Starfield släpps utan officiellt stöd för moddar, men Bethesda har låtit förstå att det kommer plockas in i ett senare skede. Och nu förtydligar Pete Hines, ansvarig för kommunikations- och marknadsfrågor, att moddstödet gäller både pc- och Xbox Series-versionerna av spelet.

Så här säger Hines till spanska Vandal (översatt till engelska av Gamespot):

We haven't said when, but there'll definitely be [mod support], as we've always done on PC, and you'll be able to use mods both on PC and Xbox.

Hemmasnickrade moddar, eller kanske fixar, har redan börjat dyka upp. En av dem fiar så att du kan ändra FOV:en, alltså field-of-view eller betrakningsvinkel (vilket spelet saknar). Det görs genom att ändra lite kommandon i en .ini-fil. Hur man gör beskrivs på Nexusmods, och det görs förstås på egen risk. Om du inte vet hur det funkar – gör det inte.

Det har också kommit moddar som låter dig välja andra uppskalningstekniker än den inbyggda FSR2, närmare bestämt DLSS och XeSS. VG247.com listar flera olika. Även här är det användning på egen risk.

Slutligen kan den som kör Intel Arc-grafik se fram emot att företaget lovat att fixa vettigt fungerande drivrutiner som funkar med Starfiled. För det gör nämligen inte nuvarande drivare: spelet går knappt att få igång. En uppdatering ska vara här lagom till den skarpa releasen på onsdag, hoppas Intel.