Under veckorna med Arctis 3 har headsetet använts på många olika sätt. Vid datorn, i soffan, på bussen, eller utomhus i allmänhet. Utformningen av headsetet gör det flexibelt, för den som huvudsakligen spelar på datorn, vid TV:n eller en blandning.

Öronkåporna är väl tilltagna och materialet är skönt att ha över öronen. Det tillåter mig att använda dem längre perioder vid spel eller musiklyssnande.

Den totala kabellängden på 3 meter passar bra för permanent installation baktill på datorn. Kabelns modulära utförande tillåter att headsetet lever med i vardagen och inte fastnar vid datorn. Det är bara att koppla ut kabeln från förlängningen som sitter i datorn och koppla in 4-polskontakten och ta med headsetet till soffan eller ut i friskluften. Kabeln är lagom lång för att löpa längs med kroppen ner i fickan på byxorna eller jackan.

Den funktion som överraskade mest, mycket för att den inte är marknadsförd eller nämnd i något av materialet jag har sett, var möjligheten att koppla in två ljudkällor samtidigt. Den ena källan kopplas in genom den medföljande ljudkabeln och den andra kräver en 3,5 mm-kabel som kopplas in i 3,5 mm-porten som huvudsakligen är till för att dela med sig av ljudet till en annan person. Denna lösning lät mig spela Switch och samtidigt prata med kompisar över Discord. Det går dock inte att på headsetet bestämma vilken ljudkälla som ska höras mest. Det får ändras på de inkopplade enheterna. Jag vet inte om det inte ses som någon stor säljpunkt eller om headsetet inte är gjort för detta, men under min testning tyckte jag det fungerade bra. Det var för mig mycket uppskattad funktion, hoppas det blir standard för headset i alla prisklasser.

Mycket välkommen överraskning, två enheter i samma headset. Användbart vid...

Switchspelande och VoIPande

Engine 3 fungerar helt okej med Arctis 3. Det finns inte lika mycket stöd på grund av att headsetet är relativt funktionsfattigt, utan RGB-belysning och dylikt. Engine 3 riktar sig framförallt mot de som äger fler enheter med stöd för mjukvaran. Equalizern som är den viktigaste delen i Engine 3 var det sista undertecknad hittade. Det säger möjligtvis mer om användaren än om mjukvaran, men det finns inget menyval som heter Equalizer, utan det hittas under de enhetsspecifika inställningarna genom att klicka på ikonen för headsetet.