Inlägg av TheShadyShader

Inlägg som TheShadyShader har skrivit i forumet

Jag vill ha en nyckel!

Allt som (kan) rör(a) på sig ska vara trådlöst. Logitechs möss är såpass bra att det inte är någon skillnad mellan trådad och trådlös så det är en no-brainer. Headset är även det endast skillnad på ljudkvalité och med 2.4GHz så är skillnaden svår att märka mot trådad om man inte är audiofil. Bara tangentbordet, ratt, joystick osv som fortfarande är trådat, ser ingen poäng med det om de inte behöver flyttas hela tiden. Hade jag kunnat få min Valve Index trådlös också så hade det varit underbart men osäker på om det fungerar bra där.

Skrivet av Fulci:

Jag skulle låta ungarna leka med sina Kia Switch så spelar jag själv på min Bugatti Chiron PC.

Kraftfullast är alltid ett bättre alternativ än lägre kraftfull när det gäller spel. Varför kommer annars många konsolägare kommer uppgradera till PS5/Xbox System X om de kunde spela vidare på sina nuvarande mindre kraftfulla konsoler? Det enda som är vettigt att diskutera är priset. PC-spelare betalar för sin extra kraft. Konsolägare är nöjda med den mindre kraften till ett lägre pris.

Precis. Du förstår.

Xbox/PS är baserade på samma hårdvara som en vanlig PC... x86. Skillnaderna är prestanda, OS, pris, möjligheter och exklusiva spel.
Xbox/PS hade lika väl kunnat köra en version av Windows 10 och på så sätt vara en PC med skillnaden att man inte kan välja hårdvaran...

Är man nöjd med sin konsol så är man det. Är man inte det så har man säkert en PC och är nöjd med den. Vart är problemet?

För övrigt så gillade jag serien starkt, höjdpunkten var otippat (för min egen del) Henry som Geralt. Största fördelen är väl att han är en gamer och har spelat spelen och senare även läst böckerna.

Skrivet av Mikaelh:

Jag köpte LG 34GK950F. Rekommenderar den starkt. Fantastisk gaming-skärm!

Jag har samma, var supernöjd med min gamla Samsung CF791 men den här är verkligen i en helt annan klass. Värd varenda krona, detsamma kan inte sägas om 2080 Ti:t dock... Hoppas på 100FPS i alla fall på någorlunda vettig grafik.

Skrivet av TheJudge:

Tror du ska kolla över din burk. Värkar vara problem som fan med den hehe.folk som har sämre burkar får högre fps än du och bättre temps.

Jo, skulle tro att prestandabiten har med processorn att göra - AMD är ju sämre i spel än Intel. Temperaturerna däremot är helt åt skogen i just Apex. Antar att det inte är omöjligt att CAM visar felaktiga temperaturer men har aldrig haft något problem med det förr.

Skrivet av MrJibblies:

Apex Legends fungerar inte alls på min dator!
7700k , 1080ti, 16gb ram.

Det krashar helt random, närsom i matcherna.. o det enda jag kan se i efterhand, i msi afterburner, som händer är "commit charge mb" hoppar upp från 12k till 16k precis vid krashen.. alla andra värden som clocks o temps o power ligger på stabila nivåer.

Ingen aning om hur jag ska lösa detta.. synd för det är ett kul spel när det väl fungerar..

Det är inte så att du har senaste nVidia-drivrutinerna? Hört från många att de kraschar hela tiden på grund av dem och att det räcker att nedgradera drivrutinerna ett snäpp eller två. Jag kör med 417.71 och har aldrig kraschat; peppar peppar...

2700X vattenkylt
1080 Ti vattenkylt
16GB DDR4 3200MHz
970 Evo 500GB
3440x1440 100Hz

Tycker det är otroligt dåligt optimerat faktiskt med tanke på hur dålig grafiken ändå är för en modern titel. Med maxad grafik ligger jag runt 60-70FPS, sänker jag grafiken till mer eller mindre allt på lägsta men samma upplösning så hamnar jag på 75-85FPS. Känns sådär när Battlefield V flyter på hur bra som helst (minimum 100FPS) bara jag sänker någon inställning från max. Kör med dynamisk upplösning och får mer eller mindre 95-100FPS hela tiden nu men det är inte okej någonstans att behöva sänka upplösningen för att uppnå 100FPS med ett 1080 Ti. Något annat jag har märkt är att både processor och grafikkort blir riktigt varma (CPU går upp till runt 70, GPU 80) - normala temperaturer är 55-60 för CPU och 60-65 för GPU annars vid max load. Mysko.

Med det sagt så tycker jag att spelet i sig är riktigt bra.

Skrivet av SenseMaker:

"föräldrarna har ansvar" skrev nån. Den kommentaren ignoreras, eftersom det oftast är vuxna män som håller på. Finns inga "föräldrar" till en 28 årig douchebro som förnedrar tjejer i CS.. Som exempel.

Det spelar ingen roll vilken ålder personen är i vid tillfället. Dina föräldrar har ansvaret för att uppfostra dig.
För att på lång sikt förbättra situationen måste föräldrar ta sitt ansvar och göra det också.

Jag menar alltså inte att någon som är 18+ år gammal ska bli uppringd av sin mamma och bli utskälld, utan att barn ska få en ordentlig uppfostran från början och lära sig att respektera andra människor... Något som uppenbarligen inte ens finns på kartan att lära ut för vissa föräldrar.

Det anser i alla fall jag vara det största problemet - uppfostran.

Ansvaret ligger hos föräldrarna.

Skrivet av Priapsi:

@Dreijer: Och MMO står för?

På vilket sätt är Destiny massivt tycker du?
Det har inte tusentals spelare på samma server som kan interagera samtidigt, och det finns heller ingen bestående spelvärld. Två av de mest grundläggande kraven för ett MMO.

Du kanske tycker att motorcyklar är bilar också då? Båda har ju en motor...

Skrivet av Priapsi:

@Araxes: Jaså? Är det många spelare som lirar samtidigt? Måste du vara online för att lira med andra? Händer det att du gör saker tillsammans med andra?

Det är inte ett MMO.

Rekommenderar Philips Fidelio X2 för de som gillar öppna lurar, otroligt sköna och med ljud som slår vilket "gaming"-headset som helst. Annars finns det ju Beyerdynamic, AKG, AT, Sennheiser m.fl. som gör riktigt fina hi-fi hörlurar. Bra mikrofoner finns det ju som tidigare sagt för runt 1000kr. Använder själv Röde NT-USB. Vill man ändå ha ett headset så kan man ju använda sig utav V-Moda BoomPro t.ex.

Virtuellt surround är en smaksak, köp hellre ett par ordentliga hörlurar och ett ljudkort som ger dig virtuellt surround om man nu vill ha det. I vissa spel blir det katastrof med virtuellt surround och i andra kan det fungera helt okej. Stereo har alltid fungerat bäst för mig.

Haha, hade inte förvånat mig om de hade försökt stämma er också med den felskrivningen.

Det finns GitHub, @KyleSpearrin, @bitwarden_app och även en misslyckad kickstarter om man är ute efter mer information. Jag kommer alltid att lita mer på öppen källkod än vad jag litar på stora företag som i princip kan göra precis vad som helst med din information utan att du vet om det. De konton som man anser är riktigt viktiga ska man alltid låsa bakom tvåstegsverifiering om det går.

LastPass har blivit hackat och har använt osäker kod för att möjliggöra funktioner som auto login (som ledde till att "smarta" webbsidor kunde fiska lösenord). bitwarden kommer att få funktioner senare som kommer att kosta pengar (bland annat möjligheten att slänga upp serverdelen lokalt; mycket säkrare), om det blir en engångskostnad eller månadsvis/årsvis vet jag inte - men de funktioner som finns idag SKA vara fortsatt gratis. Jag använde tidigare Dashlane eftersom det gick att köra det offline gratis (säkrare) men det blev snabbt väldigt jobbigt att hålla enheterna synkroniserade och jag vägrar att betala månadsvis/årsvis för något så simpelt som synkronisering mellan enheter.

Jag kan rekommendera bitwarden, gratis och open source.

Har du provat att lägga det på någon annan hårddisk? Känns som att det måste vara något sådant.

Det ser bättre ut på min dator, jag har till och med 3D-grafik!

Skrivet av Zer0cooL:

Ni skriver som att alla skulle känna till vem denna Ueda är. Så är verkligen inte fallet.

Är inte det den där killen som var rädd att The Last Guardian aldrig skulle släppas?

Jag kan rekommendera DXRacer Iron, bästa stolen jag har haft.

Skrivet av SebastianV:

Jag välkomnar alla 980 Ti'are (Mig inkluderat) som läser detta och har köpt ett kort för dubbelt mot vad nästa 490X kort kommer kosta och prestera.

Det hade ju varit perfekt, då sänks 980 Ti i värde något enormt och så kan man köra SLI billigt.