Med hjälp av appar

En av finesserna med en smartphone är givetvis att du kan bygga ut den med appar för att passa dig bättre. Det finns en rad olika Xbox-relaterade appar för Windows Phone, men vi nöjer oss med att titta närmare på de officiella.
[list][*]Xbox Live Extras
Xbox Live Extras är en gratis-app som ger dig möjlighet att förändra din avatar. Byt kläder, ändra utseende – i princip allt du kan göra med din avatar på konsolen kan också göras här. Du kan även hoppa in på Marketplace för att köpa nya kläder och prylar. Xbox Live Extras-appen är åtta megabyte stor och gratis, så den borde vara obligatorisk om du har Xbox Live.

Håll koll på Halo-matcherna i realtid.

[*]Halo Waypoint
En mer specifik app är Halo Waypoint, som precis som namnet gör gällande, är specialiserad på Halo och primärt #Halo: Reach. Det speciella är inte något så trivialt som nyheter och allmän info, utan att du i realtid kan hålla koll på placeringar och poängställningar i pågående multiplayermatcher och en hel del annat. En synnerligen specialiserad app som bara hängivna Halo-spelare har användning av, men den är förvånansvärt bra på det den är ämnad för.

[*]Xbox Companion
Detta är en app som mer framstår som experiment i kategorin "jag undrar om det går att göra så här" än att den faktiskt gör något vettigt. Xbox Companion kan närmast beskrivas som en fjärrkontroll till konsolen, där du kan utföra enklare navigation, starta spel (men inte styra dem) och välja vilka filmer du vill spela upp. Bortsett från den begränsade funktionaliteten är den inte speciellt smidig att använda eftersom du redan måste vara inloggad på konsolen för at kunna ansluta till den. Så varför skulle man vilja använda telefonen som begränsad fjärrkontroll, när man lika gärna kan använda handkontrollen och få tillgång till allt? Ingen aning.

[*]Avatar Gadgets
Tillhör enligt mig samma kategori Xbox Companion, med den skillnaden att denna app inte försöker vara mer än en leksak. Den innehåller en rad enkla funktioner där din avatar medverkar. Det kan handla om att singla slant där avataren hanterar myntet, ett vattenpass där avataren balanserar och så vidare. En utpräglad leksak vars främsta funktion är att försöka imponera på polarna, men till och med det är kvickt övergående.[/list]