Xbox One lanserades globalt den 22 november, fast det är förstås en sanning med modifikation. Totalt 13 länder fick tillgång till den åtråvärda maskinen som sålt över 2 miljoner exemplar, vilket lämnar en hel den områden ute i kylan – något som är smärtsamt tydligt då vi i norden uteslutits tills vidare och kanske får vänta till hösten 2014 innan vi får vara med att leka.

#Sony delade upp sin Playstation 4-lansering mellan Nordamerika och Europa. Denna gång fick vi följa med övriga Europa, men i rättvisans namn ska det sägas att även Sony uteslöt vissa marknader. Den kanske största av dem är Japan, där maskinen inte släpps förrän i februari nästa år. Men även delar av Europa och övriga världen har fått vänta – tills nu.

Via Playstation-bloggen meddelas det att ytterligare 11 länder kan avnjuta Playstation 4. Dessa är bland annat Tjeckien, Slovakien, Grekland, Turkiet, Förenade Arabemiraten och Sydafrika. Sony visar upp liknande siffror som #Microsoft och det kan konstateras att maskinen hade sålt 2,1 miljoner enheter i början av förra veckan.

Om man bortser från alla lanseringsdetaljer så har vi några artiklar som kan hjälpa dig på traven om du ännu inte bestämt dig för vilken konsol du ska skaffa. Vi ställer de båda maskinerna mot varandra i vår mastiga artikel Duellen – Playstation 4 mot Xbox One där vi jämför allt från handkontroller till lanseringstitlar och betaltjänster. Törstar man efter ännu mer information har vi även artiklarna Allt om Xbox One och Allt om Playstation 4 till förfogande.