Storsuccén Fortnite: Battle Royale kommer få crossplay-stöd för mobiler, meddelade Epic förra veckan. Det kommer bli möjligt att spela tillsammans på pc, PS4, Mac, Ios och längre fram Android. I går kom också beskedet att Xbox One får vara med, fast i en separat gruppkram med pc, Mac, Ios och Andriod (senare där med). Inget crossplay mellan Xbox One och PS4, alltså.

Men i helgen ställde sig både Microsoft och Epic positiva till att inkludera alla plattformar in och samma crossplay-gemenskap. "Jag med" svarade Xbox-chefen Phil Spencer när en person på Twitter efterlyste PS- och Xbox-crossplay, och Epics Fortnite-konto stämde snart in i önskekören.

Därmed verkar det åter som att det är Sony som sätter stopp för den stora crossplay-gemenskapen. Man har, eller påstås ha sagt nej till plattformsöverskridande spelande tillsammans med Xbox One i t.ex. Minecraft, Ark: Survival Evolved och Rocket League. Microsoft har å andra sidan upprepade gånger ställt sig positiva till att låta Xbox One och PS4 lira på samma bana.

Någon gång i dag blir det möjligt att ansöka till betatestning av Ios-varianten av Fortnite: Battle Royale. Håll järnkoll på spelets hemsida.