Hårdvara

ASUS ROG Strix SCARII

OS

Windows 10 Home

Processor

Intel Core i7-8750H

Grafikkort

Nvidia GeForce GTX 1070 8 GB GDDR5 VRAM

Minne

16 GB DDR4 2666 MHz SDRAM (Dual-channel), max 32 GB

SSD

M.2 NVMe PCIe 256 GB SSD

HDD

2.5” 5400 rpm 1 TB SSHD

Skärm

15.6" Non-glare IPS FHD (144 Hz / 60 Hz) Full HD (1920 x 1080) IPS-panel, 3 ms, 100 % sRGB

Tangentbord

Backlit chiclet keyboard. RGB 4 zone. Aura Sync.Center. 1.8 mm travel distance. 0.25 mm keycap curve

Ljud

2 x speaker with Smart AMP technology、Array microphones

Mjukvara

ROG Gaming Center 2.5

GameFirst V

Splendid

Sonic Studio & Sonic Radar III

Aura Core 2.5

XSplit Gamecaster (free)

Android / iOS App

I/O Portar

1 x USB 3.1 Gen 2 (Type-C)

2 x USB3.1 Gen 1, 1 x USB3.1 Gen 2

1 x mDP 1.2

1 x HDMI 2.0

1 x RJ-45 jack

Only support SD card

1 x 3.5 mm headphone and microphone combo jack

1 x Kensington lock

Ström Adapter

230 W

Wi-Fi / Bluetooth

802.11ac 2x2 Wave 2、Bluetooth 5.0

Vikt & storlek

(W)36,1 cm x (D )26,2 cm x (H) 2,61cm, Vikt: 2,4 kg

Lägsta pris

Anslutningar

Datorn har sedvanliga portar i form av USB, nätverk, SD, Displayport-Mini och HDMI men även en USB-C vilket uppskattas.

Tangentbord

Efter att ha testat tangentbordet känner jag mig kluven. Den sämsta grejen är att den har amerikansk Enter-tangent vilket jag personligen ogillar starkt. Den andra detaljen jag inte gillar är hur de pressat in det numeriska tangentbordet. Det känns ganska onödigt att ha ett sådant på en 15-tumsdator. Det är inpressat och F-tangentraden har flyttats en bit till höger. Dessutom har andra tangenter flyttats dit de inte ligger naturligt t.ex. Del, Page Up/Down och piltangenterna.

Bra däremot är de separata ljudvolym- och mic-knapparna som sitter bra och lättillgängliga. Det taktila motståndet och känslan att skriva känns däremot ypperligt, detta är ett tangentbord som känns skönt att skriva och att spela med.

Touchpad

Touchpaden känns bra och responsiv och fyller sin funktion med distinkta klickbara knappar. Personligen brukar jag alltid stänga av touchpaden och köra med en trackball eller mus.

Ljud

Ljudmässigt erkänner jag att jag absolut inte är den bästa att bedöma. Jag är själv hörselskadad. Jag tillhör gruppen som kan köpa produkter med coil whine eller fläktar som låter som en mindre cementblandare utan att ha minsta problem. Turligt nog har jag ett objektivt vittne i form av en sambo med hörsel som en ökenräv.

Datorns silent-läge får följande omdöme: “Det lät som det regnade ute innan jag insåg att det var din datorfläkt.” Det är ju ett bra betyg för regn och rusk är ju det perfekta spelvädret och regnljud är ju om inte annat ett ganska mysigt ljud.

Silent-läget är utmärkt då man skall surfa runt, jobba med dokument, glo på film eller göra lättare arbeten. Men det funkar inte så bra när man ska spela de tyngsta spelen. Silent mode sänker ljudnivån men också prestandan. Ett snabbt test i Shadow of the Tomb Raider visar att det sänker prestandan med cirka 20 FPS.

Bildskärm

Bildskärmen är 15,6 tum stor med IPS-panel och 144 Hz. Det märks att det är en IPS, mycket mjukare färger och bättre mättnad på dessa vilket gör ganska stor skillnad. IPS är särskilt bra om du tänker bildbehandla. Där är korrekta färger viktigt.

Det jag däremot är lite smått besviken över är att det är 144 Hz utan G-sync.
Det känns lite bortkastat. Jag är bortskämd med G-sync så det märks ganska tydligt de tillfällen då man får "screen tearing". Dock är ju dessa ganska sällsynta om man skulle jämföra med en långsammare skärm men ändock finns de där.

På nästa sida kollar vi in mjukvara och hårdtestar maskinen.