Datorn är förvånansvärt fri från onödiga program, något som brukar följa med i färdigbyggda datorer. Dock följer det med en del onödigt som en testversion av McAfee Antivirus och såklart de saker i Windows 10 som jag själv numera klassificerar som onödigt och som man genast avinstallerar (testversion av Office 365 med mera). Men på det stora hela: tumme upp för en ren installation från start.

I den medföljande Asus-programvaran kan du justera och skapa profiler för olika ändamål. Det finns även flera färdiga bildskärmsprofiler vilka som vanligt är helt uppåt väggarna konstigt inställda. Jag undrar faktiskt vem som någonsin använder dessa?

Du kan även koppla den inbyggda programvaran till din mobil för att övervaka diverse funktioner när du spelar. Appen har lite dum layout som ni kan se i bilden nedan, men den fungerar okej. Man kan koppla upp sig via trådlöst eller bluetooth. Trist nog verkar programvaran inte 100 % stabil och kopplar ner sig ibland.

Prestandatester

3DMark är ett bra program då man skall göra jämförelsetester. Nu är ju inte denna maskin speciellt annorlunda än andra med Geforce 1070-grafikkort, men jag tycker det kan vara bra att se hur de olika fläktlägen som finns inverkar på prestandan. (Balanced, Overboost, Silent).

Balanced

Overboost

Silent

Sist men inte minst har jag testat lite snabbt i Assassin's Creed Odyssey.
Observera att sen testet gjorts har det kommit både nya grafikdrivrutiner och en ny patch till spelet som kan förändra dessa resultat. Man ser dock att det krävs lite skruvande på inställningar för att få till ett bra flyt i spelet. Min egen smärtgräns för ett bra flyt ligger precis här vid runt 45 fps.

High

Very High

Ultra High