När David Cage (#Fahrenheit) talar så brukar det alltid bjudas på frispråkiga, citat-vänliga uttalanden som kanske egentligen inte borde vara så himla uppseendeväckande. På mässan Eurogamer Expo i London diskuterar #Heavy Rain-utvecklaren användandet av sex i spel, och hur man kan göra det på ett sätt som för en handling framåt och inte enbart för att väcka uppmärksamhet.

Som spelskapare har jag bara en enda enkel regel. Allt är tillåtet, inga begränsningar, så länge som det är logiskt och hänger ihop med handlingen och inte är omotiverat. Så Heavy Rain handlar inte så mycket om sex och våld, utan om karaktärerna och känslorna. Även om Fox News testar spelet och säger att det handlar om sex så kommer hela gamer-communityn, är jag säker på, att ställa sig upp och kasta stenar på dem. Det är vad jag hoppas på. Jag räknar med er.

Cage pratade också om hur teknologin utvecklats sedan Fahrenheit, och säger bland annat att nyss nämnda titel nästan känns som lite av en prototyp till det som nu utmynnar i Heavy Rain.

Heavy Rain utvecklas för närvarande exklusivt till Playstation 3 och släpps i mars nästa år. Nyligen insomnade Super Play publicerade en förhandstitt på spelet i somras. Den kan vara värd ett klick. Men om du är av inställningen att en bild säger mer än tusen ord så har vi också ett alldeles fullbelamrat bild- och film-arkiv till tjänst.