Artikelarkiv

86574 artiklar i arkivet.

Filtrera
0

Star Wars Galactic Battlegrounds

Det är inte varje dag du får kontrollera Darth Vader, Han Solo, Chewbacca och prinsessan Leia i ett och samma spel. Men har du spelat Age of Empires II så kommer du känna igen dig. Galactic Battlegrounds är i stort sett identiskt fast med ett påklistrat Star Wars-koncept. Visst, det kanske är att överdriva en smula, men faktum är att det i grund och botten är så det ligger till.

0

Intervju med Kulspruta från Nordic Division

Jag fick ett tillfälle att fråga Kulspruta från Nordic Division ett par frågor om livet, universum och allting. Nordic Division är aktuella med att just ha tagit andraplatsen i Eurocup 4 CS. Inte helt illa.

0

Supercar Street Challenge

Sätt fartrekord i Florens. Veckla upp Londons asfalt som vore den av smörpapper. Förför storbystade damer med en bil som får James Bonds att likna en rostig Trabant. Medge att det är din dröm. Inte? Är du missnöjd med befintliga värstingåk? Inga problem, bygg då din egen superbil, allt enligt dina egna önskemål! Supercar Street Challenge låter dig köra antingen något av de värstingåk som redan finns eller bygga din egen våta dröm på hjul.

0

Motoracer 3

Jag är kanske inte den allra största älskaren av motorcykelspel, men då och då kommer det en titel som lyckas fånga även mitt intresse. Det beror nog mycket på om det är möjligt att få ut mycket från spelet utan att behöva vara en motorcykelexpert. Motocross Madness har alltid varit en sådan serie av spel som i alla fall ockuperat några dagar av min tid, och nu verkar även Motoracer sluta sig till den skaran. Delphin Software Interactive har nämligen precis släppt deras senaste spel i serien, Motoracer 3.

0

Rally Championship Xtreme

Ända sen jag fick min första dator har bilspel fått en stor del av min uppmärksamhet. Klassiker såsom Outrun, Nitro och många fler stora titlar har tokspelats på mina datorer. Ett av de spel jag kommer ihåg mest är Screamer, hela den serien med Screamer, Screamer 2, Screamer Rally var och är fantastiska spel som få kan återskapa. Det gläder mig att presentera ännu ett spel till historien av bil-spel, Rally Championship Extreme heter detta spel som Warthog har producerat. Läs vidare för att få veta godbitarna ur detta grymma spel.

0

Logitech Cordless Desktop Optical

Logitech och Microsoft har länge legat låsta i tvekamp vad gäller möss och tangentbord. Trådlöst, optiskt, extraknappar, rullhjul, det finns ingen gräns för uppfinningsrikedomen men däremot för användarnas tålamod. Nu presenterar Logitech ett rejält paket med såväl mus som tangentbord av hög kvalitet. I mitt förra test påstod jag att Microsoft fortfarande gör bättre möss och tangentbord än Logitech. I dag vet jag att jag bara hade till hälften rätt.

0

PoR: Ruins of Myth Drannor

Dags att dra på sig ringbrynjorna igen för nya äventyr i trakterna av Phlan och Myth Drannor. Vi talar naturligtvis om den länge emotsedda comebacken för Pool of Radiance. Gubbstrutten Phat är gammal nog att minnas de klassiska guldboxarna i serien - så det är klart att han ska ner...

0

Return to Castle Wolfenstein

Att göra en uppföljare till det spelet som startade FPS-hysterin, är som när George Lucas gjorde uppföljaren till Star Wars trilogin; hur bra man än gör dem så lever de aldrig upp till förväntningarna. Return to Castle Wolfenstein har varit ett av årets mest efterlängtade spel och FragZone tar sig självklart en titt för att se om längtan var befogad.

0

Zoo Tycoon

Vi får aldrig nog av Tycoon-spelen - denna genre som för många började med antingen Sim City eller Theme Park har växt sig större och i dag finns ett otal titlar att välja på för den som vill bli chef för ett sjukhus, en lekpark eller vad det nu kan vara frågan om. Behöver jag förklara vad du skall göra i Zoo Tycoon?

0

Kohan: Immortal Sovereigns

Lite av fascinationen i alla dessa sagor och sägner om övermänskliga krigare har väl alltid varit att de alltid vinner. Denna senromantiska stil med hjältar som aldrig lider nederlagets bitterhet har smittat såväl dagens litteraturmarknad som våra datorspel. Shock har tagit på sig sin sammetskappa i purpurrött för att rida omkring på häst och slåss med svärd. Sadla på!

0

Alien versus Predator 2

Fisk - ärrad monsterbankar-veteran - har hämtat sig efter den första uppgörelsen mellan Alien och Predator. Lagom tills det smäller igen. Denna gång med ännu ruskigare monster, ännu större tänder, ännu mer utomjordisk saliv och ännu påhittigare vapenarsenal. Frågan är bara: är Alien vs Predator 2 ännu bättre också?

0

Tom Clancy's Ghost Recon

Red Storm Entertainment har profilerat sig som en av dagens bästa tillverkare av verklighetstrogna FPS-spel (first person shooter), också ofta kallade soldatsimulatorer. Det är dock kanske inte så konstigt med tanke på att en av företagets grundare är författaren Tom Clancy. Han har bland annat skrivit Red October, Red Storm Rising, Politika och även Rainbow 6, boken som står bakom en av de bästa soldatsimulatorerna idag. Nu släpper Red Storm ännu ett spel i samma genre, nämligen Ghost Recon. FragZone tar sig en noggrann titt på om spelet kan stå sig i den hårda konkurrensen som idag finns i genren.

0

Comanche 4

Du känner hur den skräddarsydda och för dig specialutformade stolen börjar vibrera. Dina instinkter säger att du nu borde höra rotorns blad som snabbt ökar hastigheten precis ovanför ditt huvud, men allt dina öron kan uppfatta är ett stumt brummande. Plötsligt känner du G-krafterna som suger i magen underifrån. Din radaravskärmade plåtburk lyfter sig sakta över marken, du vrider aningen på spaken och susar iväg som en fluga utan vingar.

0

Logitech MouseMan Traveler

För bara ett par år sedan var datormusen en synnerligen oglamorös varelse - ja, faktiskt en liten grå mus på alla sätt. Ingen funderade så mycket på att det skulle finnas mer än två eller möjligtvis tre knappar och en kula i botten. Sedan dess har det hänt en hel del, och idag har musen upphöjts till något som mer liknar accessoar än arbetsverktyg. Senast, och värst, i denna redefinition av musbegreppet är Logitechs Mouseman Traveler. Phat har gett den lilla råttan vad den tål...

0

Windows XP Professional

Har du inte bott i en grotta de senaste månaderna vet du redan om det: Windows XP, uppföljaren till det enligt många bästa Microsoft-operativet någonsin (Windows 2000, alltså) är här, och många är vi som redan kör vad Microsoft kallar den största lanseringen sedan Windows 95. Vi kan dock så här i efterhand konstatera att det nog var reklambudgeten som Microsoft pratade om...

0

Logitech MOMO Force

Trots sina webbkameror och högtalare är Logitech väl mest kända för sina kontroller: Möss, tangentbord, joysticks, rattar och gamepads vilka länge (tillsammans med Microsofts motsvarande prylar) satt ribborna för hur bra spelhårdvara skall byggas. Personligen har jag alltid tyckt att Microsoft gjort de bästa mössen och tangentborden, medan Logitech varit bäst på all spelhårdvara. Jag hade således höga förväntningar när det blev läge att testa Logitechs senaste (och dyraste) ratt, som bar ett för mig välbekant namn: Momo.

0

Empire Earth

Vi har sett strategispel som utspelat sig i tidsperspektiv från människans födelse till långt in i framtiden. Man har fått kämpa med allt från klubbmän och spjutkastare från stenåldern, musketörer, kanoner och kavalleri från medeltiden, pansarvagnar, helikoptrar och stridsflyg från våra moderna tider till gigantiska robotar och laservapen från framtiden. Men man har aldrig fått använda sig av allt detta i samma spel, inte förrän nu i alla fall. Sierras Empire Earth låter spelaren ta sig igenom alla människans krigiska epoker, från stenåldern till framtiden.

0

Battle Realms

Efter att du har blivit anklagad för att mördat klanens ledare, din far, så har du varit på flykt från ditt hemland i flera år. När du kommer tillbaka märker du att landet har splittrats upp mellan ett flertal mindre klaner och det råder kaos i det tidigare fridsamma riket. Det första du möter är en skräckslagen bonde som ropar på hjälp, förföljd av två krigare på häst. Ryttarna stannar hastigt till, granskar dig, och erbjuder dig en plats hos deras herre om du hjälper dem att förstöra byn en bit bort, sedan sätter de av efter den flyende bonden. Vad väljer du? Den goda eller onda sidan? Yang eller Yin? Det är precis så här Liquid Entertainments Battle Realms börjar, ett strategispel som verkar ha möjligheten att konkurrera med de riktigt stora titlarna.

0

Conquest: Frontier Wars

Tänk dig att du befinner dig i ett helt mörkt rum. Det är fullkomligt svart omkring dig och hur du än rör på huvudet så registrerar dina ögon ingen förändring – en känsla som får adrenalinet att börja pumpa. I din hand har du en ficklampa som du plötsligt slår på, varpå du tyst som en mus försöker förstå vad det är du har omkring dig. Precis så börjar UbiSoft och Firaxors senaste spel Conquest: Frontier Wars. Du får bege dig igenom ett warphole i jakten på två andra systerskepp som försvunnit däri. Vad som väntar på andra sidan vet ingen.

0

Logitech Mouseman Dual Optical

Själv har jag sedan några månader tillbaka helt gått över till att använda optiska möss. Anledningen var att jag slutade spela Counter-Strike seriöst, och därför inte längre var så villig att byta mus varannan månad då den jag hade börjat förlora prestanda på grund av utnötning och smuts. Då hade optiska möss blivit tillräckligt bra för att kunna användas i spel, men de hade fortfarande svårt att konkurrera med en riktigt bra mus med kula. Nu har däremot även optiska möss utvecklats och fått en sådan precision att man kan säga att de är mer eller mindre specialgjorda för spel. Logitechs senaste mus, Mouseman Dual Optical, har två stycken optiska sensorer för att öka precisionen ytterligare.

0

Civilization III

Den som någon gång kört en ny bil efter att ha gjort sig av med en mångårig trotjänare känner igen känslan: Underbar till att börja med - det går snabbare, det är skönare, det finns fler knappar att pilla på. Sedan upptäcker man den påökade bensinförbrukningens ekonomiska konsekvenser och alla de saker som inte fungerar som de borde, och man börjar undra om det var värt pengarna ... den gamla bilen gick ju trots allt från A till B, den också.

0

Microsoft i domstol - snart slut på såpan?

När Microsoft först hamnade i domstol - ett historiskt mål mellan världens mest framgångsrika mjukvarutillverkare och en rejäl portion av USAs delstater (för att inte nämna självaste justitiedepartementet) - var det många som jublade. "Wow, stora eleka Microsoft kommer att splittras, snart kommer Linux att ta över världen!" skrek man hela vägen från Slashdot till HardOCP. Nu närmar sig rättegången sitt slut (kanske) och en sak är säker: Det blev inte riktigt vad Microsofts fiender hade hoppats på.

0

Rogue Spear: Black Thorn

Det är få spel som har fått så många add-ons som Tom Clancys Rainbow 6. Eagles Watch, Covert Operations och Rogue Spear är bara några av dem. Men det är kanske inte alltför konstigt med tanke på vilken succé spelet blev på grund av sin realism. Nu släpper RedStorm ännu ett spel i serien, nämligen Rogue Spear: Black Thorn. Men har serien verkligen mer att ge eller börjar den bara bli tjatig? FragZone tar sig en närmare titt.

0

Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer

Trådlös kommunikation är tidens melodi. Och även om mobiltillverkarna har tuffa tider just nu, så finns det andra som gör lysande affärer på att operera bort sladdarna från sina produkter. Microsoft till exempel, vars mya mussortiment innehåller ett par trådlösa varianter. Phat har lagt vantarna på lyxmodellen, Wireless Intellimouse Explorer, som testats under fältmässiga former under en månads tid.

0

Ski-doo X-Team Racing

Även om jag nu bott i norrland i drygt två år, så finns det fortfarande en del typiskt norrländska aktiviteter jag inte har haft nöjet att ha testa på (jag har dock testat surströmming, och det var då rakt inget nöje), bland annat att åka snöskoter. Svenska Daydream kan kanske råda bot på det med sitt senaste spel Ski-Doo X-team Racing, som går ut på att tävla i den inte helt vanliga sporten snöskoter-racing.