När live action-serien Resident Evil släpptes på Netflix under förra veckan skvallrade de första kritikerrecensionerna och användarbetygen om att det här nog lutade åt en tung besvikelse.

Några dagar och en helg senare är det inte läge att ändra den prognosen. Bara 25 procent av användarna på Rotten Tomatoes rekommenderar Resident Evil. På IMDB hamnar användarnas snitt på 3,6 (av 10). Forbes menar att detta är ett av de användarsågade verken i Netflix historia.

"Fruktansvärda betyg och på en nivå vi sällan skådar", konstaterar Forbes Paul Tassi, som dessvärre inte utesluter "möjligheten" att rasism "åtminstone" kan ha haft en påverkan på snittet.

Det ska sägas att användarnas och kritikernas Resident Evil-åsikter går isär på Rotten Tomatoes. 51 procent av kritikerna ger sin rekommendation, vilket dock är ett ganska skakigt omdöme. Slutsatsen är en hel del ris – även om ett eget omdöme förstås väger tyngst av alla.

Bland användarrecensioner av nya Resident Evil hittar vi kommentarer som "Har inget att göra med Resident Evil" och "Något av det konstigaste jag sett". Som jämförelse har Netflix The Witcher 75 procent av Rotten Tomatoes-användarna med sig, och hela 81 procent av kritikerna.