ROG Delta

Anslutning:

USB-C, USB-A med adapter

Kabelängd:

1,5 m + 1 m förlängning

Frekvensomfång:

20,0 Hz - 40 000 Hz

Ljudbild:

Stereo, Virtual Surround 7.1

Impedans:

32 ohm

Signal-brusförhållande:

127 dB

DAC:

ESS 9218 Quad

Knappar/reglage:

1 x på och av för RGB、
1 x reglage för att höja och sänka ljud

Mikrofon:

Frekvensomfång 100 - 10 000 Hz
Löstagbar
Knapp för att stänga av och på
Röd lampa som visar när den är avslagen
Unidirectional

Vikt

387 g

Lägsta pris

1 489 kr

Kombinationen av USB-C och USB-A gör att du kan koppla ROG Delta till nästan vilken enhet som helst.

Med ROG Delta väljer Asus att slopa 3,5-millimeterskontakt och istället satsa på USB-C som standard. USB-C-kabeln är drygt 1,5 meter lång, och den medföljande USB-A-adaptern ger oss drygt 1 meter till. Med en sådan här lösning kan headsetet kopplas till flertalet olika enheter såsom en modern PC, Mac, smartphone, Nintendo Switch eller Playstation 4. Det här tycker jag är en riktigt bra lösning då man täcker det mesta, och lätt kan byta fram och tillbaka som man behagar. Perfekt för en sådan person som mig själv då jag spelar både på PC, mobil och konsol.

En annan sak som hjälper till med detta är ROG Deltas Quad DAC som gör att det fungerar otroligt bra som ett plug and play-headset. All förstärkning sitter i lurarna, och du behöver således inte ha en extern förstärkare. Allt ljud från dina enheter är digitalt och konverteras till analogt direkt i lurarna. På så sätt spelar det ingen roll vilken typ av enhet du kopplar lurarna till då du alltid kommer få exakt samma ljud.

Aura Sync låter dig leka lite med RGB-belysningen.

Med ROG Armoury kan du finslipa ljudet som du vill ha det.

Ljud kommer alltid vara subjektivt, och för mig låter det riktigt bra med ett härligt tryck. För att vara ett par plug and play-lurar så är jag otroligt nöjd med vad man får, och givetvis kan man ställa om ljudet med mjukvara när man använder en dator, om man känner för det. Då används programmet ROG Armoury, där du kan slå på det virtuella 7.1-surroundet då headsetet annars är stereo. Här finns även profiler för olika typer av ljudoptimering med profiler för FPS-spelande, racing, film och diverse annat. Om de färdiga profilerna inte gör dig nöjd kan du även gå in och pilla själv.

Det finns även möjlighet att ladda ned färdiga profiler från andra personer om man känner för det. När det kommer till surround så kan du i cirkeln där i mitten klicka på de olika högtalarna, och således höra hur det låter från olika håll. Ett kul alternativ, men själv föredrar jag att höra ljudet från alla håll direkt när jag ändrar i inställningarna för bästa effekt. Det enda som är lite tråkigt är att basen är något klen, samt att inställningarna i ROG Armoury i helhet är undermåliga.

En annan viktig grej är att headsetet uppnår ett signal-brusförhållande på 127 dB. Det gör det bland annat lättare att lokalisera var ljud kommer ifrån. Framförallt är det här väldigt effektivt i FPS-spel så du kan höra var motståndarna befinner sig via fotsteg och skott.

För er människor som älskar bling bling finns det givetvis även RGB att tillgå. Kåporna kan lysas upp, och även loggan som man kan ställa in färg samt hur det ska lysa/blinka i ett annat program som heter Aura Sync. Likt ROG Armoury finns det färdiga inställningar som man kan använda sig av. Även här går det att fippla runt som man själv behagar om man vill att det ska lysa på ett speciellt sätt. Värt att notera är att RGB:n även fungerar när den är kopplad till annan valfri enhet så du kan, om du så vill, ha detta headset på dig när du är ute på stan och lysa upp omgivningen. Om inte det är något för dig finns det en enkel knapp på baksidan för att stänga av den.

Mikrofonen är löstagbar och "unidirectional" som betyder att den är enkelriktad, med andra ord tar in ljud från i synnerhet en riktning. Sådant är bra för ett headset då den primärt kommer ta in ljud från munnen och inte saker runtom. Ovan har jag ett kort mic-test med de alternativ man har i ROG Armoury. Personligen tycker jag valen men får är väldigt få, och även om jag märker att ljudet blir annorlunda när jag fipplar med reglagen tycker jag inte det blir någon större skillnad. Mikrofonen annars tycker jag är väldigt bra som den är, och den ger ett bra och klart ljud.