Menyer
Menyn på skärmen styrs av en liten joystick du har på baksidan, du använder också denna klickbara joystick som av-/påknapp. Menysystemet är helt okej, lite skumt är det att inte ha klick som "OK" utan det gör man med att klicka utåt (höger).

Det finns en del val av förinställda profiler för spel och film. Det finns också bluelight-filter för sömnens skull på nätterna. Sedan har du de sedvanliga kontrollerna för färgmättnad, kontrast och ljusstyrka.

Ambiglow inställningar

Ambiglow kan ställas in med en fast färg

HDR Inställning

Med HDR kan endast Smartresponse och Pixelorbiting justeras

PIP inställningar

Ljudinställningar

Adaptive Sync

Men glöm allt detta. Så fort du kickar igång HDR så stängs de flesta menyerna av och du har bara ett fåtal val kvar. Däribland "Smartresponse" som ska trimma responstiderna på skärmen. Men det kan man inte ha på, det ger massor av ghosting på bilden och syns extra tydligt med HDR-ljusstyrkan igång. Då man scrollar på webbsidor blir det olidligt.

En annan funktion är "Pixel Orbiting" vilket förhindrar inbränning genom att flytta ilden 1 pixel åt olika håll med ett intervall på tio minuter. Sist men inte minst går det att aktivera Adaptive Sync, vilket skall hjälpa dig att få en mjukare bilduppdatering när du spelar.

Funktion
Det första man märker är dels ljusstyrkan men också att i 1080-pixlars videos syns det tydligare att det är uppskalat till 3840-pixlarsformatet. Windows har en hel del nya funktioner för att stödja HDR på skärmar som jag tycker är smidiga och enkla att justera. Ljusstyrkan justerar du där och inte i skärmens menyer.