Spelet som varit på mångas läppar de senaste veckorna är Battlebit Remastered, som är ett multiplayer-fps med Roblox-liknande grafik som blivit otroligt populärt. Howtomarketagame har tagit sig ett snack med ett av spelets skapare, SgtOkiDoki, och i den artikeln får vi bland annat veta att spelet har sålts i 1,8 miljoner exemplar sedan det släpptes i early access för två veckor sedan.

Innan det nådde dit var det dock under utveckling under lång tid. Redan 2016 dök det upp i Steams Greenlight-program, och det som följde var en serie slutna speltester. Runt 2018–2019 insåg de dock att spelets marknadsföring och design inte matchade varandra. Spelmekaniskt var Battlebit en verklighetstrogen militärskjutare i samma anda som Arma, medan det grafiska såg betydligt enklare och mer lekfullt ut.

Därför fattade de beslutet att göra spelet mindre "hardcore", vilket ledde till att antalet spelare växte snabbare. Under 2022 började populära streamare att spela spelet, vilket banade väg för det succéartade släppet för några veckor sedan.