Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure

Den ostiga (på ett bra sätt) framtidsthrillern #Tex Murphy: Overseer slutade med en saftig cliffhanger. 16 år senare får vi äntligen upplösningen tack vare en framgångsrik crowd funding-kampanj. #Tesla Effect fortsätter i spelseriens b-filmsdoftande stil, och gör det med bravur. En lysande bladvändare till berättelse med en tidlös hjälte som inte gör något fan besviket.

Betyg
[score=4;l]

Mario Kart 8

Nyheterna står inte som spön i backen och någon borde kanske påminna Nintendo om att innovation faktiskt inte bits. Ändå är #Mario Kart alltid Mario Kart, så när Wii U-inkarnationen slirade upp på butikshyllorna applåderade förstås fansen. Och många andra. Uppdaterad grafik, lent flyt i 60 fps och en bandesign som kretsar kring manipulation av gravitationen är de stora säljargumenten för ett lika säkert som roligt racing-kort.

Betyg
[score=4;l]

Wolfenstein: The New Order

Bredvid återupplivade Tex Murphy och Thief ställer sig #Wolfenstein, som får en svenskutvecklad pånyttfödelse efter fem års frånvaro. Resultatet? En Tarantino-kladdig actionrökare med den bästa hagelbrakaren spelvärlden skådat på över 20 år. Även om berättelsen aldrig riktigt blommar ut så tröttnar vi inte på våra digitala nazistkrig den här gången heller.

Betyg
[score=3;l]

Watch Dogs

Ubisofts storspel fick helt klart en släng av hype-sjukan när det visade sig att de orimliga förväntningarna inte införlivades. Dessvärre var det även några helt rimliga sådana som inte heller höll måttet, till exempel det snustorra manuset om vårt övervakningssamhälle. Överlever man den intetetsägande intrigen är dock #Watch Dogs ett roligt actionspel där Chicago fungerar som en alldeles utmärkt sandlåda med underhållningsvåld och förstörelse.

Betyg
[score=3;l]

Wildstar

Stenhårda utmaningar för flera äventyrare, massmord på tusentals djur och en färgpalett som består av regnbågens alla färger står på menyn när Carbine serverar mmo-branschens senaste anrättning #Wildstar. En ganska traditionell sådan som främst kittlar smaklökarna hos de som redan är frälsta på genren och söker nya utmaningar inom de ramarna, och det är vi helt okej med. 40-mannaräder, här kommer vi!

Betyg
[score=4;l]

Valiant Hearts: The Great War

Hur många gånger har vi äntrat slagfält med vapen i hand, redo att förinta allt med en puls i underhållningsvåldets heliga namn? Hur ofta spelar vi rollen som en soldat som bara vill komma hem till sin fru och son? När Ubisoft skildrar det första världskriget gör de det med serietidningsestetik och budskap som sträcker sig bortom “döda är kul” i en gripande vacker historielektion.

Betyg
[score=4;l]

Grid: Autosport

Den opersonliga och spretiga kampanjen sätter käppar i hjulet när #Grid: Autosport glider fram på racing-banor världen över. Fast vad gör det när bilfysiken är så tight och välavvägd, ai:n smart och personlig, och det finns mängder av roliga bilar och grenar? Inte särskilt mycket är svaret, och Codemasters har ännu ett utmärkt racing-spel på sitt samvete.

Betyg
[score=4;l]