I början av månaden kunde vi meddela att #Blizzard börjat ta ställning mot den flora av fuskare som uppkommit i #StarCraft II: Wings of Liberty genom att bannlysa 5000 av dem. Nu röjer Gamespot att Blizzard förra veckan lämnade in en stämningsansökan mot skaparna av fusken i Los Angeles.

Blizzard menar på att peruvianen (Linuxawesome) och de två kanadensarna (Permaphrost och Cranix) som stod för skapandet av fusket förstört spelupplevelsen för många människor genom att skapa, marknadsföra och distribuera dessa fusk. Stämningen bygger på "multipla upphovsrättsbrott" som Blizzard vill ha betalt för och de vill även ha delar av de åtalades inkomster från fuskskapandet.

Det är nämligen så att sajten som de tre distribuerat materialet på säljer medlemskap vars draghjälp är just uppdaterade fusk och dylikt. Upphovsrättsbrottet bygger på att när användarna av fusken (hacksen) nyttjar dem så laddas skyddat innehåll från StarCraft 2 in i datorns ramminne vilket bryter mot EULA:n samt ToU:n.

EULA:n fastställer att rättegången kommer äga rum i Los Angeles men exakt när är i skrivande stund oklart. Intressanta funderingar är huruvida det är rätt att stämma "budbärare" (som vissa kallar skaparna av fusket) och isåfall på vilka grunder. Värt att tänka på i det här fallet är att de till och med tjänar pengar på spektaklet. Annat som är värt att begrunda är vad utfallet kommer göra mot andra människor i branschen.

Hell, it's about time... Eller?