Demoskivan är död och begraven, och på senare år har demon för spel blivit allt ovanligare. Steam gör dock sitt för att uppmuntra utvecklarna att ge oss spelbara smakprov på deras alster, i form av demofestivalen Steam Next Fest. Den pågår fram till den 16 oktober och bjuder på hundratals demon att testa, såväl som en hel del utvecklare som livestreamar sina spel.

Svårt att välja något att testa? Nedan ger jag några av mina personliga tips.

Enshrouded – Ytterligare ett överlevnadsspel med resurssamlande, men med byggande som ser riktigt tillfredsställande ut och lite mer fokus på att faktiskt ge sig ut i världen och äventyra.

Deep Rock Galactic: Survivor – Tänk Vampire Survivors, fast med dvärgar som kutar runt i grottor för att döda utomjordingar, hitta rikedomar och uppgradera sin arsenal.

The Thaumaturge – Utvecklaren Fool's Theory jobbar inte bara på remaken av det första Witcher-spelet, utan även detta egna handlingsdrivna rollspel med turordningsbaserade strider och moraliskt tvetydiga beslut.

Jusant – Utvecklas av Life is Strange-studion Don't Nod och var en av Fredriks höjdpunkter på årets Gamescom. Det är ett rofyllt klätterspel med pussel och övernaturliga inslag.