Även ljudet är en viktig ingrediens för upplevelsen och örongodiset är minst sagt sött. Första gången jag spelade #Day of Defeat blev jag imponerad av hur #Valve använde ljudet från hela banan för att skapa krigsstämning och Bad Company 2 gör likadant. Ljudet förändras även beroende på var det kommer ifrån och var du befinner dig. Igår hörde jag till exempel fotsteg som lät väldigt instängda och metalliska och genom att bara använda öronen visste jag att en fiende befann sig i en container bredvid mig. Jag kunde därför lugnt lägga an och få ett dödligt övertag när han väl stack ut huvudet. Känslan av att överlista sin fiende på det sättet är minst sagt beroendeframkallande.

Jag, Putte Pansarskott och Chewbacca

Förutom Rush och serieklassikern Conquest erbjuder Bad Company 2 även två nya, väldigt underhållande spellägen som båda fokuserar på gruppstrider. Squad Rush spelas fyra mot fyra och kommer säkert att bli en älskling bland tävlingsspelare då det krävs ett vältrimmat samarbete för att vinna. Squad Rush kräver också att du och dina vapenbröder kompletterar varandra men det är också en mer kaotisk upplevelse. Fyra grupper krigar mot varandra, med en enda pansarvagn som en dödlig morot i mitten, så fiender kan (och kommer att) dyka upp överallt. Det senare har blivit något av en favorit när jag inte orkar fokusera på att ta mål utan istället bara vill panga en stund.

Dedikerade servrar och spelare

Snacket om dedikerade servrar lär inte tystna bara för spelet har släppts. Konsolversionerna använder en smidig snabbsökning som går att filtrera efter de fyra speltyperna, banor och huruvida du vill ha hardcore-läget aktiverat (skarpare vapen och ett bantat gränssnitt). Det fungerar ypperligt och jag har aldrig haft några problem med vare sig anslutning eller nätverkssläpningar när jag väl är inne. I pc-versionen finns samma funktion men även en serverbläddrare som lämnar mycket att önska. I dagsläget är den väldigt seg då hela samlingen slagfält måste uppdateras varje gång du startar den. Just nu visar den heller inte vilken fördröjning du förväntas få och antalet spelare känns missvisande; jag möts ofta av ett meddelande att det är fullt trots att servern visar att det finns platser. En skrollande text i underkanten informerar om att Dice har problem i dagsläget, gissningsvis på grund av anstormningen av spelare, så det är svårt att säga om det är barnsjukdomar som kommer att åtgärdas inom kort.

Sluta böla och plocka upp geväret, Bad Company 2 har släppts!

Serverbläddrarens tillkortakommanden är det enda jag kan klaga på. Jag hade enormt roligt redan i det första spelet och tvåan är snyggare, har mer varierande miljöer och spelsätt, nästintill perfekt klasser och det kommer garanterat att ge mig oräkneliga timmar fyllda av galet adrenalinpumpande strider som jag aldrig vill ska ta slut. Glöm bort #Battlefield 3, det perfekta slagfältet är redan här.

[video=4264]