Inlägg av Distordera

Inlägg som Distordera har skrivit i forumet

Skrivet av ohGr:

Tänk tillbaks 40år när det var enstaka tonåringar som satt och knappade i källarn.
Varje spel var färdigt, utan buggar. Inga online uppdateringar. Inga ryska/kinesiska fuskare.
10-20$ per spel på kassett/diskett.

Nu, 100$ per spel digitalt utan att du får någonting alls, bara halvfärdigt vid release, totalt sönderfuskat om man spelar online. Går inte sälja vidare om man ångrar sig, eller är klar med spelet.

Vill inte säga att det var bättre förr, men visst var det bättre förr?

Nostalgibrillorna på?

20 dollar motsvarar ca 800kr i början av 80-talet mot dagens penningvärde.

Fysisk media i stora boxar tar större plats i leveranserna med dåliga eller obefintliga filter på dieseltruckarna som levererar.

De flesta spelen var halvdåliga för att de utvecklades i en källare av folk som inte hade koll på vad kunderna vill ha.

Steam-reor fanns inte.

Att testa spel och lämna tillbaks dom gick inte.

En dator var svindyr och inget vanligt folk hade råd med.

Massor med buggar som inte rättades.

Men det är klart. Inga globala fuskare då alla spel var sp. Det var iofs rätt bra.

Kommer inte ihåg namnen på uppdragen men GTA3 rc-helikopter på tid och nån jäkla mc-jakt i Gta vice fick mig att bita i handkontrollen. Även de flesta banorna i Ghosts n goblins.

Skrivet av Johan Olander:

Tyckte det var rätt gött. Saknar Track & Field/Skate or Die-skadorna på fingrarna.

Handkontroll med turrrrboknapp. Rekommenderas!

Jag var kung på paddling i Track & Field. Fusk? Inte mer än att styra ankan med 2:a dosan när polaren skulle skjuta i Duck Hunt.

Skrivet av gorbatjov:

Hade varit lite halvkul om Track & Field fått en gren^^.
Även om jag börjar komma upp i ålder nu så tycker jag faktiskt Fortnite är förvånansvärt kul. Grabbarna här hemma spelar det emellanåt och man dras med, helt klart.

Haha ja att prestera i det spelet krävde ju snabbhet och uthållighet alternativt turboknapp. Speciellt kanot om jag minns rätt.

Skrivet av Levi:

RDR2 ?? hahah asså ni är ju roliga xDDDD
sämre spel och karta får man leta efter.

Det där lär du utveckla är du snäll.

Skrivet av Fletchett:

Verkar inte funnits något första spel, utan de gick pang på Trepang2.

Det gäller att sikta högt och skjuta in sig på målet direkt.

Skrivet av Majoren:

Tråkigt men väntat att stora mässor inte längre är gångbart i dagens sterila samhälle. Liksom spelbutiker, korvkiosker och så småningom även konserter och pubar, allt är på väg bort.

Pubar kommer inte försvinna såtillvida ingen framtida regering försvårar drivandet av en dylik.

Konserter … nja. Tror inte det. Men kanske pausas under perioder av olika skäl.

Människor lever (bland annat) för upplevelser. Musik live är en stor sådan.

Skrivet av Ruffles:

Ett väldigt imponerande arbete de har lagt ned. Tänk vad jag hade förälskat mig i detta "spel" om det funnits när jag var 12 eller 15 och som allra mest frälst i Titanic. Uj uj.

Även jag har en historia med Titanic. Jag ägnade sju år av mitt liv åt att bistå min far i att bygga en modellbåt av fartyget. Vi byggde faktiskt två, men den första var mest ett experiment (ändå 1,8 meter lång, motordriven samt med belysning och musik ombord) och långt ifrån korrekt. Den nya modellen skulle bli så mycket finare - 2,7 meter lång (skala 1:100), inredda hytter och salonger. Tyvärr dog farsan innan vi hann avsluta bygget och i snart 20 år har modellen stått i ett förråd.

Trots allt finns det något där som gör att Titanic och det som drabbade henne och hennes ombordvarande på den där olyckliga resan fortsätter att fascinera. Som Claes-Göran Wetterholm konstaterade redan för många år sedan har hon, på ett plan, slutligen blivit osänkbar.

https://i.imgur.com/Mi2Bnal.jpg

https://i.imgur.com/fb1itb5.jpg

https://i.imgur.com/kJPFaAq.jpg

Wow vilken fin historia du delade med dig av. Tack. Fina bilder också.

Snowrunner. Det är ju fredag!

Tidigt 90 och man tog bussen till Frölunda torg för att testa skate or die på Nes. Blev ett köp för 379:-. Vilka fina tider vi lever i nu med billiga spel lättillgängligt.

Blir Snowrunner. Har städat Amur på trailers nyligen så nu är det nedförsbacke till säsong 9.

Skrivet av ChaiLatte:

Är det emot reglerna att skriva ett skämt eller har du också ananas på pizza?

Jag hade ananas på varm macka the day before. Räknas det också?

Skrivet av Beerceptulus:

Tjena pojkar och flickor.

Jag tänkte på alkoholhaltiga drycker till SP spel.
Är det något ni dricker?
Själv efter en arbetsdag så tar jag gärna en öl och sätter mig och spelar, men det får inte bli för många då tappar man fokus och responstiden. Hur många öl dricker ni eller dricker ni inget alls?

Käkar ni chips eller något liknande och fettar ned kontrollern som ni sen måste torka av?

Konstig frågeställning kanske men jag är nyfiken hur ni gör.

Fredag kväll och avslappning efter veckans gnet = Snowrunner och två öl. Brukar ta nåt från dyrhyllan. För många öl, då kör man i diket oavsiktligt. Sällan bra!

Skrivet av zogez:

Japp expert och Siba gick kunder..

Näää Siba blev Netonnet. Det var ju grabben som blev kidnappad som hängde av sig röda västen och gick all in på websatsning iom Netonnet. Fabian heter han om jag minns rätt.

Skrivet av lonian:

Att det är någon humor förstår jag, men melodierna låter inte bra, enligt mig då.
Då tar jag hällre Markoolio, typ samma barnslighet.

Hooja är Pixar. Barnfilm med semivuxna skämt/ungdomsmusik med semivuxna skämt.
Markoolio är väl bara barnmusik.

För övrigt till artikelförfattaren: spaj bar? Snarare spyy par eller?

Skrivet av PeTTs0n:

Problemet med att försöka dölja IR-strålning (värme, alltså) i fordon med förbränningsmotorer i form av kolv- eller gasturbinmotorer (så som flygplan) är att de utvecklar *väldigt* mycket av den varan, och den måste ta vägen någonstans. Det går att distribuera/kanalisera den något för att minska kontrasten (Delta-T, alltså skillnaden i temperatur som värmekällan utgör mot sin omgivning), men att helt försöka dölja värmeutvecklingen från en jetmotor blir jet-tejobbigt. Encyclopedia Britannica har för övrigt en intressant artikel på det där med gasturbinmotorer. Verkningsgraden är dessutom jäkligt låg på förbränningsmotorer (gasturbiner är dock snäppet bättre än kolvmotorer), så det ska bli intressant att se om/när man producerar eldrivna jaktplan om IR-sökande beväpning blir totalt passé.

Därför är det precis som Hannes säger, man skickar ut facklor som enkelt uttryckt är så förbannat varma (främst i form av någon brinnande metall, magnesium är vanligt) att deras kontrast mot sin omgivning blir starkare än flygplanets motor(er). Sen är det lite mer komplicerat i form av vilken våglängd den infraröda strålningen från de olika källorna har, och att moderna IR-sökare är bättre på att se den typen av skillnader, men utveckling sker givetvis både vad gäller sökare och motmedel.

Och då ska vi inte gå in på radar-sökare eller andra spännande aspekter (some pun intended), för där har du andra problem och metoder för att hantera dem - där kan färg (oftare ytbeläggning, för att vara mer precis) spela in i att minska radarsignaturer kraftigt.

Sorry för sidospåret. ^^

Det beror ju givetvis på hur detekteringen är programmerad och kalibrerad för att upptäcka avvikande rörelsemönster - hur känslig den är (vägd mot risken att ge falsklarm) och så vidare. Men visst, rör du dig tillräckligt långsamt (exakt hur långsamt kan säkerligen variera mellan olika detektorer) kan du nog undvika att bli upptäckt. Så länge det inte kommer någon människa och undrar vad du håller på med. I framtiden kan säkerligen fler och fler aspekter vägas in i detekteringen och bedömningen så det kan bli svårare att undgå, men jag har personligen för dålig koll på hur utvecklingen av sådant går för att säga för mycket.

Världsrekord i quote på gång.
Du skrev ” Men visst, rör du dig tillräckligt långsamt (exakt hur långsamt kan säkerligen variera mellan olika detektorer) kan du nog undvika att bli upptäckt. Så länge det inte kommer någon människa och undrar vad du håller på med. ;)”

Det är ett faktum, inte ett nog. Vi forskade som sagt på det. Men du har helt rätt i att olika deckare är olika känsliga men inte i framtiden utan redan nu. Många(!) uppsatta larm är rätt gamla dock. Plus om nån människa är i närheten när du rör dig långsamt för att undvika deckaren så är det nog väktaren och det är hög tid att tagga.

Skrivet av kalle.lindestrom:

Påminner om avsnittet i mytbuster när dom testar rörelse sensorer .visade sig att ett enkelt lakan hållt framför personen funkade varje gång .

Det brukar funka att röra sig väldigt långsamt också. Vi amatörforskade om detta i skolan.
Ofta sitter en rörelsedeckare i hörn på fönsterväggen tittandes mot dörren mittemot.
Krossa rutan och försiktigt spraya valfri kulör på sensorn fungerar också (glaskross-sensor är bland de bättre skydden).

Skrivet av GooGeL:

Det är inget nytt att (ditt) IR-ljus blockeras av typ kartong, det är enkel fysik det handlar om. Finns andra medel som gömmer dig på precis samma sätt.

Exempelvis är JAS, fraktkärror som C-130 Hercules mer eller mindre gråaktiga allihopa idag, vilket är för att göra det svårare för exempelvis* IR-missiler att finna dem på himlen.

Det var inte det som gjorde att de undkom roboten. Roboten letade efter mänskligt beteende. En annan soldat som också undkom roboten hjulade fram till den dvs spred sitt ir-ljus 100%.

Kolla: Mario dricker!
Va?! Super Mario??

Hoppas det blir som ett Tiger Woods-lir dvs mer arkadigt än sim.
Sim golf är verkligen trist. Lite rock n roll vill man ju ha.