Ryktestråden om "Switch 2" går varm i forumet, med spekulationer och rykten om formfaktor, hårdvara och draghjälp från tekniker som DLSS. Men än lever den första Switch-konsolen, och under 2024 fyller den åtta sju år.

När nästa konsol släpps så verkar det dock inte som att Switch kommer att överges, och med 132 miljoner sålda konsoler är det inte konstigt att Nintendo inte vill gå miste om en så pass stor användarbas. I sin senaste kvartalsrapport slår Nintendo fast att:

Vi kommer att fortsätta släppa nya titlar och innehåll till Nintendo Switch, utan att vara bundna av det traditionella konceptet kring plattformars livscykel.

Hur "traditionellt" det vore att överge förra generationens konsol går visserligen att diskutera, eftersom både Playstation 4 och Xbox One fortfarande får nya spel än i dag. Hur som helst är det betryggande att Switch inte ser ut att drabbas av speltorka än på ett tag, och tidigare i år uppgav Nintendo-chefen Shuntaro Furukawa att de har spel planerade fram till 2025.