Final Fantasy XVI ser ut att bli lite av en vattendelare bland fansen, där många gillar att man återgått till mer traditionell fantasy, medan andra sörjer det faktum att serien numer satsar helhjärtat på action, snarare än turordningsbaserad strategi.

Tvekar man på ett köp så kan man från och med klockan 10 i dag testa en demo till Playstation 5. Den ger oss ett smakprov på spelvärlden Valisthea, och det verkar inte vara någon futtig upplevelse på 15–20 minuter.

Först får man spela igenom spelets prolog, som ska ta runt 2 1/2 timme att klara och ge spelarna en titt på huvudkaraktärenm Clive Rosfields förflutna. Känns det bökigt att behöva spela igenom detta igen när det faktiska spelet släpps, kan vi meddela att sparfilen hänger med från demon, så det är bara att börja där man slutade.

När man har klarat prologen i demon så får man dessutom tillgång till en stridsdemo som ska ta runt två timmar att spela igenom. I den delen får Clive och hans jycke Torgal och följeslagaren Cidolfus Telamon infiltrera ett fort nattetid, och där väntar fiender såväl som bossar.

Nedan ser ni även en ny live action-trailer. Det slutliga spelet släpps 22 juni, exklusivt till Playstation 5, men senare även till pc. FZ recenserar spelet så snart som möjligt.