiga ungen som var med.
Både jag å damen har försökt oss på Horizon: Zero Dawn.. men vi kan inte spela det.. det är något med det som gör det så otroligt ointressant.

Ska jag säga mitt så var det bästa exklusiva spelet denna generation Forza Horizon 4 för där har jag lagt fler timmar än i de andra exklusiva tillsammans. Då måste det ju vara det bästa. Så därför har MS bättre förstapartstitlar.

Men samtidigt är det där tjafset om vem som är bäst vara löjligt De särklass bästa spelen jag spelat denna generation kom från 3e parts studios och fanns på båda konsolerna.

Mina upplevelser är helt tvärtom. TLOU2, God of War, Horizon Zero Dawn, Detroit, Uncharted 4 är några av de bästa spelen denna generation (vissa någonsin). Men sen fanns det också multi-konsol guldkorn, såsom Doom, Doom Eternal, Control, Dark Souls 3.

För att gå ännu djupare på exklusiv kontra multi-konsol-spel, så verkar du aboslut bästa spelen vara exklusiva (räknar inte PC som extra platform i detta fall, bara PS, XB, Nintendo), t.ex. TLOU, God of War, Zelda Breath of the Wild, Forza etc. Tyvärr så har de bästa exklusiva saknats på Xbox, även fast de har den bästa platformen Hoppas på fler grymma exklusiva spel till Xbox nästa generation (och att Nintendo och Sony fortsätter pumpa ut fler grymma och ultra-topp-spel som de gjort under 20+ år).

Ser fram emot att se mer från Doom Eternal DLC!
Och många överraskningar

Hellre stilistiskt snyggt och atmosfärsiskt än högupplöst och livlöst.
Med det sagt, så är det självklart häftigt då spel uppnår både grym atmosfär, levande värld OCH hög upplösning.

Men som sagt, snyggt betyder absolut inte högupplöst för mig. Ett snyggt spel suger in mig i dess atmosfär, pga följsam stil, häftiga miljöer och häftigt uppbyggda "modeller" av personer, varelser, byggnader och världar.

Några snygga spel:
Journey
The Legend of Zelda: A Link to the Past
Horizon Zero Dawn
The Last of Us

Skrivet av EYEtriforce:

Är det bara jag som är lite orolig över den initiala försäljningen av detta spel till konsoler ? nextgen kommer typ samtidigt som Cyberpunk släpps men utan någon ordentligt nextgen patch. Så många som tänker köpa nextgen konsoler lär ju vänta på denna patch innan man köper spelet ? Jag hade tänkt text att Cyberpunk skulle bli det spelet som jag inviger PS5:an med men eftersom nextgen patchen inte är släppt då så känns det ju lite surt att inviga med ett spel som inte maxar PS5an...

Det är ju fortfarande månader kvar till release, och tills PS5 släpps, så det blir nog en nextgen-patch rätt så snart efter PS5 har släppts. De kommer ju garanterat villa casha in på alla som dig (och även mig, troligen) som vill uppleva det till "max" på next-gen

Skrivet av Freakon:

Jag provade det som kortast vid release för att sedan prova det igen ett par år efter. Upplevde inte att det tekniska var dåligt.

Antar att jag inte vae mottaglig för storyn som verkar vara storheten. Atmosfären var grym vill jag minnas.

Vilken version ska man ge sig på om man vill spela det idag, enligt dig?

Om du inte ser det som tekniskt dåligt, du fungerar nog vilken version som helst.
Då jag spelade igenom det, så var det back in the days, 2011 tror jag, på Xbox 360. Testade det även för ett halvår sedan på Xbox One; men som sagt var, jag upplevde det inte så bra (tekniskt) denna gång, mycket pga att man vant sig vid bättre kamerahantering osv. Har för mig att det ryckte mycket osv; blev nästan åksjuk

Slutsats: Om du är ok med hur det flyter / rör sig, så spela den version du kan. Är ett grymt bra spel med atomsfär och annorlunda story, fiender osv. Testa och låt oss veta vad du tycker

Bra att det finns svårghetsgrad; vissa kanske är platforms-mästare och kräver ultra-hard för att få en utmaning, men vissa kanske har lite andra möjligheter och kanske inte har lika snabba reflexer. Vissa har spelat 1000+ timmar Overwatch, Doom etc, och kanske måste köra på Ultra Nightmare för att få lite utmaning/puls.

Anywho, TLOU2 var grymt bra, ser fram emot att spela igen snart!! Jag vet att de sagt att inga DLC är planerade, men jag hoppas på det! En supergrym DLC vore under de 4-5 åren mellan TLOU och TLOU2, en annan intressant mellan-historia är

hur A och L kommer till Santa Barbara (kanske med en flipped-perspective också hur E kommer dit). Ser fram emot mer!!!

Skrivet av Mojo:

Måste verkligen ta mig igenom Control..
Det är ju kul. Riktigt schysst destruction.
Men blev väldigt trött på repetitiva strider och generiska fiender som respawnar hela tiden.

Jag har också samma invänding. Grymt bra spel, tekniskt och visuellt, och även grund-idén, men det blir för repetitivt till slut, men samma sorters strider och fiender; som ett typiskt FPS ibland...

Ja, förstår inte varför fienderna i denna tid och dag måste vara så repetitiva. Vissa nya spel har typ max 10 olika fiender. Fördubbla det antalet och ni gör spelarna en grym tjänst! Gör även random spawn-points för fiender, så mångdubblas omspelningsglädje också.

Skrivet av Freakon:

Har aldrig förstått storheten med Alan Wake, spelat max en timme och det var ointressant och tråkigt trots bra stämning.

Ändå är det ett av de spel man läst om mest i alla år, känns det som.

Ingen remaster eller remake till moderna konsoler (vad jag vet) trots detta.

Märkligt.

När spelade du det? Hoppas du spelade det när det kom ut eller max 5 år efteråt. Tyvärr var det tekniskt inget mästerverk. Jag har det som ett av de bästa och "mystiska" Xbox 360-spelen, men efter att spelat Xbox One + PS4 de senaste åren, så blir man nästan åksjuk av att spela gamla Alan Wake igen. Tyvärr, för det är ett grymt bra spel (förutom tekniskt), storyn är bra, annorlunda strider, häftiga miljöer, och gillade du Twin Peaks så dubbleras all glädje för alla underförstådda referenser och likheter

Älskade både Doom (2016) och Doom Eternal, både var bra på sitt sätt! Doom Eternal var extremt snabbt och man fick hög puls efter 10 sekunder Hopp och klättringsmomenten var så få och lätta, så dessa glömdes bort snabbt; var typ bara ett jag fastnade på och dog ett par liv.

De gamla Doom och Doom 2 från 90-talet är dock fortfarande i en klass för sig. Speciellt tvåan hade mer djupt "ont" mörker på vissa banor som de nya Doom-spelen inte riktigt hittat än; det kan vara så att om man visar upp för grymma saker nu för tiden, med dagens grafik skulle spelet kanske inte tas emot så väl av pressen/allmänheten.

Anywho, ser mycket fram emot denna och fler DLC! Mer Doom åt folket!

Jag hoppas på mer:
- Neuromancer och Blade Runner-vibbar
- intressanta interaktioner med invånare
- konstiga implantat, droger osv

Hoppas på mindre
- GTA-vibbar
- Bilkörande

Tror det kommer att bli kanonbra, om de kan leva upp till hälften av allt de lovat och teasat om

Sida 1