Snurra pizza! Ge mig DIN idé för FZ-pizzan!
@Gustav Höglund: Har faktiskt inte provat någon Vulkanpizza än, men kanske måste ta bilen till Enköping någon dag för att prova på. Finns ett ställe där som har groteskt stora rätter samt även Vulkanpizza och andra specialare.
Vad är detta för mästerkock du känner som tar order från ett gamingforum? Verkar lite skevt men vem vet ? 🤔
Eh, fattar ingenting av ditt inlägg?
Ad hoc addendum
En klassisk pizza, som en pizzabagare äter, om hen nu blir tvingad, är en cappricciosa, för bagaren vet, vilka ingredienser som är färska.
Ja, det är i princip den enda jag äter personligen.
Ad hoc addendum
Så inte ens en halvinbakad och ha Dennis-korv inlindad i kanten?
Denniskorv kan man aldrig helt räkna bort, så klart..
Ad hoc addendum
@gh0glund: Har faktiskt inte provat någon Vulkanpizza än, men kanske måste ta bilen till Enköping någon dag för att prova på. Finns ett ställe där som har groteskt stora rätter samt även Vulkanpizza och andra specialare.
Hur kan jag inte känna till det stället? Jag arbetar inte långt därifrån.
Viam inveniam aut faciam
Hur kan jag inte känna till det stället? Jag arbetar inte långt därifrån.
Jag upptäckte det när jag såg Matkomas youtubeklipp.
@Joakim Bennet - klart det blir video! Vill inte säga för mycket än bara, inga detaljer spikade än, men mer info kommer!
Ad hoc addendum
En klassisk pizza, som en pizzabagare äter, om hen nu blir tvingad, är en cappricciosa, för bagaren vet, vilka ingredienser som är färska.
Om bagaren vet att ananasen är färsk, gör han en cappricciosa då?
Ännu en dag i paradiset.
En klassisk pizza, som en pizzabagare äter, om hen nu blir tvingad, är en cappricciosa, för bagaren vet, vilka ingredienser som är färska.
Don't order fish on Mondays.
Trottoarkantssnubblande insjögangster.
Don't order fish on Mondays.
Ba för kul: hur länge får en fisk kallas färsk, om den legat på is?
Ad hoc addendum
Om bagaren vet att ananasen är färsk, gör han en cappricciosa då?
https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/g34lzo/i_asked_mast...
Ad hoc addendum
@keffkebab:
Åh, hoppas på riktigt toppraffel!
Kan vara (god) idé att göra någon form av godispizza, om det är möjligt för dig att göra efterrättspizzor? Har inget riktigt bra förslag här mer än någon form av nutellapizza spetsad med koffein / jolt cola om det nu ska vara någon form av gaming pizza FZ-style.
Eftersom att planen blir att göra detta för skojs skull och när tid finns/på fritiden så kan jag ju göra vad jag vill, tänker jag.
Ad hoc addendum
Nu har vi varit uppe och provkört en helg i alla fall. Får se vart det landar, men kändes bra, även om man snabbt inser att man är noob på att snurra pizza professionellt, så är det ju också en del av hela grejen, att lära sig nåt nytt, testa, utvecklas.
Men som sagt, en del ideér för FragZåne finns, men tar gärna emot förslag fortfarande.
Så här blev i alla fall resultatet i helgen..
Rulla in en deg och låt den rulla...
Första pizzan ut ur ugnen, på en test-deg...
Första pizzorna som går till betalande gäster...
Mer pizzor till gäster...
Experimentpizza numero uno... I introduce, Gravlax-pizzan
En svensk sommarklassiker i ny förpackning.
Gravad lax, hovmästarsås, kokt potatis, creme fraiche, dill, och och lite god cheddar...
Experimentpizza numero due... Pizza di Nonna
Tomatasås, mozzarella, rökt makrill, bladspenat, gräddvinaigrette...
Ad hoc addendum
@keffkebab Ser ju riktigt fina ut! Även om jag inte är något fan av fisk.
@Jonny Myrén @conthox @JonseredRocks @Ftmch: tack!
Jo, det är ju just tanken, att inte göra "vanlig" pizza. Det kan man ju få tag på redan. Sedan kommer vi ju ha ett gäng standard-pizzor också.
Detta var ju också bara en provhelg, så vi körde på de pizzor de redan erbjuder. När/om vi tar över pizzerian i sommar kommer vi ju ändra mer. Och då kommer vi erbjuda allt ifrån en "klassisk" neopolitanskinspirerad margherita till det mest otippade men goda vi kan komma på.
Ad hoc addendum
@keffkebab har ni övervägt att experimentera med själva degen något? Typ tillsätta öl eller något annat spännande? Det kanske inte går att göra så mycket utan att sabba konsistens och dylikt, men det vore helt klart intressant
@keffkebab: När jag skrev att dom skiljer sig åt mot de vi har här så menade jag inte (bara) fyllning/topping på experiment-pizzorna. (För det är ganska obvious ) Rätta mig om jag har fel, men dom vanliga som ni har där är något mindre med tjockare botten. Nu vet jag inte om det är en sak som skiljer sig åt mellan orter/regioner eller om det är just er pizzeria som valt den varianten, men de är i alla fall inte som de jag har i den lokala kvarterspizzerian här och runt omkring. Inget dåligt med det alls, det var bara en reflektion.
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
@conthox:
Det har inte riktigt funnits en pizzeria här innan, de sålde pizza förra året också, men då på en färdiggjord botten (oväntat bra faktiskt). Men nu vill de ju "steppa upp" Lite, och då erbjöd vi oss att försöka hjälpa dem göra det, trots att varken jag eller min kollega har någon professionell erfarenhet av att baka pizza, så är vi båda kockar med lång erfarenhet och med stor förkärlek för Italien och pizza.
Dessa bottnar är ju inte alls av den typen som du får i en vanlig svensk pizzeria (kvarterspizzeria finns ju redan i området), utan mycket mer åt det napolitanska hållet med längre vilotider och endast mjöl, jäst och salt i degen. De är lite mindre (i diameter) än en "standard" men inte mycket. Tanken är att de ska bli större till nästa omgång, learning by doing.
Ad hoc addendum
@keffkebab har ni övervägt att experimentera med själva degen något? Typ tillsätta öl eller något annat spännande? Det kanske inte går att göra så mycket utan att sabba konsistens och dylikt, men det vore helt klart intressant
Hädelse!
Nä, snarare tvärtom, som jag skrev till @conthox, att vi strävar efter att få en så "ren" deg som möjligt, med maximal smak, och det har vi lyckats med, nu ska den vara tweakas i form.
Ad hoc addendum
@keffkebab: Jag tror ni gör helt rätt. Bara balansen mellan deg och fyllning/topping blir rätt. Men det är ju subjektivt, jag har en kollega som älskar tjocka degbottnar. (Så länge dom är välgräddade då såklart, dom skall ju inte vara degiga som i "ej tillräckligt gräddade".) Men själv så vill jag inte att den skall vara för tjock, som typ en Pan Pizza, för då blir det ju mer som en varm smörgås med lite pålägg...
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
@keffkebab: Ah, det låter ju riktigt nice
Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.
We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.
@keffkebab: Ah, det låter ju riktigt nice
Ja, det tycker vi också
Ad hoc addendum