Igår skrev vi att Palworld är det sjätte spelet genom tiderna som nådde en miljon samtidiga spelare, och att det placerade sig på femte plats. Men det var då. Nu passerar Palworld 1,6 miljoner samtidiga spelare. 1 603 408 närmre bestämt (via Steamdb). Därmed kliver det upp som trea sett till antalet samtidiga spelare, men duon före behövde månader (PUBG) och år (Counter-Strike 2, tidigare CS:GO) för att nå sina rekordnoteringar. Palworld-hysterin är ett faktum.

Palworld har sedan i söndags legat stadigt runt miljonen och det faktum att senaste toppen nåddes under måndagen talar för att det kommer mer. Kommande helg blir intressant.

Och även om toppen skulle vara nådd är releasestatistiken för titlar som Cyberpunk 2077, Elden Ring, Hogwarts Legacy och Baldur's Gate 3 inte i närheten av Palworlds. Det faktum att spelet finns på Game Pass gör statistiken förstås än imponerande. Teamet hälsar att spelet nu sålt i sex miljoner.

Ett eventuellt smolk i glädjebägaren finns då det surras om Pokémon-plagiat. En anklagelse som Palworld-teamet tillbakavisar samtidigt som de hävdar att teamet får utstå hot och kränkningar.