Vi fortsätter vår rapportering kring fenomenet #Pokémon Go och människor som beter sig tvivelaktigt i jakten på fiktiva småmonster. Nu är vi hemma i Sverige igen där det tydligen finns ett utbrett problem med barn som ränner runt på järnvägsspåren.

Pokémon Go har vi verkligen märkt av förra och denna vecka. På Göteborgs Central har barn sprungit på spåren så att man fick stoppa tågtrafiken och vi har fått rapporter om att flera personer har agerat på ett trafikfarligt sätt, berättar Sarah Hjälm som är kommunikatör på Trafikverket.

För att få bukt med problemen har Trafikverket gått ut med en uppmaning till allmänheten om att vara försiktig i trafiken. De har även tagit kontakt med Niantic, utvecklarna av spelet, för att få dem att ta bort koordinaterna vid Trafikverkets trafikcentraler, varifrån de styr trafiken i Stockholm, Göteborg och Malmö.

- Vi hoppas att de inser allvaret och tar bort koordinaterna i kartorna direkt, säger Sarah Hjälm.

Med tanke på att Pokémon Go laddats hem över 75 miljoner gånger så misstänker vi att Niantic har andra prioriteringar för stunden. Däremot skulle man kanske kunna införa någon form av obligatoriskt körkort för att få använda mobiltelefoner på allmän plats? Det verkar ju minst sagt behövas.

Via Sveriges radio.