3D är tillbaka – på riktigt, så varför skulle vi inte börja dra i trådar som förr inte riktigt fungerade som det var tänkt? Det är #Sonys Mick Hocking som i en videointervju inför nästa månads b.tween 3D-evenemang i London väcker tankar om att virtuell verklighet är på väg tillbaka, och inte minst för Sony som på årets CES-mässa visade upp sin HDM (huvudmonterad display).

– En annan sak som är på väg tillbaka som jag själv är väldigt exalterad över är konceptet virtual reality. Vi har vår nya HMD – eller huvudmonterad display – som tillkännagavs på CES tidigare i år, och du kan nu se att vi kan nå dit vi verkligen ville komma med virtual reality under åttiotalet, säger Hocking.

– Vi har numer kraften att klara av det, vi har skärmupplösningen att få igenom det, vi har tillräckligt starka processorer för att få till väldigt djupa upplevelser med huvudmonterade displayer i gaming inom en inte allt för avlägsen framtid.

– Att befinna mig i en virtuell värld där jag kan se mina virtuella händer eller min virtuella pistol, med alla de saker man kan göra i gaming-världen kommer vara fullständigt fantastiskt.

Vilket år tror du spel kommer skeppas med virtual reality i åtanke. I och med nästa konsolgeneration, eller kanske som ett tillägg i stil med Move, Kinect eller HMD?