Inlägg av FZGurka

Inlägg som FZGurka har skrivit i forumet

Jag älskade System Shock, men hur bra håller det nu för tiden? Osäker på om det är värt risken att förstöra sina minnen av spelet genom att spela remkaen.

Skrivet av Iceman88:

Kostnadsökning i dollar beror ju på inflation och allmänna löneökningar.
Möjligtvis är kunderna fler, men spel har absolut blivit större och mer komplicerade att göra.
(ex. Diablo 1 jämfört med 4)
Diablo 1 är otroligt mer generiskt med små banor, som ser likadana ut.)
Ännu bättre exempel är Soul Reaver otroligt imponerande spel där en del av nivåerna var i princip inverted grafiskt mer eller mindre 2 in 1 utan något större jobb

Vill bara nämna att inflationen har väldigt lite med svenska kronans värde att göra. Jag är ingen expert, men jag har varit intresserad av valutahandel länge. En så liten valuta som Svenska kronan påverkas väldigt mycket av valutahandel. En utmärkt artikel från DN försöker förklara varför kronans värde sjunkit.

Citat:

En stor del av handeln med svenska kronor är rent finansiell. Det gör valutans värde helt beroende av hur finansmarknaderna använder den.
...
Under förra året var den svenska kronan världens elfte mest handlade valuta. Men volymerna är relativt små.

– Då kan kortsiktiga spekulativa flöden från utlandet få en stor effekt. Vem som väljer att lägga en order, och när, får stora konsekvenser. Det vi ser nu är effekterna av ett fåtal aktörer som agerar opportunistiskt, säger Kristin Magnusson Bernard.

https://www.dn.se/ekonomi/sa-blev-kronan-en-liten-skitvaluta-...

Trodde inte jag hade så bra koll på Tolkien, hmm vet inte om jag ska vara stolt.

Wow, jag visste inte att Starfield släpps på Game pass från dag 1. Då kan det ju vara värt att testa det på release day.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Du tänker lite som Battle chess? Eller schackspelet de har i Star Wars? Det hade varit riktigt coolt! Jag tänker det finns mycket att göra i strategidelen vad gällande VR. Ta ett spel som CIV tex, om du nu styr en nation från ovan. Varför inte helt bara gå all in då i VR? Flyga över världen och peta och flytta saker med händerna. Eller ett spel som XCOM, när du ändå spelar commander kan ju alla uppdrag utspelas från "The War Room" där du ser spelplanen och soldaterna i miniatyrform på planeringsbordet inne i spelet. Sen ger order genom att peka, går ju till och med lägga in röstkommandon.

Varför inte klassikern Populus, där du ändrar i världen som en gud.

My Little Army kommer inte i år:

Citat från utvecklare för ett par veckor sedan:
"Probably 2020 but we're still far from giving a more accurate date."

Windows 2000 var inte riktat till hemanvändare.

Skrivet av Ariath:

Inhandlat level 50 på stört. Mitt bidrag till att e-sporten kan ge större vinster till spelarna.

Precis, ju större prispott, desto större uppmärksamhet bland de människor som inte har förstått att eSport börjar bli stort.

25 % direkt till prispotten tycker jag inte är girigt. Snarare tvärt om. Är det 14 lag som förra året, betyder det 84 personer som de ska fixa flygbiljetter och hotellrum med all inclusive. Plus mängder med personal runt omkring.

(Räknar med 6 personer i varje lag, 5 spelare och en coach).

Skrivet av Prixm:

Jag har "följt" och även varit delaktig i e-sport sedan 2005. Jag älskar det, jag är ett stort fotbollsfan på det också. Så jag får det bästa av två världar.

FIFA esport? https://fifaesport.net/

Finns redan ute till iPhone, laddade precis hem det, 55MB. Det verkar som man kan köpa vapen för riktiga pengar. Pay2Win?

Omsättning på 11,6 Miljarder != vinst

Så förlusten är än så länge mycket större än investeringen. Men de har väl räknat med att ta hem detta på en 5-10årsperiod. Inte ett år.

Såg flera saker som jag skulle vilja ha. Jag blir glatt överraskad om det klättrar högre än 8,5 miljoner.

Skrivet av abominable:

Kan nog funka bra med många "rightclick-heroes" men targeted spells blir ju ett helvete. Lycka till o lira t.ex. Invoker eller Pudge med handkontroll

Bra analys Abominable.

Det finns väldigt många skills som man väljer target med också. Om det blir någon slags "auto aim" så kan vissa hjältar bli obalanserade.

Jag är skeptisk till att det fungerar bra i Dota 2. Däremot finns det många andra spel på Steam som kontrollen säkert fungerar bra på.

Skrivet av marcus8958:
Skrivet av Tokimba:
Skrivet av marcus8958:

Spela fps med styrspak är inget vidare. Att spela fps med en touchpad tar nog priset.

Blir nog kramp om man måste smeka plattan så många gånger för att göra något så enkelt som att vända sig om.

Kramp av att röra sina tummar? Som gitarrist kan jag försäkra dig om att man inte får kramp trots en herrans massa rörelser under väldigt långa sessioner, så oroa dig inte.

Då är du den första gitarristen som inte använder handleden alls för att spela samt positionerar din hand så din tumme kan stryka över strängarna från vänster till höger och inte upp och ner.

Skrivet av Ahris:
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av FZGurka:

Det jag finner intressant med kontrollen är att man borde slippa en liten fördröjning jämfört med traditionella gamepads.

Vadå fördröjning? Jo, om man styr med styrspak på en gamepad och ska ändra riktning från vänster till höger, så för man spaken från vänster, till mitten, sedan till höger. Visst, det tar kanske 1/5 sekund, men ändå.

Med denna kontroll så borde man kunna ändra riktning direkt.

Nej eftersom det är en touchpad. Du drar smeker med fingret för att vända på dig. Därför måste du svepa över plattan många gånger för att vända riktning.
Som du ser i videon gör han stora rörelser för att vända sig vilket i sin tur leder till rejält ökad fördröjning i jämförelse med spakar.

Det beror ju på vilken känslighet man har ställt in, precis som med en mus. Jag tror nog att med lite övning kan man få ganska bra precision i fingret utan att ha så låg känslighet att man måste dra flera ggr över plattan för att vända sig.

Det är som med allt annat. Du kan vänja dig med styrningen och bli bra på det. Men du kommer aldrig bli lika bra som någon med styrspakar eller mus och tangentbord.

Jag är obotlig optimist tills jag provat!

Jag tänker inte på FPS, för det spelar jag aldrig på konsol. Mer plattformsspel eller liknande.

Det jag finner intressant med kontrollen är att man borde slippa en liten fördröjning jämfört med traditionella gamepads.

Vadå fördröjning? Jo, om man styr med styrspak på en gamepad och ska ändra riktning från vänster till höger, så för man spaken från vänster, till mitten, sedan till höger. Visst, det tar kanske 1/5 sekund, men ändå.

Med denna kontroll så borde man kunna ändra riktning direkt.

Skrivet av Johan Olander:
Skrivet av Ivamos:

ett skämt......3890 kr för en konsol som knappt har några exklusiva spel. lägger hellre 600 kr till o får xbox1 som har mycket bättre spel ...forza5..titan fall..dead rising 3...o ja listan är lång.
men o andra sidan så är det ni som köper den som blir luurade inte jag

Äsch, då är det ju bara att gå till närmaste spelbutik och byta in spelen mot något annat kul.

Haha Johan. Det där var nästan ett slag under bältet

Plants vs Zombies 2 blommar i juli – blir free-to-play

Neeej, inte free to play

Dejavu på ljudbilden. Flera ljud lät identiska, som t.ex. när översiktsbilden kom upp.