Inlägg av spritarn

Inlägg som spritarn har skrivit i forumet

Är det på svenska?

Skrivet av NaxoS:
Skrivet av Rakoon:

Varför köper folk fortfarande spel från origin och steam? Det borde vara olagligt att ha priser som dom.

edit: fz har värdelös kommentarfunktion.

Ja sen kan jag inte förstå hur FAN man vill ha "sina" spel låsta till ett konto?

Kommer ihåg när CS 1.5 blev 1.6 och man var tvungen och ha Steam för att spela. Hatat Steam sedan den dagen och kommer alltid hata skiten tills man faktiskt äger och har kontroll över sina spel.

Det kommer du aldrig få igen. Du får tillgång till en licens och mer än så kommer du aldrig få

Planetside 2 ska PS4-betatestas i år

Skönt att dom är ärliga under processen åtminstone. Det är vad spelbranschen saknar, ärlighet från utvecklarna.

Kan man inte leverera 1080p 60fps, berätta det och berätta varför. Vi som läser nyheter likt denna begriper ju ändå vad det handlar om, även om man kallar det "vi har bestämt oss för att låsa uppdateringen till cinematiska 30fps för en överlägsen upplevelse och använder oss av vår nyuppfunna teknik Super-Frost-Bite-Processor-Mothermodem-Blast-Radius-Extreme (SFBPMMBREv2,6) för att åstadkomma detta"

Skrivet av DrAg00nEn:
Skrivet av Notumforce:

Räcker med att ändra dessa saker så är saken biff imo

1. ww2 miljö
2. Ta bort nya aw rörelserna blir ju fel o ha dom med
3. rekyler på vapnena
4. Omaha beach !!!

FTFY

WW2 är ett urvattnat tema pga första halvan av 2000-talet, förutom en vinkling av konflikten.

Låt oss spela kampanjen som tysk soldat. Invasionen av Polen, förnedringen av Frankrike, luftstrider ovanför England, luftlandsättning på Kreta, stridsvagnsstrider i nordafrika och Kursk, hus-till-hus till Stalingrad, Warzawa och Berlin, försvara Karelen som finsk soldat etcetc.

Perspektivet axelmakterna har så vitt jag vet inte utnyuttjats av större spelstudior och är på många sätt mer intressant. Det finns åtminstone ett tiotal AAA-spel ur amerikansk synvinkel och de deltog på de europeiska slagfälten i mindre än ett år av 6.

Company of Heroes är mig veterligen bland de enda större spel där man kan axla den tyska sidan i konflikten och det är fantastiskt. DLC med deras allierade i Finland, Ungern, Rumänien, Italien och kroatiska antipartisaner. Fullblåst expansion i stillahavetkonflikten

Skrivet av gamer_:

Paradox Grand Strategy Collection kostar 8,4€. Innehåller EU4, HoI 3, Victoria 2 och CK2.

Hur komplett är spelen utan all DLC? Om man spelar dem utan DLC kommer man märka att något saknas? Har inget av spelen i paketet.

Jag har 75timmar i EU4 och har senaste ~10 känt att jag skulle vilja ha DLC, främst det som berör kolonierna. Känns som att jag har "spelat ut" europeiska nationer som Sverige, Danmark, Naples m.fl. Nu är jag sugen på Portugal och kolonierna men när jag vet att det finns koloni-dlc så känns vanilla ganska ljummet.

Skulle önskat det fanns dlc som gjorde religionen större och viktigare också

Skrivet av Puscifer:

Vad hände med 1080p och 60 FPS till PS4?
http://i.imgur.com/L4UjSzo.jpg

Det börjar nästan bli lite plågsamt att läsa om alla förändringar varje gång man får höra någonting om spelet. Om jag inte vetat bättre själv hade jag vägrat trott på att detta är två klipp från samma spel:
http://cdn2-www.craveonline.com/assets/uploads/2014/03/iboqqH...

Ingen från Ubisoft lovade någonsin 1080p och 60fps. Din bild är från Sonys hemsida.

Skrivet av DeathRow:
Skrivet av legendofkarl:

Jag förundras över att det faktiskt fanns de som trodde detta skulle bli något.

Det hade mycket väl kunnat bli något om de hade gett den lite mer kraft. Dagens mobiltelefoner har högre prestanda än Ouya.

Vad kunde det blivit? En ps2-emulator istället för snes?

Nädu det här var kört från första början. Kanske hade fungerat på utvecklingsmarknader

Jag uppskattar att ni nämner Windows Phone i såna här sammanhang. Sett att ni ignorerat det tidigare.

Fler starka aktörer är bra för alla! Även om ni bara använder android eller iphones så bör man så gott man kan hjälpa WP att växa. Hellre tre företag med 33% av marknaden var än ett med 90% och resten får slåss om smulorna.

Finns det till WP8?

Finns på Windows Phone 8 också.

Skrivet av Pretorian24:

Störande att FZ´s YT-spelare alltid är så liten. Det gör att jag ALDRIG tittar på filmer på FZ´s webb utan går ALLTID vidare till originalet så man får riktig bild.

Varför inte starta filmen hos FZ och sen fullscreena under filmsnutten på ett par minuter, för att sedan gå tillbaka till den lilla rutan igen när du är färdig?

Knappast som att man kan få en rättvisande 1080p-bild av spelet oavsett rutstorlek.

Är det någon som vet om det går att spela singleplayer i mp-läge med botar så som det gick i alla BF fram tills nu på slutet?

En OK kampanj + botläge är vad som behövs tror jag

Skrivet av Javas:
Skrivet av spritarn:
Skrivet av Javas:
Skrivet av Athaleos:

Håller med PC Gamer i deras recension av spelet, riktigt otrevlig amerikansk propaganda där det är OK att döda en Guantánamo-fånge men inte OK att döda en amerikansk vakthund på samma bana.

Edit: Mitt inlägg rör givetvis Splinter Cell, inte Rayman.

Inte för att bli politisk över ett spel, men är den här Guantanamo-fången 100% bevisad terrorist? I så fall tänker jag inte fälla några virtuella speltårar

Vad är en terrorist?

Nelson Mandela använde våld och mord som medel i sin kamp, inte helt olik en viss Bin Laden.

Say whaaaat?

"År 1962 blev Mandela ledare för ANC:s beväpnade gren Umkhonto we Sizwe, som han var medgrundare till. Mandela koordinerade en sabotagekampanj mot militära och statliga mål, och planerade att föra ett gerillakrig om sabotaget inte lyckades få apartheidpolitiken att upphöra."

"Mandela besökte även flera afrikanska länder och samlade in pengar för att finansiera kampen mot apartheidregimen och organiserade paramilitär träning."

"Han förklarade att ANC använt fredliga medel fram till massakern vid Sharpeville. Den händelsen, tillsammans med en folkomröstning som skapade republiken Sydafrika och förklarandet av undantagstillstånd och förbudet av ANC, gjorde det klart för honom att det enda sättet att göra motstånd var genom att genomföra sabotageattacker"

"Under sin tid i fängelse lyckades Mandela hålla kontakt med ANC, som publicerade ett uttalande om Mandela den 10 juni 1980, där det bland annat stod:
Förena! Mobilisera! Fortsätt kampen! Mellan städet av en förenad massaktion och hammaren som är den väpnade kampen kommer vi att krossa apartheid! "

Allt ifrån wikipedia. Oavsett vad man tyckte om det slutgiltiga målet med aktionerna så var han i allt väsentligt vad vi idag kallar en terroristledare.

Begreppet är väldigt flytande och beror 1. på hur bra terrorismen lyckas och 2. vem som utsätts för terrorismen.

Lyckas man kallas man ofta för en frihetshjälte, och i synnerhet om dom man utsatte för terrorn försvinner/inte har möjlighet att uttala sig

Skrivet av Javas:
Skrivet av Athaleos:

Håller med PC Gamer i deras recension av spelet, riktigt otrevlig amerikansk propaganda där det är OK att döda en Guantánamo-fånge men inte OK att döda en amerikansk vakthund på samma bana.

Edit: Mitt inlägg rör givetvis Splinter Cell, inte Rayman.

Inte för att bli politisk över ett spel, men är den här Guantanamo-fången 100% bevisad terrorist? I så fall tänker jag inte fälla några virtuella speltårar

Vad är en terrorist?

Nelson Mandela använde våld och mord som medel i sin kamp, inte helt olik en viss Bin Laden.

Skrivet av Athaleos:

Håller med PC Gamer i deras recension av spelet, riktigt otrevlig amerikansk propaganda där det är OK att döda en Guantánamo-fånge men inte OK att döda en amerikansk vakthund på samma bana.

Edit: Mitt inlägg rör givetvis Splinter Cell, inte Rayman.

Haha ja jag testade det nya Splinter Cell och kände direkt att jag sympatiserade direkt med dom "onda" och hade halvsvårt att förstå varför jag skulle försöka stoppa dem.

Skrivet av Lasrod:

Jag är väldigt skeptisk till att kontrollern skulle vara lika bra som tangentbord + mus i exempelvis FPS spel. Däremot kan säkert kontrollern vara bättre än dagens lösningar.

2014 blir ett intressant spelår.

För kanske hundrade gången i ordningen, det är inte en tävlig mellan tangentbord + mus vs. handkontroll i vem som kan få mest HS och APM.

Det handlar om konsumentens helhetsupplevelse, inte vem som kan göra en 180 graders svängning på minst millisekunder. Kontrollen har än så länge, och ser ut att fortsätta vara det verktyg som absolut flest personer uppskattar när det gäller att spela för kul skull.

Notera nu att vi inte snackar esport eller någon form av jämförelse, utan ren glädje som ens hobby ger en, och då pekar allt mot att folk vill ha kontroller i olika former.

Skrivet av SlokMustasch:

Men när ska FZ posta sin recension egentligen? Nog för att jag gillar ordentligt genomtestande men nu har vi ändå väntat två veckor från release.. Eller är ni så kloka att ni väntar tills sista expansionen för att ge en bild av de färdiga spelet?

Min recension lyder följande:

Gillar du EU3 så gillar du EU4.

Nytt system där alla åtgärder dras från samma "pott". Dvs, vill du t.ex. höja din stability så kommer du använda samma typ av "pengar" som du använder för att utvecklas tekniskt. Det balanserar på så sätt att tidiga aggressionsnationer tekniskt snabbt hamnar efter de mindre mer isolerade.

8/10 med potential för högre betyg efter patchning

Är det bara jag eller såg texturerna fruktansvärt lågupplösta ut?

EDIT: Såg nu att det var till Vita och inte PS4. Det förklarar saken och då var spelet plötsligt mycket mer imponerande

Felet med Steam Trading Cards

Det har ryktats om att hela systemet med tradingcardsen är att testa infrastrukturen och se hur marknaden svarar på den här typen av C2C-försäljning.

En stor teori är att det är Valve som sonderar terrängen inför att lansera en begagnat-spel-marknad på Steam. Kan förklara varför hela grejen med korten kändes så omotiverat, då det om teorin stämmer bara är ett svepskäl för att se hur det fungerar

Skrivet av phi:

Det är skillnad på sport och idrott.

Fotboll är t.ex dels en idrott men även en sport. Schack, datorspel, poker, trav, golf, motorsport m.fl är inga idrotter men ändå sporter.

Folk i allmänhet har fått för sig att sport är synonymt med idrott och om det inte förekommer någon form av fysiskt aktivitet så är det ingen sport. Men det är ju så klart så fel det kan bli.

Det har du rätt i. Uttryckte mig slarvigt

Skrivet av BearClaw:
Skrivet av spritarn:

Men sen vad man gillar är helt upp till en själv såklart, men jag vet inte om jag skulle likställa 5v5 Dota2 med en fotbollsmatch

vad är det som är så olika?
för jag tycker Dota2 innehåller alla aspekter som en åskådar-sport ska göra.
enda skillnaden ligger i att fotboll är en idrott och Dota2 är det inte

Den enda skillnaden är en massiv skillnad skulle jag säga. Att blanda in ett fysiskt element, eller som i mer intensiva idrotter där hela framgången baseras till stor del på den fysiska prestationen gör det fullständigt annorlunda.

Inte bara är det den mentala aspekten av spelet, utan du måste balansera det med det fysiska samtidigt som det fysiska påverkar det mentala (utmattning osv). Det gör det till en helt annan typ av aktivitet. Jag säger inte att någon är bättre än den andra, men de är inte alls lika. Schack och poker är i samma liga som datorspel som phi här uppe tidigare nämnde.

EDIT: Lägg därtill riskerna vid illa genomtänkta aktioner (skador, smärta, utvisningar, varningar) och du har plötsligt en mental aspekt som i sin tur påverkar det fysiska.

Straffet för ett misstag i datorspel, schack, poker osv rent direkt är ingenting. En insikt om förlust, kanske några rader på skärmen som säger "You lose" och sen är det över. Nu exkluderar jag den ekonomiska aspekten av en förlust.

Straffet för ett misstag i en idrott, förutom ovannämnda känsla kan vara brutna ben, söndertrasade knän och enorm smärta i månader. Givetvis påverkar det enormt när riskerna vid misstag är så gigantiskt mycket större