Infamous: Second Son

Utvecklarna Sucker Punch visar sin kompetens när nextgen-musklerna ska spännas, genom att kliva upp i ringen för Sonys räkning och leverera enorm detaljrikedom, ett mycket övertygande audiovisuellt intryck och stabil action. Playstation 4-debutens helhetsintryck får sig dock en törn av generiska sandlådestrukturen och meningslösa sidouppdrag.

Betyg
[score=3;l]

Goat Simulator

#Goat Simulator är kanske inte årets bästa spel sett till helheten, men det är avgjort årets bästa getsimulator. Svenska Coffe Stain Studios tar underfundig humor och bisarr Hollywood-fysik för att skapa en skrattframkallande liten simulator om våra bräkande vänner. Ett spel som garanterat livar upp stämningen på förfesten. Getekul, helt enkelt.

Betyg
[score=3;l]

The Elder Scrolls Online

När Tamriel kopplades upp och blev massivt onlinespel vid namn #The Elder Scrolls Online trillade spelkonceptet ibland mellan stolarna, och som renodlat mmo lämnade det en hel del att önska. Tack vare inspirerade röstskådespelare, välgjorda uppdrag och en vacker värld att utforska förvandlades ändå upplevelsen till ett gemytligt co-op-spel för rollspelaren som vill samarbeta med en vän eller två.

Betyg
[score=3;l]

Moebius: Empire Rising

Jane Jensen, kvinnan bakom #Gabriel Knight, lanserar en tankeeggande och spännande thriller i #Moebius: Empire Rising. Med bedårande bakgrunder, lättfattlig mekanik och rafflande pussel ger vi oss ut på en peka och klicka-resa som tilltalar såväl filosofen som finsmakaren – och får oss att känna oss som genier när vi löser spelets problem. Vilket alltid är en mycket god egenskap i den här genren.

Betyg
[score=4;l]

FTL: Faster Than Light

I rymden kan ingen höra dig svära, och tur är väl det. De fula orden avlösar nämligen varandra när det vankas permanent död i en värld där giriga pirater och skjutglada rebeller lurar bakom varje planet. Men jäklar vad indragande och belönande det är när man lyckas. Under våren släpptes Indiehiten #FTL: Faster Than Light i utökad version till Ipad (och pc-versionen uppdaterades).

Betyg
[score=4;l]

Child of Light

Jrpg har en tendens att bli något styltiga med sina monotona och ofta ganska tröttsamma strider. Det är dock inte något som #Child of Light lider av – här är de tvärtom otippat roliga. Bortom spelmekaniken väntar dessutom en otroligt vacker saga byggd av sann spelmagi. Som att befinna sig inuti en dikt, även om det blir lätt påfrestande att hela spelet är på rim.

Betyg
[score=4;l]