Nyligen blev det klart att den mästerliga stadsbyggaren Cities: Skylines från 2015 får en uppföljare i år. Frågor om den finns förstås, och den finska utvecklaren Colossal Order har just tagit sig tid att besvara några av dem.

Där framkommer att Cities: Skylines 2 kommer vara enbart singleplayer när det släpps. Utvecklaren förklarar att många aspekter av spelet görs om från föregångaren, och att ett flerspelarläge skulle stjäla enormt mycket tid och energi från det man vill åstadkomma. Det är inget konkret "Nej" till multiplayer, men det låter som att det kommer dröja innan det eventuellt kommer på tal.

Annat vi får veta är att spelmotorn Unity används igen (förhoppningsvis blir tvåan inte lika resurskrävande som förra spelet tenderade att bli när staden växte). Rörande moddning och workshop säger man att det befintliga materialet inte lär funka i tvåan eftersom det är ett helt nytt spel, och det behöver då modifieras för att funka om tvåan får stöd för det. Vilket den verkar få: mer info om moddning kommer vid ett senare tillfälle.

Alla frågor och svar hittas nedan: