Vad äter FZ? Mat-tråden!
Jag brukar köra Felix ärtsoppa på korv, jag brukar slänga i extra vitpeppar och extra salt också (och extra vätska). Supergott och billigt!
Måste prova det låter skitgott
Kaffe & snus
När jag snusa så var det så jävla grymt när jag blir gammal ska jag börja snusa igen
Köpte ångkorgar för ett par veckor sedan för att göra ångade bao-bröd men igår fick jag feeling och gjorde dumplings för första gången.
Gjorde en basfyllning med vitkål, lök, purjo och morötter som jag delade i två: ena blandades med stekta trattkantareller och den andra med stekt fläskfärs.
Degen var busenkel, bara skålla 7 dl vetemjöl med 3 dl kokande vatten och blanda ihop. Låt vila i 30 minuter.
Stansa ut rundlar, på med matsked fyllning och vik ihop enligt något av alla tusentals Youtube-instruktioner. Ånga i 10-12 minuter.
Dippsås gjorde av riven ingefära och vitlök, äppelcidervinäger, japansk soja och sesamolja. Sen fick alla addera stuff de gillade. Jag hade i en rejäl sleep chili and peanut oil.
Inte äckligt, men det tog lätt över två timmar.
Måste prova det låter skitgott
låter ju väldigt illa
ett tips för att laga billigt...
www.undertian.com
Igår blev det stekt lax med tomatkompott och stekt squash strimlad i stavar och vitlök.
börja med riset för det tar längst tid
tomatkompott
250g delade körsbärstomater
1 halv hackad vitlök
fräs 1-2 min
häll i
balsamvinäger 0.35 dl
honung 0.40 dl
låt puttra i 1-2 min håll varm till servering
laxen stekte jag bara i smör och serverade med ris
Idag blir det Tareq Taylors grymt goda pumpasoppa
butternut pumpa
smör
1 shallotenlök
1 vitlök
fräs i någon minut eller 2
häll i
1 msk färsk timjan
1 L kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
koka mjukt använd stavmixer
ev, smaka av med muskotnöt
toppas med hackad persilja
ev . olivolja
servera med nåt gott bröd till.
Dippsås gjorde av riven ingefära och vitlök, äppelcidervinäger, japansk soja och sesamolja. Sen fick alla addera stuff de gillade. Jag hade i en rejäl sleep chili and peanut oil.
Inte äckligt, men det tog lätt över två timmar.
https://i.imgur.com/6th1Xj3_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&...
Tips på dipsås
Smaka dig fram, men jag kör,
0,5dl Kikkoman,
2 msk Mirin,
1-2 tsk risvinäger,
1-2 tsk sesamolja
Man kan med fördel ha i lite chiliflakes, eller sweetchilisås
i7-7800X|Asus Prime X-299|32Gb DDR4|2060FE
Ryzen 5 3600|Asus X-470|16Gb DDR4|Asus 2060 Super
Ryzen 5 3600|ASRock B-450 itx|16Gb DDR4|Gigabyte 1660 OC
2xE5-2630v3|DL360G9|128Gb|4.8Tb|Pfsense 2.5 VM|4 Windows VM|Windows 7 VM
NES|SNES|N64|Wii|Switch|PsOne|PS1|PS3|PS4 |PS5 |Xbox|Xbox360s|Xbox One X|Xbox Series X
Köpte ångkorgar för ett par veckor sedan för att göra ångade bao-bröd men igår fick jag feeling och gjorde dumplings för första gången.
Gjorde en basfyllning med vitkål, lök, purjo och morötter som jag delade i två: ena blandades med stekta trattkantareller och den andra med stekt fläskfärs.
Degen var busenkel, bara skålla 7 dl vetemjöl med 3 dl kokande vatten och blanda ihop. Låt vila i 30 minuter.
Stansa ut rundlar, på med matsked fyllning och vik ihop enligt något av alla tusentals Youtube-instruktioner. Ånga i 10-12 minuter.
Dippsås gjorde av riven ingefära och vitlök, äppelcidervinäger, japansk soja och sesamolja. Sen fick alla addera stuff de gillade. Jag hade i en rejäl sleep chili and peanut oil.
Inte äckligt, men det tog lätt över två timmar.
https://i.imgur.com/6th1Xj3_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&...
Pröva att göra xaio long bao någon gång! Dumplings med fläsksoppa som fyllning. Meckigt att göra men otroligt gott och roligt att äta. Soppan måste ha massor kollagen(mycket ben behövs!) så att den är stel när den är kall, annars blir det svårt om inte omöjligt att fylla. Ett kul helgprojekt.
Tips på dipsås
Smaka dig fram, men jag kör,
0,5dl Kikkoman,
2 msk Mirin,
1-2 tsk risvinäger,
1-2 tsk sesamolja
Man kan med fördel ha i lite chiliflakes, eller sweetchilisås
Nice!
Pröva att göra xaio long bao någon gång! Dumplings med fläsksoppa som fyllning. Meckigt att göra men otroligt gott och roligt att äta. Soppan måste ha massor kollagen(mycket ben behövs!) så att den är stel när den är kall, annars blir det svårt om inte omöjligt att fylla. Ett kul helgprojekt.
Haha, låter som ett projekt!
Ikväll blir det vår variant på plockmat.
Jag smäller i mig ett halvt kilo revben, ihop med vitlöksbröd och aioli.
Sambon fixar en caprese, bruschetta m. mozzarella, färsk baguette, brie och surdegskex.
Acer Predator Helios 300 PH315-54 | i7 11800H | Geforce RTX 3070 | 32GB RAM | 1TB SSD
PlayStation 4 | Nintendo Switch OLED | Samsung Galaxy S21
Köpte ångkorgar för ett par veckor sedan för att göra ångade bao-bröd men igår fick jag feeling och gjorde dumplings för första gången.
Gjorde en basfyllning med vitkål, lök, purjo och morötter som jag delade i två: ena blandades med stekta trattkantareller och den andra med stekt fläskfärs.
Degen var busenkel, bara skålla 7 dl vetemjöl med 3 dl kokande vatten och blanda ihop. Låt vila i 30 minuter.
Stansa ut rundlar, på med matsked fyllning och vik ihop enligt något av alla tusentals Youtube-instruktioner. Ånga i 10-12 minuter.
Dippsås gjorde av riven ingefära och vitlök, äppelcidervinäger, japansk soja och sesamolja. Sen fick alla addera stuff de gillade. Jag hade i en rejäl sleep chili and peanut oil.
Inte äckligt, men det tog lätt över två timmar.
https://i.imgur.com/6th1Xj3_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&...
Wow, ser riktigt gott ut!
Nu blev jag sugen på att testa.
Hemma har vi lagat stekta och kokta Gyouza, men aldrig Bao-bröd!
”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]
Wow, ser riktigt gott ut!
Nu blev jag sugen på att testa.
Hemma har vi lagat stekta och kokta Gyouza, men aldrig Bao-bröd!
Bao var klart mindre pill än dumplings, så testa!
Skulle det inte vara skoj om man drog ihop ett gäng på 4-6 gubbar (eller tanter) som träffades någon gång i månaden i någons kök och lagade mat ihop, drack lite gott och tjötade?
Den som ska låna ut köket fixar dricka och ger dom andra i uppdrag att fixa råvaror, sen hjälps man åt och fixar käk.
Har man en massa familjemedlemmar som ska springa runt och störa får dom väl vara med eller så får man lämna iväg dom
1:a gången kan man ju tvärsplitta allt ifall man nu skulle ogilla varandra och allt gick åt skogen
Blev det lyckat så kör man rullande schema.
Maila intresseanmälan, typ namn, stad, telefonnummer/mail, vilket käk man gillar, om man har någon speciell utrustning, etc så kan jag fnula ihop små kockgrupper runt om i landet, sen får Ni klara er själva
gubbmiddag@presico.se
(ja jag har lite för lite att göra på dagarna, och skulle själv tycka det var asroligt)
i7-7800X|Asus Prime X-299|32Gb DDR4|2060FE
Ryzen 5 3600|Asus X-470|16Gb DDR4|Asus 2060 Super
Ryzen 5 3600|ASRock B-450 itx|16Gb DDR4|Gigabyte 1660 OC
2xE5-2630v3|DL360G9|128Gb|4.8Tb|Pfsense 2.5 VM|4 Windows VM|Windows 7 VM
NES|SNES|N64|Wii|Switch|PsOne|PS1|PS3|PS4 |PS5 |Xbox|Xbox360s|Xbox One X|Xbox Series X
Till lunch blir det korv i bröd, till middag slänger jag ihop min paradrätt vitlökspasta till mig och sambon.
En återkommande rätt för mig och sambon som alltid slinker ner.
Aglio e olio
2 portioner
1 pkt färsk spaghetti (250g)
1 dl olivolja
1 nypa chilipulver
6 st tunt skivade vitlöksklyftor
1 dl färsk persilja
Parmesanost
Citronsaft
(100g tärnad halloumi)
Koka pastan
Fritera vitlöksskivor i olivoljan med chilipulver tills de blir lätt gyllene, bränns de blir det bittert.
Lägg över kokt pasta i pannan tillsammans med finhackad persilja, en halv dl pastavatten och några droppar citronsaft. Blanda rejält.
Servera med nyriven parmesan, salt och peppar.
Jag brukar vilja ha lite mer sälta och en extra konstistens så brukar steka 100g tärnad halloumi ihop med vitlöken, blir sjukt gott.
Acer Predator Helios 300 PH315-54 | i7 11800H | Geforce RTX 3070 | 32GB RAM | 1TB SSD
PlayStation 4 | Nintendo Switch OLED | Samsung Galaxy S21
Har ätit Indiskt hämtmat de senaste dagarna (går bra att frysa in), åt sista rätten idag, Kyckling Vindaloo som jag älskar.
Kissade eld på toaletten för några timmar sedan.
Det är klamydia
Ikväll gjorde frugan den galet goda tacopajen med belugalinser från Portion Under Tian. Billigt och bra.
Ryzen 9 5900x & RTX 3070 Ti | Nintendo Switch | PlayStation 5
PSN: DocPjotor | Steam: Gorrsnus
Det här är inte fy skam om man gillar vietnamesiskt! Bun Cha på älgfärs med risnudlar, fräscha grönsaker och nuoc cham-sås. Rätten blev extra populär i västvärlden när Barack Obama åt den under en middag med Anthony Bourdain i Hanoi. Det här receptet är det närmaste jag kommer till restaurangkvalitet.
Egentligen ska man väl avnjuta en ljus lager till måltiden, men hemgjord rödvinbärssaft fick duga en helt vanlig tisdagskväll.
Ryzen 9 5900x & RTX 3070 Ti | Nintendo Switch | PlayStation 5
PSN: DocPjotor | Steam: Gorrsnus
Blev en "kokt med bröd idag". 35 spänn på Östermalm...
Var du hos Östermalms Korvspecialist? De har fantastiskt goda korvar om man vill unna sig en premium-korv
🖥️ RTX 4090 | i9-13900KF | 64GB
Var du hos Östermalms Korvspecialist? De har fantastiskt goda korvar om man vill unna sig en premium-korv
Haha nä, en helt vanlig (om än god) korv mä brö! På en tjorre vid Karlaplan. Men Korvspecialisten är fin!
Får jag komma med ett litet tips?
Dra ned hettan på pannan, wallenbergare "skall"vara mjukt stekta.