Inlägg av Ichinin

Inlägg som Ichinin har skrivit i forumet

Packar om en film med FFMPEG som annars gör att VLCPlayer krashar. Vet inte varför, men den bara krashar på en viss punkt i videon. Har editerat filmen tidigare och exporterat den från Vegas så det kan vara orsaken.

Skrivet av Yatagarasu:

Basbyggandet får gärna komma med mer frihet, låt mig placera byggnader eller försvarslinjer där jag själv önskar (inom en specifierad zon möjligen).

Problemet med frihet och basbyggande om vi jämför med ProjectZomboid så när du byggt upp en bas som är hyfsad och isolerar dig från zombies så hamnar du i en sorts StarDew Valley där du springer runt och vattnar dina grödor och spikar ihop möbler och totalt glömmer bort att utanför väggarna så pågår en zombie apokalyps, dvs. om du inte känner att du behöver ta en sväng med din pickup truck och hämta hem mer spikar, gödsel, trädgårdsmöbler eller Dr Pepper.

Nu lägger de till djur i Build 42 för Zomboid och det gör endgame ännu mer till ett icke-zombie spel, speciellt när NPCs kommer tillbaka i Build 43. Jag klagar egentligen inte, målet är att kunna återgå till en civilisation förr eller senare, men det tar bort fokuset från Zombie delen, ungefär som basbyggandet i Fallout 4 gjorde om spelet från ett skjuta spel till ett leta resurser spel där raiders och supermutants bara var i vägen för resurs samlandet.

Kul! Tokspelade ettan + litegrann av den där stads expansionen. Faktum är att jag helt enkelt glömt bort att SoD2 fanns. Verkar som om de fortsatt med samma koncept. Basbyggandet var lite sådär i ettan, fanns bara färdiga slots som du kunde ploppa ner diverse amenities i.

Det jag kommer ihåg mest var att du kunde öppna bildörren och smacka till zombies som Talahasse gjorde i Zombieland

Skrivet av Ender:

Ligger någonstans mellan irritation och bojkott, men det är väldigt beroende på vilket spel det gäller. Windows skulle jag gärna bojkotta nu när man mer och mer blir påtvingad MS-konto för att använda det...ifall det fanns något vettigt alternativ (nej, jag kan inte Linux, och får känslan av att det är för mycket att lära och strula med för att kunna spela normalt).
Avskyr alla jäkla medlemskap, konton, inloggningar och lösenordshantering som kommit att bli vardag i samhället idag, och avstår ifrån så mycket jag bara kan.
"Skapa ett konto hos oss så vi kan kartlägga dig", men dra åt...

Det går att installera Windows 11 utan MS konto. Lite krångligt, men det går. Har satt upp en VM med Windows 11 utan krav på online konto mest för att testa kod där.

Det har ingenting med konspirationer eller privacy att göra alls, det är bara satans fucking irriterande.

Beror på mycket vilket spel det är. Är det något jag väntat på länge och bara VILL ha så suckar jag och reggar. Annars blir det Steam Refund direkt!

Hatar spel där det krävs mer än en inloggning (Steam, sen får det vara), därför är alla UBI soft spel bojkottade då de brukar komma med regg för offline spelande. Helt sjukt.

Långt från alla vill ha "socialt" spelande och det ska vara optional.

Skrivet av Mortac:

Även väldigt förvirrande rubriksättning när man skriver "svenskutvecklade planet" följt av ett amerikanskt plan.

https://heatblur.se/home/

Och de har lagt till multithreading på senare. Har inte prövat sen dess, men att spela lokal multiplayer på min hyfsade spelburk var omöjligt och gav FPS som en powerpoint presentation, borde funka bättre nu.

Lite om Build 42:

Har börjat göra lite moddar till PZ. Inväntar egentligen Build 42 som ska göra om massor i spelet, men lär mig lite om objekten och funktionerna i LuaScript/Java.

https://steamcommunity.com/profiles/76561198032267380/myworks...

Skrivet av PeTTs0n:

Med andra ord: du missar/förstår inte poängen. Om du inte påverkas förstår jag inte heller riktigt varför du deltar i diskussionen, men med tanke på att förstainlägget i tråden fått ganska många tummar upp så är det nog en och annan som faktiskt påverkas och stör sig på det, även om just du inte gör det. Helt okej att inte påverkas av ett problem/en aspekt, men det betyder inte att det/den inte finns.

Jag fattar bara inte varför ni ens tittar på objektet. En storm i en kaffekopp. FZ kan lika bra ta bort CSS elementet.

Skrivet av Sur Apan:

Känns som du missat poängen med tråden. Enkel och överskådlig från startsidan inte att det är omöjligt att hitta trådar vilket det inte är.

Inte alls. Jag tycker att sidopanelen är alldeles för liten för att få översikt på vilka inlägg som har skett och ignorerar den helt.

Den här diskussionen känns därför för mig meningslös, och att välja ut vilka inlägg som ska synas eller ej i CSS elementet som är knappt större än ett frimärke känns bara konstigt.

Ni vet om att man kan gå in och titta på Aktiva trådar istället? Då visas mer än bara de 10 senaste.
https://www.fz.se/forum/aktiva

Vem fan bryr sig om vad Turkiet tycker? Det var en utvandrad Turk som satte upp den första Kebaberian i TYSKLAND och där sattes standarden för hur en Europeisk Kebab ska se ut. Och som har nämnts, Turkiet är inte med i EU så dubbelt "who gives a fuck what they think?" där.

Nice med tomma delar för shipbuilding. Har haft en del problem med auto-möbleringen i mina skepp som förhindrat mig att gå in i vissa delar.

Såg om 2 filmer:

Sleepy Hollow. Det enda som lyfter filmen är Christopher Walken, som inte säger så mycket i filmen, utan rider mest runt och skriker.

Van Helsing. Håller fortfarande en okej kvalitet.

Skrivet av YmerXE:

ska hämta nycklar till ens nya lägenhet snart, så just nu funderar jag på hur man bäst kan placera allt :).
någon som har tips på hur man bäst bör placera sina möbler för att minimera ljud från grannen och en själv, sovrummet tänker jag ens två byråer mot väggen. tvn i vardagsrummet är dock lite svårt att placera, det ska vara på en bra plats, men inte så att jag riskerar att störa grannarna.

Så länge som du inte håller på att dra runt möblerna och sätter filttassar under dem så spelar det ingen roll.

Folk som inte klarar av att låta möblerna stå stilla efter att de flyttat in, speciellt på natten, de ska bo i ett hål i marken.

Skrivet av lonian:

I så fall hade jag bett AI:n att skapa "Best game in the world" och se vad den kom fram till.

*Tittar upp från Project Zomboid*. -"Jag är redan där".

Futurama, känner mig gammal när jag ser vilket år säsongerna släpptes, känns som igår.

Skrivet av ZF:

Även det kan i och för sig ogiltigtförklaras. Men det hänger såklart på hur avtalet gjorde och om det är rimligt eller ens giltigt. Att bråka med företag är dock något de flesta helst undviker, så exemplen är det såklart därefter glest mellan.

Allt beror på omständigheterna, om du t.ex. arbetat i 3 månader och inte fått betalt så kan det du har producerat tillfalla dig. Båda sidorna ska uppfylla anställningsavtalet, ensidiga kontrakt skapade av sociopater som tror att de ska kunna nyttja folk som gratis arbetskraft liknande rent slaveri är inte tillåtet.

Skrivet av Piigge:

Skulle gärna vilja se detta i EU, har haft flera jobb som varit under non-compete och man ansvarat för hela den tekniska komponenten på någon lösning, enda som stoppat en från att gå någon annanstans och ta det i mål snabbare var non-compete.

Låter mer som en vanlig klausum som förbjuder att ta med deras IP och bygga vidare på den. Det är inte anti-compete utan skydd för företagshemligheter. Det finns också i Sverige. Anti compete går implicit ut på att du inte får starta eget och konkurrera med kunderna. Men du får aldrig ta IP eller kunder med dig om du startar eget.

Skrivet av Trycket:

Nja jag tycker samtidigt att det är lite problematiskt och det har ändå funnits lite logik i non-compete klausulerna. Om ett företag spenderat miljarder på att utveckla något, och en person väljer att ta och i princip kopiera konceptet, är ju inte det helt schysst.
Någon har ju ändå betalat din lön, utrustning, medarbetare och annat för att utveckla den komponenten, idén osv. Det är en stor del av driva företag att få den möjligheten, tiden och energin.

Syftet man vill främja är ju att man ska få konkurrera och göra sitt eget, inte stjäla idéer. Även om patent ska skydda är idéer inte patenterbara.

Nej, handlar om konkurrens, du får ALDRIG ta med dig IP eller kunder om du går och startar eget. Du får däremot skriva en ny, liknande produkt från scratch och konkurrera med den, men om du kopierar en byte kod från källkoden så begår du ett brott - allt måste vara clean.

Patent skyddar aldrig ideer, och speciellt inte mjukvara i Europa. Mjukvarupatent är rent skadliga och håller tillbaka utveckling. De enda de används till för är att krossa startups och som krigsmedel när A stämmer B som stämmer tillbaka A.

Skrivet av lajklajk:

Finns inte det här i Sverige ? Väldigt vanligt med konkurrensklauseler, iaf inom IT

De ska inte finnas, sist jag såg ett sånt var på 90 talet, och det var VÄLDIGT tveksamt om det var legitimt eller ej redan då. Du får inte skapa genereriska klausuler som förbjuder folk att ta arbete.

Skrivet av Sarato:

Jag kollade och det finns men bara om du sysslat med företagshemligheter eller om du är någon slags specialist som kan röja information till konkurrenter. Då kan det finnas klausuler som sträcker sig upp till ett par år.

Där handlar det om företagshemligheter, inte konkurrens, dvs. möjligheter att ta ett nytt jobb och slippa svälta. Se det här inlägget för mer info.

Skrivet av phi:

Jag sitter med en konkurrensklausul om att inte ta med mig min kundstock till en konkurrent i ett år.

Åter igen, företagshemligheter. Om inte kunden IMPLICIT säger att de ska göra sig av med din nuvarandr arbetsgivare och vill istället köpa tjänster av dig, och efter att du startat eget så kontaktar DE DIG och inte tvärsom så är det inte ett problem. Du får däremot inte sno med dig kunder om du lämnar och kör eget.